728 x 90

Selasa, 2 Disember 2014

Liebster Award #12 Tagged by Wana (Sweet Red Cherry)

Liebster Award yang ini daripada Cik Wana (Sweet Red Cherry). Terima kasih, Wana. Sorry, lambat jawab. Hmmm, siapa-siapa yang sweet tooth dan rasa nak jamu mata tengok kek cantik, atau nak cuba resepi, silalah berkunjung ke blog Wana. Bagi yang tinggal berhampiran dengan Wana pula, bolehlah tempah kek dan kuih-muih yang memancing selera tu :)



Soalan daripada Cik Wana kita:

1. Karakter anda macamana?
Basically, saya ni seorang yang simple, tak suka benda yang complicated. Orang layan kita baik, kita layan orang baik. Orang tak suka atau tak berkenan dengan kita, then I'll be out of your way. Suka gelak. Banyak cakap bila tengah good mood..lebih kurang begitulah.

2. Tabiat korang yang orang lain rasa pelik tapi bagi anda biasa-biasa saja?
Suka sentuh hidung! Asalnya hidung selalu gatal sebab resdung. Tetapi, dah jadi habit. Tak gatal pun akan usik hidung! Tengah membaca ke,..tengah bercakap dengan orang ke. Some people tend to consider that as quite distracting and pelik.

3. Bila kali terakhir korang shopping? Beli apa?
Kelmarin. Beli barang keperluan rumah dan seperti biasa 'terbeli' barang-barang untuk buat kraf! Hihihi


4. Bila kali terakhir anda melancong? Di mana?
Seriously tak ingat. (Ni maknanya dah lama tak melancong!) Tapi kalau 'melancong di alam maya' boleh diambil kira, baru-baru ni gi Australia dengan Sis JM. Baca catatan perjalanannya =) Betul kan kak?

5. Jika diberi peluang untuk bertukar jadi 'seseorang', nak jadi siapa dan kenapa?
Nak jadi orang lain tu tak terfikir pulak. Haaa,..saya nak jadi Ironman! Sebab semua tentang Ironman COOL! Oh, tak pun nak jadi salah seekor daripada Carebears! Carebears comel, ada power keluar ikut perut!

Credit


6. Mana lagi penting. Duit, ic atau hand phone?
Duit. Ada duit boleh pergi buat ic dan beli phone :)

7. Tiba-tiba anda tersesat di dalam hutan kemudian terjumpa simpang, yang satu jalan pergi ke rumah misteri yang nampak menyeramkan dan satu jalan lagi terus masuk ke dalam hutan yang dikatakan ada tombiruo(penunggu hutan). Anda pilih jalan yang mana? Kenapa?
Tak pergi mana-mana. Kekal je kat situ dan doa banyak-banyak semoga saya akan terjaga dan semuanya hanya sebuah mimpi ngeri. Sebab kalau ikut logik, apalah yang saya buat dalam hutan tu? I am the most unadventurous person.

8. Jika ada modal berniaga, bisnes apa yang korang nak buat?
Nak buka bisnes yang gabungkan cafe+kedai buku+kedai kraf.

9. Pernah nampak burung hantu secara 'real' tak?
Pernah. Siap dengar bunyi hoot hoot lagi! (Eh, macam tu kan bunyi burung hantu?!)

10. Hadiah impian anda dalam hidup?
Sebarang/Mana-mana 10 benda yang saya senaraikan dalam October 10 Days Challenge Day 6

11. Pernah tak korang berkorban untuk orang lain semata-mata nak tengok dia bahagia dan anda pula menderita dalam diam?
Berkorban untuk orang lain demi kebahagiaan dia tu pernah, tapi bahagian menderita dalam diam....rasanya belum sampai ke tahap itu lagi =)


SELESAI

48 ulasan:

  1. yeah!!! thanx akak buat award dari wana..lambat xpe..wana ok ja..hehe..

    rasanya kita serasi bila bergabung ni kak..boleh juga sekepala.. :)

    haha, bab terbeli tu la yang susah nak kawal kan kak..benda yang tiada dalam list tapi boleh pula diambik dan dibeli..hihi..wana pun kadang2 macam tu..apalagi kalau ada yang hasut, jom la beli..jom la..adei x tahan la..huu..

    carebears tu wana x penah tengok la tapi macam menarik pula..

    moga impian bisnes dan impian dalam hidup tu tercapai ya kak..amin..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amin. Mudah-mudahan ye. Yeayy kita serasi!!! Tapi tak leh bukak bisnes bersama. Nanti penat2 Wana buat kek, akak 'penat' menghabiskan!

      Padam
    2. Wana & k.Farrah ni sama2 kreatif.
      Wana bab cake, cookies, etc.
      K.Farrah pula bab buat kad, chord lagu, etc.

      Padam
    3. Ala Shikin, itu je akak tau buat pun. Suruh buat menda lain blink blink blink buat muka blank (siap ada bunyi cengkerik kat belakang) hihihi

      Padam
  2. bestnya kalau buat bisnes camtu. 3-in-1. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bisnes macam tu kena ada modal besar...jenuh nak menguruskan huhuhu

      Padam
  3. Kak farrah, saya simple jugak kan. Hehe. Tak caye g tgk blog saya. Haha. Nak jugak :)

    Suka gelak tu pun saya jugak. Kalau tgh stress or tension, tgk blek MLM yg penah record dulu. Tahun ni pny x record lg. nak tgk taufik. Haha.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes, budak memang simple yet enigma ;)
      Amboii, bukan lagi dia ngan Tofik #awakkatmana tu heheh

      Padam
  4. dok bayang gaya sis farah buat sora burung hantu hehhehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha jgn bayang lebih2. nanti masuk mimpi pulak kang...

      Padam
  5. salam perkenalan juga k.farah..
    Annur panggil farah je bleh x kak..rasa muda sikit hehehe..tu pun kalo akk tak kisah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh saja, Annur. Tak jadi masalah :)

      Padam
  6. Suka ketawa.. same like me.. hehe

    BalasPadam
  7. suka jawapan ni "Mana lagi penting. Duit, ic atau hand phone?"
    Orang kata duit bukan segalanya, tapi nak makan kena ada duit, nak baju kena ada duit. Semua memerlukan duit.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul. Kalau i/c tu macam debit card tak pelah jugak ;)

      Padam
  8. ehehe amboii bunyi burung hantu hoot hoot ek? kiut pulak hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Gitulah kot! Tapi kena dengung dan gema sikit hahaha

      Padam
  9. Asalam..farra,khaty pon simple person,tapi tak sekreatif farra la..ngee
    no 7 tu khaty setuju bab khaty pon tak berapa suka keadaan yang macam tue walaupun dalam mimpi..ahaks..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala Khaty, saya tak kreatif mana pun. Yes, I try not to be complicated. Kepala pun tak pusing ;)
      Hahaha no 7 tu kita sama ye.

      Padam
  10. bagus betul orang simple cam Farrah ni..biasanya jenis tak suka gaduh-gaduh kan..hehe.melancong kat alam maya pun boleh ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Umur kategori 3 series ni dah tak larat nak gaduh2 la Sal ;)
      Bolehhhh. Melancong kat alam maya lagi jimat hahaha aritu akak dah naik dah scenic skyway dgn Sal :)

      Padam
  11. berat baju ironman tu....

    wah dah gi melancong ke australia.....saya nak ke busan...jap lagi gi blog sis JM

    BalasPadam
    Balasan
    1. Berat eh? Boleh kot.
      Oh, aRz nak gi Busan eh...selamat fefeeling autumn eh :)

      Padam
  12. Semoga impian k.Farrah untuk no.8 tu berjaya. Aamiiin.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aminnn. Hahaha nanti jemput datang kedai yea.... ;)

      Padam
  13. nampak nya kak farrah memang takkan terpisah dari membeli brg kraf

    BalasPadam
    Balasan
    1. ♪ ♫Takkan terpisah....♪ ♫ nyanyi lagu Black jap. Begitulah keadaannya sekarang aRz :)

      Padam
  14. akk patut tngok divergent sbb karakter tu mcm akak! hehehe.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alamak ye ke...nak kena cuba tengok ni... ;)

      Padam
  15. LA nie boleh kita kenal antara satu sama lain kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul, Zumal. Boleh hilangkan tekanan juga buat LA & baca jawapan yang lain ;)

      Padam
  16. cita2 akak nom 8 tu harap suatu hari nanti akan tertunai la ya..insyaaAllah.
    dulu saya berangan2 nak buka cafe + bookstore.. kedai kek ke.. wahahahah..seronok betul berangan2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aminnn. Thanks, Nana. Best kan kalau ada buku+kafe dalam 1 tempat!

      Padam
  17. jawapan no 4 tu sis JM setuju...bukan travel ke Australia je..semua tempat yg sis JM sampai..Farrah pun dah sampai dan yg terkini Seoul Korea hihihhi..Farrah..i love u heeee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti akak boleh buat 'Jalan-jalan maya bersama Sis Jari Manis' hehehe
      I love u toooo!

      Padam
  18. Sis memang boleh buka kedai kraf sebab sangat kreatif.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Biasa-biasa aja mama. Kena cari ongkos utk modal :)

      Padam
  19. Teeerrbeli barang kraf eh kak Farrah, haha

    First tau kewujudan care bears tu. haha movie ke patung ke ape tu kak?

    cafe + kedai buku +kedai craft. Best tu kak! Kite pasti akan support akak :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah,...terrbeli (sambil buat muka sedey)
      Hahaah carebears tu kartun orang tua2. Kalau tak tahu apa itu carebears, muda remaja lagilah namanya. Nowadays dah ada carebears 3D, tapi tak best cam dulu. Colournya pun striking semacam!

      Oh, kedai 3 dlm 1 akak tu hanya impian. Banyak onkos diperlukan utk jadikan kenyataan. Nway, thanks, Nur.

      Padam
  20. cara kita travel lebih kurang samalah kak.. bace catatan kawan kawan bloggers yang suka travel. rasa macam kita sama sama ada dalam journey kan. sambil pujuk hati yang one day CT akan sampai sana juga.

    jom travel sesama kak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul-betul! Akak hari tu dah gi tengok crocodile show dgn CT :)
      Cuma tang naik Fairy Cave tu, akak lepak kat bawah je hahaha I hate tangga!

      Padam
  21. pergh, iron man!! hahaha. terbaik! :D
    bestnya dapat dengar bunyi burung hantu. saya teringin nak bela satu. hahahhaa

    akak, saya dah dengar lagu Dato Ct dengan Cakra tu. best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bestkan!!! Lagu tu memang on repeat mode sekarang.
      Teringin nak bela satu?! Macam dalam Harry Potter ye..

      Padam
  22. wahh, dh lama tak main tag camgini kann., ;p

    BalasPadam
  23. wahh, cik farrah nak jadi hensem mcm ironman erk?

    BalasPadam
  24. tahun 2015 penah travel takk? ;p

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...