728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Jumaat, 19 Disember 2014

Masih,...dan akan kekal begitu.

Credit - Grammarly Cards
Bagi saya, 'Tolong' dan 'Terima Kasih' memang masih 'magic words' dan akan kekal begitu. Cuma terpulang pada kita untuk amalkan atau tidak. Tidak salah mengungkapkan 'Tolong' di pangkal ayat jika kita inginkan pertolongan. Tidak surut nilai diri seandainya menuturkan 'Terima Kasih'. Banyak perkara baik akan menyusul dengan dua kata ini :)

Selamat Menempuh Hari! Jangan lupa untuk senyum =)


42 ulasan:

  1. in shaa Allah.. semoga lidah kita akan biasakan dengan 2 perkataan nih..

    BalasPadam
  2. senyum selalu . hihihi. salam jumaat kak Farrah :)

    BalasPadam
  3. "terima kasih" kerana "tolong" mengingatkan saya

    BalasPadam
  4. Ibarat ular yg menyusur akar tidak akan hilang bisanya... Karam Singh Walia melaporkan... Ehhh... Tetiba... He He He...

    BalasPadam
    Balasan
    1. heyy SS buat onar kat komen box kak farah pulak die ye? dah la sakit perut baca entry2 kat blog SS tahu tak? hahaha

      Padam
    2. Memang, Ana. Akak baca ayat2 SS, boleh guling2 ketawa :D

      Padam
  5. Betul tu kak.... orang sekarang kemain susah nak dengaq perkataan tu...

    Have a nice day kak!

    BalasPadam
  6. terima kasih ingtkn kak farah.. have a nice day :)

    BalasPadam
  7. betul, walaupun dengan anak.. smile always

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mmg, eyja. Klu kita biasa guna depan mereka, diorg pun akan ikut sama :)

      Padam
  8. TERIMA KASIH kak farrah TOLONG share. hehe ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe sama-sama Cik Fafa. Terima kasih sudi komen ;)

      Padam
  9. da tolong x yah ckp terima kasih tp balas dgn senyum pun da ok kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes, at least show some courtesy....

      Padam
  10. betul tu kak.. kadang2, memang ada sesetengah orang yg mintak tolong dekat kita, tapi tak reti pun nak cakap 'tolong' tu. paling bengang, dah lah tak reti nak cakap 'tolong', tak nak cakap terima kasih plak tu, haippp memang mencabar kesabaran betul

    BalasPadam
  11. Tapi sekarang susah sangat nak dengar perkata "TOLONG" dan "TERIMA KASIH" tu kan?

    BalasPadam
  12. betoi3. ana sokong kak farah. kak farah.... (manja gila panggil ni) TERIMA KASIH tau sebab selalu bagi tunjuk ajar & share tips mcm2 tambah pulak psl craft.. akak TOLONG la jgn stop sharing tips2 ni k ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha ni klu buat Jom Cuba Nasib pakai 'tolong' & 'thank u' ana dah menang dah ;)

      Padam
  13. sokong komen si Ana,jangan stop kongsikan tips berguna..! saya suka barang2 craft tp tk terbuat. hehehe
    btw,cantik sangata gambar quote di atas tu..!
    Perkataan 'tolong' mmg susah nak sebut,lg2 orang yg ego,boleh jadi jga mereka yg dah terbiasa terus bg arahan tanpa ckap 'Tolong..........,'
    itu saya tak kisah sangat,yg tak suka bila kita dah buat sesuatu/tolong,orang tu tak ucap terima kasih..huhu..

    so,pengajarnnya ringankan mulut berkata terima kasih atau tolong. kalau kita mulakan nanti dah terbiasa tak ada masalah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betullll. Bila kita dah biasakan,..tak jadi masalah pun :)

      Padam
  14. Saya selalu amalkan ni.
    Insyaallah akan konsisten.

    BalasPadam
  15. please don't ever forget me kak Farrah :)

    thank you for being my blogger friend. you are like my sister to me already ^^,

    magic tak ayat ni? hehehhee

    BalasPadam
  16. Namun, ia makin mahal harganya pada zaman ini. Harap kita masih dan akan kekal praktik dalam setiap perbuatan kita :)

    BalasPadam
  17. ya allah sungguh betul tu kak farrah.. tapi sangat susah orang nak praktik zaman skarang ni. especially bebudak generasi baru. berat benar mulut and tinggi ego nak menyebut..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak boleh nak salahkan mereka sepenuhnya,...kadang2 kita sebagai orang tua tak tunjuk contoh yang baik,..

      Padam
  18. Terima kasih Farrah kerana rajin singgah di blog sis JM :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih, sis sebab selalu kunjungi tower saya ni :)

      Padam
  19. bila ada ungkapan seperti tolong dan terima kasih tu kita pun jadi senang hati dengar kan kak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul, Wana. Sejuk je hati kita mendengarnya :)

      Padam
  20. Insyallah kak.. ayu sllu xlupe ucap terima kasih.. yg sllu sakitkan ati pon kite kene ucapkan trime kasih jugak.. sume tu kan bt kite lebih matang dan bljr dr kslpan... ao sntiasela berterima kasih

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...