728 x 90

Selasa, 30 Disember 2014

Menarilah,...walau ini bukan lagu kita.


Credit - Believe & Create

Dalam hidup, kita memang tidak akan dapat segala apa yang kita idamkan. Tetapi, itu tidak bermakna kita perlu kecewa, putus asa dan berhenti mengecap kegembiraan. Jadikan apa yang ada dengan kita sesuatu yang TERBAIK. Syukuri setiap nikmat. Hargai setiap peluang. 

♪ ♫ Menarilah dengan gembira,..kendatipun irama kehidupan yang kita dengar, bukannya lagu yang kita pilih. ♪ ♫

Selamat menempuh hari-hari akhir 2014 :)


46 ulasan:

  1. selamat tinggal 2014...
    simpan semua kenangan2 lama..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak simpan mana kenangan lama tu?

      Padam
    2. Jawab, Zarul,...SS dah keluar soalan cepu emas dah tu... ;)

      Padam
    3. alah SS ni... simpan dalam peti simpanan pas2 hanyutkn ke laut.. so kenangan lama semua dh xdpt jumpa kembali...

      Padam
  2. same to you farra..setuju dengan farra..

    BalasPadam
  3. lusa dah nak masuk tahunn baru dah kita ni :)

    BalasPadam
  4. SS siap google perkataan 'kendatipun' tu... He He He...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheheh belajar perkataan baru hari ni, SS ye..

      Padam
    2. Aah siap praktis depan cermin nak sebutnya... He He He...

      Padam
    3. apa maksud dia SS... nk sebut pon jdi baku lak

      Padam
    4. kendatipun? ingatkan salah ejaan ahaha

      Padam
    5. Haaa jangan ingat pedati pulak. Kendatipun seerti dengan meskipun, biarpun, sungguhpun & walaupun.
      SS, amacam,...nampak bergaya tak sebut kendatipun depan cermin? :)

      Padam
    6. perkataan baru tau nie.. thanx info..hihi

      Padam
  5. akakkkkkkk!!! rindunya wana nak lepak di tower akak ni..wana singgah kejap ja ni..ada masa nanti wana datang lepak lagi ya kak..

    jalani hari-hari anda dengan gembira..oyeahh!!! ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Windu wana jugak! Take your time. Jaga diri & rehat puas2 ye. See you when I see you :)

      Padam
  6. Kejap je dah nak habis 2015 kan kakk?

    BalasPadam
  7. walaupun bukan lagu kita ?
    macam mana nak enjoy huurm..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes,..walau bukan lagu kita :)
      That's the beauty of it. Terima apa sahaja rentak, happiness will find its way,..

      Padam
  8. Fikirkan yang baik-baik..
    Insyaallah yang datang pun yang baik-baik.

    BalasPadam
  9. esok tahun baru.. tak ada bezanya cuma angka berubah dn umur meningkat..hehehe.. suka ayat2 puitis atas tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Buka lembaran baru dengan niat untuk jadi manusia lebih baik setiap hari :)

      Padam
  10. Esok dah masuk tahun baru sob..sob..sbo cepat betul masa berlalu yg BESTnya esok CUTI!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Happy New Year, sis! Selamat berehat :)

      Padam
  11. Adeh kak... kalau tak reti menari, boh pi la lagu apa pun... kayu jugak... heee

    BalasPadam
    Balasan
    1. It's OK. Tak pandai menari tak de hal. Simply listen to the music, enjoy the surrounding :)

      Padam
  12. Selamat Tinggal 2014, harap 2015 memberi seribu satu kebaikan buat kita semua :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah, Cik Mimie. Bubye 2015!

      Padam
  13. nice sharing kak farah. thanks (: syukur

    BalasPadam
  14. Nice ....betul sangat...sometimes you just need to go with the flow..
    Apa-apa pun nak buat apa kena pastikan untuk Allah s.w.t :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes. Setuju, Nad. Itu yang penting kan,...

      Padam
  15. setuju... even lagu tu kita x suka. tapi nak buat macam mana. kenalah terima seadanya.. kena belajar dari lagu yang kita x suka tu.... kena ubah jadi lagu lebih menarik kan ^^

    BalasPadam
  16. btl tu kak farrah
    sntiasa bersyukur dgn ape yang kita ada
    kalau kite berasa susah igtlah ade yang lebih susah dari kite

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju,...ramai lagi yang tak bernasib baik. Yang lebih susah...

      Padam
  17. Lirik lagu ke tu? Hehe.
    Baca tajuk terus teringat lagu nidji - laskar pelangi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Idak,..ayat biasa je...
      Akak suka lagu2 nidji :)

      Padam
  18. ♪ ♫ Menarilah dengan gembira,..kendatipun irama kehidupan yang kita dengar, bukannya lagu yang kita pilih. ♪ ♫

    nice lyric

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...