728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Sabtu, 20 Disember 2014

Pilih untuk gembira,...

Another 'Happiness is,..' poster from lastlemon

Credit

Cuba untuk tidak cakap, tidak fikir dan tidak buat perkara-perkara yang negatif. You'll write your own story of happiness. Betul kan?



39 ulasan:

  1. kdg2 tercakap jgk bnda2 negatif... mcm skrg ni..kalau nk elak perkataan Malas...

    BalasPadam
  2. agreed sangat!..I choose to be happy too. happy knowing you :)

    Jemputlah ke blog saya #projek2ribu

    BalasPadam
  3. itulah yang eyja cuba buat, tapi orang still bersangka buruk kat kita.. :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak mengapa, eyja. Biarlah luncai terjun bersama labu-labunya :)
      Biar orang sangka buruk, yang penting pandangan Allah pada kita. Be strong, dear.

      Padam
  4. kalau fikir - ja,susah nak gembirakan hati..asyik fikir benda yg tak elok,lama2 sakitlah hati.macam mana nak gembira? huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul...betul...dah dok fikir perkara negatif, takkan ada gembiranya :)

      Padam
  5. sedang berusha masukkan aura positif dalam diri :)

    BalasPadam
  6. Absolutely kak! Good morning Kak Farrah ~

    BalasPadam
  7. queenpink setuju :) tidak cakap, tidak fikir dan tidak buat perkara-perkara yang negatif

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yeayyyy! Meh kita cuba sama-sama, queenpink!

      Padam
  8. betul tu... kalau tak mampu buat kebaikan kpd org lain, buat baik kpd diri sendiri dulu... dan pilih utk gembira kan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju dgn Eny. Kita belajar appreciate diri kita dulu...

      Padam
  9. setuju!! jangan fikir sangat benda2 yg negatif dan bercakap mengenai perkara2 negatif.. inshaa Allah (:

    BalasPadam
  10. Balasan
    1. Yeyyyyeaaaaaahhhhh! Aik apsal tetiba jadi Bandi amuk ni? =)

      Padam
  11. Balasan
    1. Pilihan terletak di tangan kita :)

      Padam
  12. Yup betul tu.
    Kita yang choose apa ending of our own story. Selebihnya biar Allah tentukan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dan perancangan dan ketentuan Allah adalah yang terbaik untuk kita :)

      Padam
  13. okay, i'll try my best not to say negative things :)

    BalasPadam
  14. kena amek aura2 positif je skrg ni kak farah hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. aura negatif kasi timbus dalam tanah! :)

      Padam
  15. haruslah kita latih diri kita dari sebut perkara2 negatif..

    BalasPadam
    Balasan
    1. semestinya...walaupun susah pada mulanya, nanti lama2 akan terbiasa :)

      Padam
  16. betul tu..peringatan untuk diri wana juga..perbaiki diri sendiri terlebih dahulu.. :)

    BalasPadam
  17. yes..avoid from negative word n thinking akan membuatkan kita rasa lebih bahagia..setuju sgt..

    BalasPadam
  18. Yup sgt setuju... bile kite dok piki bnd nagatif mule la kepala ni ase nak angin je kan... kdg2 terpikir jgak.. manusia kan hehehe

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...