728 x 90

Sabtu, 17 Januari 2015

Chords Hijrah Cinta - Rossa - OST Hijrah Cinta (Easy Chords)

Revised. This one lebih mudah :)


Lirik Lagu dan Kord Gitar 'Hijrah Cinta' - Rossa 
Ciptaan: Melly Goeslow
OST Hijrah Cinta

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.

(Intro)
Am Dm G E Am


Am Dm
Pada hari bulan tahun
G E Am
  Detik menit diriku bernafas
F Dm
  Ada gelombang mengerah
G C
  Memaksaku menghentikan semua


Am Dm

Kuhentikan kegilaan hidup
G E Am
  Denganmu jiwa ini terisi
F Dm
  Aku mencintai engkau
G C 

  Begitu besar tak terbandingi
Dm G C F
Namun bila saatnya aku harus pergi juga
Dm E
Tinggalkan engkau tinggalkan semua


(Chorus)
E Dm G
Hijrah cintaku menguatkan alasanku
C F
Untuk menjadi manusia lebih baik
Dm
Namun saat sinarnya datang
B7 E
Menjemputku mana mungkin aku berlari


E Dm G
Aku harus meninggalkan semua cinta ini
C F
Dan bila nanti bertemu Dia kumohonkan
Dm E Am
Kembalikanlah kami, satukanlah lagi di surga-Mu Ya Allah


Am Dm
Segunung kepingan dinar
G E Am
  Tak bisa mengalahkan kilau cintaku
F Dm G C
  Bahagiaku melihatmu mampu tersenyum kalahkan getir
Dm G C F
Namun bila saatnya,……aku harus pergi juga
Dm E
tinggalkan engkau..tinggalkan semua….


(Chorus)
E Dm G
Hijrah cintaku menguatkan alasanku
C F
Untuk menjadi manusia lebih baik
Dm
Namun saat sinarnya datang
B7 E
Menjemputku mana mungkin aku berlari


E Dm G
Hijrah cintaku menguatkan alasanku
C F
Untuk menjadi manusia lebih baik
Dm
Namun saat sinarnya datang
B7 E
Menjemputku mana mungkin aku berlari


E Dm G
Aku harus meninggalkan semua cinta ini
C F
Dan bila nanti bertemu dia kumohonkan
Dm E 

Kembalikanlah kami satukanlah lagi
Am F 

  Di surga-Mu Ya Allah
G E Am 

  Di surga-Mu Ya Allah


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

34 ulasan:

  1. Nanti suruh Incik Kesayangan mainkan la..haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yeaahhh, jangan lupa request ye :)

      Padam
    2. besnye la hai Encik Kesayangan cik mimie pndai main gitar hehe.
      nak kena cari encik kesayangan yg pndai main gitar gak la hehe

      Padam
    3. wah, encik kesayangan pandai petik gitar ek.. hihi.. untunglah :)

      Padam
    4. wahh boleh feeling2 cik mimie..hihi

      Padam
    5. Kasi can pada Cik Mimie :)

      Padam
  2. Balasan
    1. Bolehlah, Nani. Lagu ni ciptaan Melly Goeslow memang utk filem Hijrah Cinta.

      Padam
  3. wahh lagu rossa bru ek? nk dnga la :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cuba dengar, Nadyya. Lagu ni nak kata baru tak lah. Lagu tahun lepas tapi from album latest dia lah.

      Padam
  4. belum biasa dgr lagi..tak pe nanti nk try search kat youtube

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa nanti rajin sis cuba dgr ye,...

      Padam
    2. Meh sini SS nyanyikan... He he He...

      Padam
    3. Siti Nur Es Es nak mendodoikan hehe

      Padam
    4. cer SS nyanyikan... rasa2 kena sediakan payung x..

      Padam
    5. SS, saya dah siapkan stage & mic utk SS dodoikan anak2 manja ni :)

      Padam
  5. wana suka tengok rossa pakai gaun putih dalam video klip hijrah cinta ni..cantik sangat..

    BalasPadam
  6. melly kalau buat lagu utk sountrack mesti best kan...

    BalasPadam
  7. Hijrah Cinta ni filem ttg ustaz UJE tu ye

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haah, life dia dr muda hingga meninggal dunia :)

      Padam
  8. Balasan
    1. Haah, Shikin. Ni cerita mengenai Ustaz Jefri El-Bukhary (UJE). Life dia sebelum jadi ustaz (jadi model, terjebak dengan dadah), then kahwin dengan Pipik+berubah. Jadi ustaz terkenal di Indonesia. Hinggalah Allah ambil nyawanya. Terlibat dalam sebuah kemalangan.

      Padam
  9. dok pernah dengar.. jot down sajalah dulu hehe..

    BalasPadam
  10. Dah dengar tp x tgk lg filem dia. Akak dah tengok? Best tak?

    Terbaik dari langit akak dah tengok belum? Best :)

    BalasPadam
  11. cerite apekah..
    wahahah bkn tny lagu tanya cerite plak...
    dah crte pon xtau ni kanplak lagu
    baru ke kak..

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...