728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Rabu, 7 Januari 2015

Clinomania dan Dysania


Saya untuk hari ini,..


Nak stay in bed all day! Tak mahu bangun....tak mahu bangun.


Yes, extremely hard untuk bangkit pagi tadi. Daripada mata sampailah ke hujung jari kaki, semuanya berat je nak gerak. Merana jiwa raga! Mood malas tengah minggu dah melanda.  Jadi, minta maaf banyak-banyak andai saya masih lagi tidak menjengah atau membalas kunjungan kalian. Don't worry, I will. Right after mata ni bersedia nak buka luas-luas.

Have a fabulous Wednesday!

*credits to other-worldly.


60 ulasan:

  1. awatnya Kak Farrah ? selalu semangat berkobar kobar hehehe.. but im in bed too right now :p tarik laptop geguling tngk citer korea hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Musim suka bobok dah sampai huhuhu. Akak ni CT kalau tilam tu sejuk+comfy memang liattttt sgt nak bangun. Then, once dah geguling atas katil, tak denye nak buat kerja lain. ZzzzZzzzzzz,...

      Padam
    2. hehe... kalo camni... kalo nk lagi best... amek enset... turn on lagu bruno mars - lazy song! =D

      Padam
  2. nak nak bila musim sejuk lagi lah berganda ganda kemalasan nak bangun. hahaha :D

    BalasPadam
  3. hahaha...seperti saya setiap pagi sejak class dh hbis...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nasib baik gak kelas dah habis. TIme akak belajar dulu, setiap hari sepanjang sem hihih

      Padam
  4. SS kena Dysaniatakutmosquitoka... He He He....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah, penyakit SS tu, obatnya kena telan lingkaran obat nyamuk ;)

      Padam
  5. kena hari cuti lagi best baring2 kat tempat tidur.. kalau hari keja susah laa..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau hari kerja memang cari nahaslah :)

      Padam
  6. aduhai best nyer kalau nak tidur xmo bangun-bangun. Eyja terlajak pagi tadi. Kelam kabut g keje. Penat sanga... sob sob..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala kesiannya. Tak pe, eyja. Penat2 nanti balik umah tengok muka anak2 (especially si Arissa) mesti terus hilang penat :)

      Padam
  7. hahahahaha ina pun tengah clinomanian dengan dysania ni T--T

    BalasPadam
  8. Balasan
    1. BY the time saya jawab ni dah jadi Selamat Hari Jumaat, Khaty!

      Padam
  9. bangun awal pagi plg mls. . badan berat nk bgn haha syaitan byk hasut =.='

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yessss, bergayut2 syaitan tu kat mata, tak larat nak bukak ;)

      Padam
  10. Dapat belajar vocab baru dari entri ni. Terima kasih kak :D

    BalasPadam
  11. Me..everyday. Lagi-lagi kalau hari bekerja. Huhuhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. berat je badan tu nak bangun kan, sal :)

      Padam
    2. hahahhahahaha... hi five sket sal! lagi hari keje.. amek enset... slide snooze.... =p

      Padam
    3. Masa nilah snooze button jadi sahabat, kan...

      Padam
  12. Balasan
    1. ah..OK OK dah bangun dah ni (buat muka segar!)

      Padam
  13. ini dua perkataan yang saya baru ketahui =)
    anyway dah bangun ke belum ni...hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. jawapan cover line - dahhhhhhhh
      jawapan tulus - tiap2 hari akak cenggini YY huhuhu

      Padam
  14. hehe..kekadang memang ada hari yang malaasssss sangattttt nak bangun dan tinggalkan tempat tidur kan kak..tapi menarik sangat perkataan tu..dapat ilmu baru lagi hari ni..tq akak.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang malas kan,..hihihi perkataan ni boleh guna sebagai defence malas bangun :)

      Padam
  15. hehehe.. bergolek2 sakan dlu atas katil ..selamat berhujung minggu kak..!

    BalasPadam
    Balasan
    1. golek-golek guling2 tu yang bestttt!
      same goes to you, nana :)

      Padam
  16. Time hujan memang akan jadi clinomania dan dysania ni...hahaha..bestnye geguling atas katil :)

    BalasPadam
  17. Exactly... terutamanya Monday morning.. haish.... ~

    BalasPadam
  18. Walaupun teringin nak dysania tu tapi tak mungkin untuk saya..hahaha..

    BalasPadam
  19. macam sesame je simptom nie..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Simptom ni bahaya kalau menular ;)

      Padam
  20. Kalau kena hari cuti memang best berguling-guling kat tilam ni.

    BalasPadam
  21. ana pon jd berat je nk bgn kalo sejuk2 hehe

    BalasPadam
  22. saya kalau dah start duduk atas katil, memang melingkar je la... malas nak bangun dah. tapi kalau dah bangun lak, malas lak nak duduk atas katil. -.-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Baik juga Amy tu. Akak ni kalau dah bangun pun masih ingat katil. Parah tu!

      Padam
  23. sis JM pun ada kedua2nya terutama hari cuti huhhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya ni hari kerja pun mood sama, itu yg susah tu kak :)

      Padam
  24. klu hari hujan je msti sedap nk tido spnjg hari kan
    tapi ayu bkn leh tido lame2
    boleh pening wooo

    BalasPadam
    Balasan
    1. Uisshhh, kalau hujan tu tok sah cakaplah...
      ohh, boleh pening ye klu ayu terlebih tido? Akak tak camtu, itulah kalau tido melarat-larat!

      Padam
  25. Balasan
    1. It's ok. Tarik napas pelan2. Lepassss,....

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...