728 x 90

Selasa, 6 Januari 2015

Dahsyat - MOJO

Err,..tak dahsyat mana pun, tapi OKlah! Itu pandangan peribadi saya apabila mula-mula dengar lagu terbaru MOJO ni. Bagi peminat MOJO yang dah biasa disogokkan dengan vokal Aweera, bersedialah untuk orientasi selera pendengaran kalian. Kali ini MOJO tampil dengan pertaruhan baru, penyanyi baru dan muzik baru. Totally different from 'Andaiku Bercinta Lagi' & 'Romancinta'. 

Siapa yang biasa dimanjakan dengan lagu-lagu dari seberang, this might be your cup of tea. Lagunya seperti kebanyakan lagu slow Indonesia, lembut je untuk telinga. Vokal penyanyinya pun boleh tahan. Husky ala-ala Cakra Khan (tapi Cakra lagi best!). Tetapi, dengar beberapa kali ada bau-bau lagu 'Selepas Berpisah' nyanyian Fitri Hakim pulak. Bau-bau je tau. Bukan sama sangat pun.

Dengarkan lagu Dahsyat - MOJO di sini. Credit to KRU Music.

Lirik Lagu Dahsyat - MOJO

Aku cinta kamu
Lebih dari hatiku mampu
Pasti jiwa takkan bisa
Hidup tanpa hadirnya kamu

Sungguh dahsyatnya
Cintaku kepada kamu
Aku mohon jangan pergi
Menyiksaku dengan rindu

Kita dua hati
Selamanya takkan terpisah
Kau dan aku punya cinta
Paling terindah di dunia

Sungguh dahsyatnya
Cintaku kepada kamu
Aku mohon jangan pergi
Menyiksaku dengan rindu
Oh...

Tiada yang bisa
Mengisi ruang di hati
Aku mohon jangan pergi
Jiwa ini perlu kamu
Oh...ohh…
Tetap cinta selama-lamanya

Sungguh dahsyatnya
Cintaku kepada kamu
Aku mohon jangan pergi
Menyiksaku dengan rindu
Oh...ohh…

Tiada yang bisa
Mengisi ruang di hati
Aku mohon jangan pergi
Jiwa ini perlu kamu


Ingin kord gitar Dahsyat - Mojo? Tungguuuuuu.

DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

44 ulasan:

  1. wah..macam best tu kalau dah bunyi macam lagu seberang..nanti wana nak dengar jugak la :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sila dengar,..sila dengar,..tapi jgn letak expectation tinggi sangat ye...

      Padam
  2. okay nak download !!! suka aweera hehehe.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aipppp! Mojo skrg dah tak de Aweera. Diorang import penyanyi dari seberang. Langsung tak ada MOJO dahulu. Ni MOJO baru hihihi

      Padam
    2. hurmm kurang best lah MOJO yg ni. hurmm

      Padam
    3. Amboiii nak download saje...

      Padam
    4. CT dh download sent kat whatsup..hihi sini line slow nk download..

      Padam
    5. aweera ke mana ? okay saya suka aweera hahahah xde aweera kenapeeeeeee ?

      rooooman cinta..!!!

      Padam
    6. eh, dah xde aweera dah? why???????????????????????????????????????

      Padam
  3. Saya suka lagu Andaiku Bercinta Lagi !!! Harap lagu ini setanding Andai ku bercinta lagi,

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sadly no, Hafiz. Lagu ni dah totally different wave :)

      Padam
  4. tak pernah dengar lagi lagu ni :D

    BalasPadam
  5. Saya tak pernah pun tahu ada kumpulan nama MOJO. Macam nama kartun sikit. hehe :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe MOJO ni group superband yang Edry KRU tubuhkan :)

      Padam
  6. Belum dengar lagi lagu ni..nanti nak dengarlah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. dengar cik mimie,...jgn tak dengar

      Padam
  7. baru je dengar lagu ni tadi after tengok dekat blog akak....erm...mungkin ambil masa sikit nak terima kot...sebab dah terbiasa dengar aweera hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul kan, Nad. Totally macam kita dengar lagu kumpulan baru lah :)

      Padam
    2. Exactly...pengaruh suara aweera kuat juga dalam group tu...
      Sayang seribu kali sayang AJL nanti takda Aweera yang nyanyi RomanCinta....

      Padam
    3. Akak jadi nak tgk AJL hanya kerana nak tengok siapa ganti Aweera :)

      Padam
  8. owh penyanyi baru dia ye nyanyi untuk lagu ni.. belum pernah dengar lagi... nanti kat AJL, ada kah penyanyi baru ni akan nyanyi atau Aweera?.. hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang pasti Aweera tak akan perform. Tak silap akak diorang ada buat audition utk youtubers yang pernah buat cover romancinta. Adalah kejutannya tu :)

      Padam
  9. Kalu Aweera dah tak ada dalam MOJO... Dah tak boleh panggil MOJO... Kena panggil KOJOL... Gurau je... He He He..

    BalasPadam
  10. eh.. tukar penyanyi plak? aweera dah takde.. edry pon ada dalam mojo? btw kenal aweera je..yg lain x kenal..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye, edry memang MOJO. Band ni tak silap akak memang setiap membernya dari band lain.

      Padam
  11. Tak pernah dengar lagu2. Harap best mcm lagu mojo yg dlu. Hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah lebih ke lagu seberang, Scha. No more rock macam mojo dulu :)

      Padam
  12. wah mojo....pernah dengar lagu dia yang top ja

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang ni boleh top tapi tak menyengat macam yang sebelumnya :)

      Padam
  13. mojo ni ada krisis dengan vokalis sebelum ni
    tu yang ada vokalis baru
    tapi not bad juga kan lagu dia nyanyi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bolehlah kan,..kira bernafaslah jugak MOJO tu walau tanpa Aweera :)

      Padam
  14. Aweera? si rambut kembang kalau lipas masuk boleh sesat tu ke opsss

    BalasPadam
  15. Nampaknya Akak kena terangkan dulu kenapa awiera xde dh dlm mojo. Hehe. Tapi biasa la kan mcm meet uncle hussein dulu pn pernah alami jgk. Lama2 kang ok la kot :)

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...