728 x 90

Isnin, 12 Januari 2015

Jom Knock-knock Mereka

Saya sibuk sepanjang minggu lepas. Maklumlah, nak masuk kerja balik. Uruskan pendaftaran kelas tuisyen, siapkan bahan-bahan mengajar, jumpa dengan staff untuk update materials di blog tuisyen. Jadi, blog ini memang terabai sedikit. Ada entri setiap hari, cuma aktiviti membalas komen dan blogwalking terpaksa dibekukan. Sempatlah jengah dua tiga blog, lepas tu mata dah ruyup! Siren Ultraman dah menyala-nyala merah. Sudahnya,...ZzzzzZzzzzz!

Apa yang buat saya terharu, masih ramai yang sudi menjengah blog ni meskipun saya tidak aktif dan berada di luar kawasan ;) Berpinar mata tengok jumlah komen yang ditinggalkan. Bom, pukal, pukat tunda,.. semua complete! Terima kasih banyak-banyak, ye!

Di bawah ini, 12 pengomen terbanyak sepanjang minggu lepas. Saya nak ajak kalian knock knock pintu rumah mereka. Tegur-tegur, kenal-kenal. Jom!




Psst! Kalau saya masih belum tiba meninggalkan jejak, tunggu ye. I'll see you when I see you. Insya-Allah.


87 ulasan:

  1. Balasan
    1. Sila sila! Ketuk pintu umah diorang kuat2 ye :)

      Padam
  2. nak knock knock pintu rumah diorang sampai pecah.hahaha :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Abislahhh jahanam brg orang...

      Padam
    2. smpai pecah tu melampau la hihi

      Padam
    3. mesti Inani ketuk dengan penukul nih...dahsyat!

      Padam
    4. hahhahah :P nasib lahhh pintu rumah sape kena ketuk ni kang :D

      Padam
    5. kalau ada org ketuk sis akan check dulu...kalau yg ketuk tu i x kenal duduk diam2 dalam rumah heee

      Padam
    6. Ketuk ke hammer ke gugah ke buatlah apa yang patut ye,...
      janji tower akak tak terancam sudah... ;)

      Padam
    7. tower kan teguh kak.. kalo tower perang lagi la.. hehe steady aje..

      Padam
    8. Huhuhu belum tentu lagi CT. Mana tau belum apa2 tower ni self-detonate :)

      Padam
    9. kalo rumah roboh kne ketuk... kite panjat tower sis Farrah la! =D ahahaaa

      Padam
    10. Meh..meh...muat lagi ni. Banyak ruang lagi ni :)

      Padam
    11. inani serang pakai bekho ja la... lagi senang...kalau setakat penukul mcm xbrapa gah sgt...hahahah

      Padam
    12. bekho tu adik beradik baek ha ke ZF :-)

      Padam
  3. Mereka semua memang terhebat.. rajin singgah dan komen kan kak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni semua spesies adiwira ni, Wana. Ada superpower komen pukal :)

      Padam
  4. Semekommmmm... Semokeommmmm... Tuannnn umah kedaunggggg ada?? Kami datang dengan lenggang lengoknyeeee...

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumusalam.. sila sila mai....

      Padam
    2. lenggang mak limah je..bawak lah buah tangan ke buah mulut ke..baru BEST!

      Padam
    3. ehemmmm. mak lenggang SS dah datang. hahahha :P

      Padam
    4. SS datang lenggang perut... He He He...

      Padam
    5. Hahahaha macam2 lenggang ada!

      Padam
    6. lenggang kangkong sampaiiii ni.. seikat 2 hengget jee.... sape nak beli lenggang dulu seround! =p

      Padam
    7. tudia depa kemain mai umah orang ahaha

      Padam
    8. Bayangkanlah kalau betul2 orang datang dengan macam2 lenggang kat depan umah...panik kot :)

      Padam
  5. syabas buat mereka yang konsisten komen

    BalasPadam
    Balasan
    1. diorang ni memang konsisten, Ainim :)

      Padam
  6. ke semua 12 org blogger tu sis JM kenal di alam maya..mereka juga rajin singgah di blog sis cuma belum ada kesempatan utk bom mereka...kerana mereka lah blog dan hidup sis jadi ceria..thanks korang

    BalasPadam
    Balasan
    1. Zarul Farhana paling FEMES!

      Padam
    2. ZF banyak masa nak bom bom blog orang. hehehhe :D

      Padam
    3. blog Inani kena bom dengan si Zarul tu tak

      Padam
    4. SS suka BWCP kat blog JM...
      * Blog Walking Cari Pasal... He He He...

      Padam
    5. Sekarang ni ZF & SS memang tengah viral hahaha
      SS bukan BWCP kat semua blog ke,... ;)

      Padam
    6. cewahh.... terharu bace komen sis JM... tapi sebenarnye sbb sis JM la luna rajin berblog... hihi

      Padam
    7. SS pulak mmg tak boleh bla.. kalo ade je die.. mesti gelak guling2... ade bakat masuk MLM ni ganti jehan muse! =D haha!

      Padam
    8. i olls dah mule kebizian sedikit semenjak dah mula masuk keje semula. fuhhh kerinduan semuanya! aummm hehe

      Padam
    9. @luna - sis JM memang suntik semangat utk kita berblogging kan ;) SS pulak selalu datang bawak warna2. Macam2 warna. Boleh tergelak, tersedak, terkehel baca komen2 SS.

      @ana- rinduuuuu...takpelah. rindu-rinduan buat kita lagi rapat :)

      Padam
  7. Yg sama juga lah yg banyak komen kat blog saya ... rajin betul diorang hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang rajin kan, eny. Akak tak terkejar nak balas komen mereka :)

      Padam
  8. Uissshhh, ZF..pakai jet pejuang ke roket..
    Jauh benar peginya tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ahahaha...betul tu Shikin...PENAT! kalau kita nak kejar guna BASIKAL je

      mana2 blog pun meti ZF is leader of Top Commentar :-)

      Padam
    2. ishhh kak shikin saya xpakai apa2 pon... saya guna tradisional ja.. kayuh pelan-pelan ja... hihi

      Padam
    3. ishhh xda la sis JM.. saya sementara ja rajin ni.. tggu 2,3 bulan dh kurang pa..

      Padam
    4. ahak...x pelah..kalau ZF x de sunyi kami tau

      Padam
    5. Dia pakai enjin turbo... He He He...

      Padam
    6. Betul2. Mana ada tradisional gaya kayuh pelan2 macam tu? Memang pakai enjin turbo!

      Padam
    7. haha! sokong... jangan stop ZF... nanti kami sunyik!

      Padam
    8. Yup, tumpang nyebok...ZF memang havoc.
      In fact, u guys pun sama. Rini & semalam saya kene bom beramai2. Dengan sapa lagi?
      U olzzz lah.
      Nampak x blog dah jadi serpihan :D

      Padam
  9. heheheh.. nanti klu ada banyak masa dan internet meluncur laju, nak jugak melawat2 rakan2 yang rajin knock2 tuh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. x takut bersaing ke ZF..sis boleh rasa seram sejuk dh tu ehehe

      Padam
    2. bersaing cara sihat tak pe hahahah

      Padam
  10. Knock..knock..sapa tu..hehehe :)

    BalasPadam
  11. ada lagi antara kat atas saya tak kenal ni.. kena rapatkan silaturahim ni..

    BalasPadam
  12. biasa weols datang terjah2 ni bhahaha
    tula Kak Farrah banyak peminat tu yang kena serbu gituuu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. alaaa peminat akak you all adik-adik je :) tanpa kalian, tower ni sunyi krik krik krik

      Padam
    2. =') samalaaa iols pun begitu.. hehehe bila nak banje lontong ?

      Padam
    3. Turun selangor dulu. Nanti kita set date :)

      Padam
  13. hmmm saya takpasti samada orang lain ada masalah cam saya atau tak....saya tak dapat baca entri kak farrah. melainkan kena highlight.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. alamak, ye ke aRz? blog ni pun ada angin kus-kus macam tuan dia huhuhuh

      Padam
  14. atau pc saya yang bermasalah? tapi blog orang lain ok....

    BalasPadam
    Balasan
    1. nanti akak cuba 'siasat' ye. nway, thanks aRz sebab inform.

      Padam
  15. jom kite knock2...
    tgh knock2 pintu kak farrah nie..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks so much, Ayu. Dalam sibuk2 pun sempat singgah sini. Muaaahhhhh siket!

      Padam
  16. sedihnya tak dapat masuk dalam list...kite kena rajinkan diri ni...ehhehehehe :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. jom kak aisya.. semangat untuk tahun 2015..hahahha

      Padam
    2. Ambooiiii, bukan main berazam lagi adik2 berdua ni :)

      Padam
  17. hai, awal tahun dah main bom ek dorang ni. hihi.. memang terbaiklah :
    0

    BalasPadam
    Balasan
    1. ehem,..tuan punya diri tu pun sama :)

      Padam
  18. ehhhh ada nama saya di sini...weeeee..hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada...ada....terharu tau tengok u all datang memukal di sini :)

      Padam
  19. akak cikgu tuisyen ka? ajar apa ja? hehehe.. mesti seronok dpt jadi freelance..!
    saya pun tak lama lagi dah busy ,blog terabai la.. ahahaha..

    selamat menguruskan hidup ya kak..! :D hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye, Nana. Cikgu tuisyen kampung je...akak ajar languages. Subjek lain member akak ajar. Alhamdulillah, kerja sendiri ni kelebihan pada time management lah. Leh ikut jadual kita.

      Thanks so much, dik. Blog terabai takpe,..jangan diri terabai :)

      Padam
  20. knok..knok..knok
    Cheq singgah umah farra nie..good luck farra

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jemput masuk, Khaty. Buatlah macam tower sendiri hehehe

      Padam
  21. Balasan
    1. Tahap kena pakai inhaler/nebulizer dah ni hehehe

      Padam
    2. takpe takyah kejar sgt. pelan2 kayuh je hehehe

      Padam
    3. Hahaah akak memang tengah berdayung perlahan-lahan ni, ana :)

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...