Khamis, 15 Januari 2015

Kicau Burung di Pagi Hari

Pagi-pagi dah senyum lebar dengar sekawan burung bernyanyi riang. Ada seekor burung ni (rasanya bersarang/tinggal kat salah satu pepohon nearby, tiap-tiap pagi akan kicau lagu yang sama. Dah boleh hafal dah tunenya. Timbulkan mood dan vibe yang baik di pagi hari. Selamat bekerja semua! Selamat melunaskan urusan masing-masing!



Pssst! Hutang blogwalking dengan ramai orang. Tunggu ye,.. awal-awal buka sekolah ni sibuk sikit :)

35 ulasan:

  1. rasa tenang bila dengar kicauan burung kan kak farah.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. sangat tenang! kalau nak bad mood pun tak jadi hahah

      Padam
  2. seronoknya pagi pagi dengar gituu :D

    BalasPadam
  3. Good morning teacher..burung tue ucap sambil nyanyi kat farra..ahaks

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe sweetnya burung tu :)
      Have a great day, Khaty!

      Padam
  4. Ros ada bela burung tau dulu. tapi sejak ber PJJ dengan suami ni, dah hantar burung-burung tu balik kampung. hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh, kira burung balik kampung lah ni. Takpelah, sekurang-kurangnya burung2 tu terjaga :)

      Padam
    2. ye, terpaksa hantar balik sebab Ros dah duduk asing dengan husband.. takut Ros tak terjaga.. sebab kat kuarters husband, tak boleh pelihara burung..

      Padam
    3. Oh, tak mengapalah begitu. Nanti sorang sana sorang sini, burung2 terbiar pula :)

      Padam
  5. hihi..kadang kan anis suka tiru burung nyanyi..hahah... ade lenggok tersendiri..nampak riang je burung2 tu semua.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah,..sama je tune burung nyanyi kan,..

      Padam
  6. Saya pn tgh byr hutang blog kak farrah ni :')

    BalasPadam
  7. Comel je ada burung berkicau :D

    BalasPadam
  8. kalau dgr ayam berkokok,doa cepat2.. *tak ada kaitan dgn entri ni..hehe

    mmg syok dpt dgar bunyi burung..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak ada kaitan pun, ada something yg bermanfaat utk dikongsi :)

      Padam
  9. Balasan
    1. Boleh..boleh...nanti akak pesan burung tu suruh berhijrah ke rumah Shikin :)

      Padam
  10. kt kamping saya..pagi2 dgr ayam berkokok ja pagi2

    BalasPadam
    Balasan
    1. kamping? kat mana tu ZF..Kunming sis tahu lah ahahah

      Padam
    2. Hehehe sis JM mengusik Zarul.
      Zarul - kokokan ayam pun soundtrack yg indah :)

      Padam
  11. Seronok dapat dengar kicauan burung :) tenang je..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang seronok Cik Mimie...rasa lively :)

      Padam
  12. bestnya kat area rumah ada bunyi burung rasa tenang je kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheeh dok area kampung macam saya ni merasa lagilah dengar kicau burung, sis :)

      Padam
  13. best tu kalo hari2 bagon leyh releks2 jap takyah pk sangat keje sambil dga bunyik burung! tapii.... itu sumer mimpi bagiku........ >.< =p haha takdan laa pagi2 nk dga... kepale da pk kejer da.. susun schedule..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheh tak pe, luna. Nanti dah penat2 susun schedule & kerja, boleh susun cuti utk istirehat pulak :)

      Padam
  14. ana rasa beruntung sgt sbb keje dlm kampung sndiri. dpt gak dgr kicau2 burung pagi2 hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah. Kalau kat bandar tak merasa kan,.. :)

      Padam
  15. at least dia bersarang kat nearby.. kat sini dia buat sarang kat grill tingkap bilik CT.. tak tahu nak buat ape.. kekadang tu bulu brterabur kat lantai.. takot hama dia saja dok terbang.. ritu en sbulan duduk bangi.. anek kesempatan dia branak pinak.. nak halau rasa kejam.. tp tak bising2 pun.. xtau bila aje diorang duduk..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alamak,..kalau akak kena tiap2 hari semput. Pandai burung2 tu pilih port. Tau CT tak sampai hati nak halau diorang. Kena bayar sewa ni gamaknya.

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...