Ahad, 18 Januari 2015

Mantan Terbaik - Govinda (Guitar Chords)

Chords baru keluar oven. Hehehe,.. saya suka sangat lagu ni sebab comel. Sweet je! Dah break-off, barulah si jejaka ni realized yang bekas kekasih yang ditinggalkan itulah kekasihnya yang terbaik! Lagu bajet menyesal, tetapi tak adalah jiwang  version frust menonggeng tu. Melodinya sedap didengar. 

Basically, chords lagu ni senang je. Cuma for beginners,..kena struggle sedikit untuk Cm ;)



Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.

Guitar Chords dan Lirik 'Mantan Terbaik' - GOVINDA

(Intro)  
D  G  Am C
G  B7 Em D Am D


      Em     D           C
Ku tersadar baru aku merasakan
         Em      D          C
Cinta kita ku hiasi dengan luka
     C     D      
Ku lukai hatimu   
Em         D
Aku kehilanganmu
Am          Cm      D
Aku terima kekalahanku


(Chorus)
     G                         B7
Apa kabar kamu, kekasih masa laluku
           Em       D     Am      D
Baru ku sadari, tak ada sehebat kamu
      G                        B7
Apa kabar kamu, kau mantan terbaik aku
          Em       D        Am   
Terimalah ini laguku mengenang kamu
Cm  D  Em
Penyesalanku


Em D G Am C Cm


D       G                       B7
Apa kabar kamu,kekasih masa laluku
         Em        D       Am      D
Baru ku sadari, tak ada sehebat kamu
       G                       B7
Apa kabar kamu, kau mantan terbaik aku
         Em        D       Am       D
Terimalah ini laguku mengenang kamu ohhh

G                                 B7 
(Mantan terbaik), kekasih masa laluku
           Em        D     Am      D
Baru ku sadari, tak ada sehebat kamu
           G                  B7
Kini kau bahagia, bahagia bersama dia
      Em        D            Am  
Terimalah ini laguku mengenang kamu
Cm  D  Em
Penyesalanku


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

39 ulasan:

  1. Saya tak pndai main guitar=(( jari keras. Huhu. Tapi suke tengok orang main guitar

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak ni pun bukan pandai sangat, DP. Petik2 gitu je :)

      Padam
    2. Oo. Ye ke kak farah. Akak?? Rasanya kite sebaya kot. Hihi.

      Padam
  2. seronoknya kalau ada gitar ni :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Klu minat, kumpul duit belilah sebuah, Nani. Buat hobi baru :)

      Padam
    2. SS cuma ada trompet aje... Itu pon gulung2 pakai daun kelapa... Agak2 boleh x bunyikan pakai chord gitar?

      Padam
    3. hahah..trompet pon boleh la kak SS..hahahha

      Padam
  3. first time dga lagu ni... tapi tajuk pon da dasat nooooo =D haha!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha mmg mmg. Tajuk dia dah mengundang utk kita dengar :)

      Padam
  4. wana baru ja dengar lagu ni kak..memang comel sangat lagu ni..best juga didengar..layan.. ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Comel kan? Bolehlah buat dengat2 utk hibur hati ;)

      Padam
  5. Govinda? pelakon bollywood tu ke :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha pecah perut saya gelak, sis! Bukannnn. Ni kumpulan Indo :)

      Padam
    2. hahahah dok ingat pelakon hinduatan tu gak...

      Padam
    3. baru nak komen tentang pelakon hindi tu. hihihi

      Padam
    4. hihi... comel je taw kak JM nie..hikhik

      Padam
  6. Balasan
    1. Ni sape yg komen ni? Cha? Mirza? Korang sengaja je kan,..

      Padam
  7. Ni lagu terlajak perahu laaa ni ek...

    BalasPadam
    Balasan
    1. terlajak perahu leh di reverse...terlajak tulis boleh dipadam...

      Padam
    2. Hahaha betul SS, ni lagu kes terlajak perahu :)

      Padam
  8. macam best la lirik dia. sobs2

    BalasPadam
  9. mula jot down tajuk lagu..
    mmg lagu pepelik CT dpt dari Kak Farrah.. tp ada dua tiga yang okay diterima hehe..\

    semalam dngr lagu marlon berani.. ajet ajet kepop tau lagunya.. Kak Farrah dha dengar ke ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha tapi klu tak kena dgn selera CT, abaikan saja :)
      OK. Akak jot down lagu ajey2 kepop nih! Tgh kumpul lagu2 baru nak cari pun.

      Padam
  10. tak pernah dengar lagi lagu ni.. nak carilah.. mana tahu, kena dengan jiwa :)

    BalasPadam
  11. dah lama tak dengar radio kak..huhu..top lagu sekarang pun xtahu..mcm pernah ku dengar lagu ini..
    agaknya la..

    oh,bro,menyesal dah tak berguna.. ada jodoh ada la..hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha akak ni pun klu ada mood baru dgr rafio. Selalu ada adik yg keje ngan akak rajin update flashdrive akak dgn lagu2 best utk cuci telinga.

      Hahaha pesanan utk bro tu comelllll ;)

      Padam
  12. Balasan
    1. Haaa cuba dengar. Mana tahu leh jadi lullaby utk The Adams ;)

      Padam
  13. Huaaaa x pndai main gitar.. Tgk kt youtube je la..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak pe, kalau pandai main gitar, nanti papaglamz terlebih glamour ;)

      Padam
  14. Tak pernah lagi dgar lgu ni. Haha

    BalasPadam
  15. eh eh sedap pulak lagunye ni kak farah hehe

    BalasPadam
  16. Muka vokalis mcm samuel rizal time mula2 tgk. Kali kedua tgk x de dah. Hehe

    BalasPadam
  17. kenapa byk2 lagu kak farrah ayu jarang dengar ye..
    ke ayu ni mmg jenis dah xdgr radio dah
    ke siaran radio kite tak sme

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...