Selasa, 20 Januari 2015

Mau Bobok Kae Yu-Ri

Hari ni terlajak penat! Habis tenaga kat klinik kesihatan. Lepas tu keluar beli bahan basah untuk masak.  By petang, mata dah berat. Alangkah indahnya kalau kepala ni boleh letak atas bantal! Tetapi, malam ni saya ada kelas,...kena bertahan sampai pukul sepuluh ni.


Belanja gambar Yu-Ri tidur tak ingat dunia.



I guess kita jumpa esok ye. Rakan-rakan yang saya tak berpeluang nak balas kunjungan dan komen, tak mau ambil hati. See you when I see you! Insya-Allah.


78 ulasan:

  1. alolo...comelnya yuri tu bobok..geram wana tengok...lena sangat dia bobok..hee :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. scene bobok melampau Yu-Ri ni selalu time akak terpaksa bersengkang mata!

      Padam
  2. Balasan
    1. allergic reaction, ZF. kebetulan kena gi hantar darah untuk appointment tiroid bulan depan :)

      Padam
    2. Dr Shikin sihat pon pegi klinik jugak duhai Cik Zarul Farhana... He He He...

      Padam
    3. hahaha... dh namanya Dr... mmg wajib lah...

      moga sihat ya akak...

      Padam
    4. Thanks, Zarul. Dah beransur pulih hihihi

      Padam
  3. kalau badan penat memang lena lahh tido kann :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. nampak bantal dgn tilam je ni, Nani :)

      Padam
  4. Nikmati waktu lapang sebelum datang waktu sibuk kak farah..")

    BalasPadam
  5. hahhhh comellnyaa kucingg tuu :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Perangai suka cakar orang dia tu kurang comel :)

      Padam
  6. Hi kak Farrah...comel je Yu-ri...
    Mesti akak teringin nak join Yu-ri sekali nihh eheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hai Nad...lebih kepada nak kejut dia soh bangun sebab akak tak leh tido hihihi

      Padam
  7. Balasan
    1. Tak sempat lagi baca citer abu sis deanna. Nanti saya datang buat follow up,..

      Padam
  8. Balasan
    1. Thanks so much, Cik fafa. Will do :)

      Padam
  9. Balasan
    1. I lah SS. Sakit sendiri cari pasal namanya :)

      Padam
    2. Tuan Kucing yang sakit... Kucing pulak yang lena tido... He He He....

      Padam
    3. Kucing ni memang ada perangai diva diva sikit :)

      Padam
  10. Siannye kat farah.. gud night. Sleep tight aite

    BalasPadam
  11. yuuuuhuuu kakak ^^
    right now it is 450am dan CT da dekat 2 jam blogwalking balas kunjungan kawan2.. finally im here at this hour hoho..
    nak tido lepas subuh la coz if tido skarang subuh dinosor la kang..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bagus..bagus..memang kalau dah terlelap subuh dinasorlah jawabnya, dik. Best je lena terus layan mimpi! Akak kena buat macam CT, cari 1 hari stay up balas komen & blogwalking. Banyak hutang ni!

      Padam
    2. no la Kak Farrah.. not good.. ada tendency tido bangun tngh hari. ni sbb line tenet few days tah apa apa so itu yg trgendala blogwalking..

      Padam
    3. tu dia aihh CT... hahahaha...

      Padam
    4. Yes,..sebenarnya stay-up2 ni tak elok utk badan kan...boleh high blood pressure, boleh rencatkan metabolisme...akak ni yang tuo tak sedar diri huhuhu

      Padam
    5. saya masa stay kt hostel mmg susah sgt nk tdo... kdg2 xda mood stdy apa lagi blogwalking lah sampai keberapa pagi...

      Padam
  12. ingat sapa la yu-ri tue..alololo comei nya dia..farra,jaga diri

    BalasPadam
  13. Kae Yu Ri? dah tukar nama ke..rasanya dulu nama lain ke ini yg lain :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eh,..dahsyatlah,sis! Hehehe 'kae' tu 'seperti/macam' dlm slang Indonesia. Yu-Ri tetap namanya Yu-Ri Van Houtten sebab badan dia macam coklat :)

      Padam
    2. Huh! Dasyat JM... Sampai ke kucing pon kenal... Huh!

      Padam
    3. itu lah SS jgn tak tahu ahaahahh..itu baru sikit..ada lagi tau...

      Padam
    4. jgn main2 ngan sis JM... bukan kucing ja tu dia kenal...

      Padam
  14. pegi Klinik? Farrah x sihat ke tapi kalau Farrah x sihat x mungkin lepas tu g pasar kan :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kurang sihat tang tekak je, sis. Urusan rumah kena jalan gak hihihi

      Padam
    2. JM... Yang sakit tu tekak... Bukan kaki... He He He...

      Padam
    3. ahakss...mengong tul JM ni kan..betul gak hihihhii pandai SS..dulu minum enfaGROW ke

      Padam
    4. dia terlebih minum sama sis...

      Padam
    5. Hahahah boleh gelak sampai keluar hingus baca debat JM ngan SS & ZF. Saya allergic, sis! Tekak jelah yang cemeh. Kaki, tangan, badan alhamdulillah OK. Cuma bila makan ubat allergy, mengantuk tak larat tu macam kuda kena bagi ubat penenang!

      Padam
  15. gud nite... tido ketat ketat yer...

    BalasPadam
  16. Adehhh kenapa comel sangat?????? hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheheh yang tak tahan tu dia selalu tidur macam2 style depan tuan dia yang sibuk wat kerja :)

      Padam
  17. kak farrah ajar kelas apa?

    saya mata jam 9 dah nak lelap. sehari suntuk penuh aktiviti

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak ajar tuisyen malam2. Ajar subjek BM & BI budak2 sekolah rendah & menengah :)

      Padam
    2. wow...semoga dapat mendidik mereka dengan baik semoga menjadi pemimpin negara satu hari nanti

      Padam
  18. Gebu betul kucing. Memang cantik

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kerja dia makan je pun, aRz :)

      Padam
    2. macam mana kak farrah jaga kucing ni. yang penting bulunya yang gugur

      Padam
    3. Kena selalu vacuum rumah dan sikat bulu dia. Vacuum tu nak sedut bulu & elak kutu membiak. Sikat bulu utk buang bulu2 yg dah sedia gugur. Nanti dia jilat2 badan, terpaksa makan bulu sendiri :)

      Padam
    4. Err,..vacuum tu vacuum rumah la,..bukan vacuum kat badan dia ;)

      Padam
  19. saya sangat dengki dgn mereka yg boleh bela kucing tau.. huhu..
    saya dlu ada bela anak kcing tp abah xbg,kakak pula geli..sya yg brutal sangat ni tetiba jd lemah lembut bila dapat belai2 anak kucing..wuhuhuuuuuuuu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh ye ke,.tak pelah kalau macam tu. Susah juga sebab kakak geli ngan kucing. Nanti kerja dia asyik terjerit-jerit pula :)

      Padam
  20. sedapnya dia tidur. saya pulak rasa nak zzzz je ni. haha

    BalasPadam
  21. Ni kelas malam masa hari saya msg akak tu ke?
    Saya dah x ingat.
    Sorry tau kalau saya kacau:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa ye lah rasanya. Alah, tak kacau pun. Akak selalu masa kelas tak sempat intai phone. Lagi2 kalau kelas budak kecik. Sorry ye lambay reply. Another sorry sebab lepas tu pun lambat reply,...dah bls mesej Shikin, akak gi supper jap ;)

      Padam
  22. alalalal omeinyer... Shuke-shuke kucing.. gewamnyer

    BalasPadam
    Balasan
    1. Perangainya pun leh buat kita gewammmmm ;)

      Padam
  23. Dlm entri ni fokus die kucing tu kan? Bkn tuan die.. Hajaja

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha sepatutnya fokus memang pada kucing,...tapi tuan nak enter frame sikit,...apa salahnya :)

      Padam
  24. hamboi debabnye yu-ri hehe geram tgk.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mana tak debab,..yu-ri ni setiap kali orang makan, dia pun angkat punggung gi makan kat bekas makanan dia :)

      Padam
  25. Akak dah berapa lama dengan yu ri? Teringat kat ag coco nama kucing dia sifoo siap ada twitter kalau tak silap. Hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah masuk empat tahun kot. Sifoo tu kucing selebriti namanya, haruslah ada twitter ker,..ig ke...heheheh

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...