728 x 90

Khamis, 1 Januari 2015

Sarapan 1115

Selamat Pagi! Alhamdulillah, buka mata hari ni rasa excited sangat. Tahun baru, semangat baru, azam dan impian baru,... Baru nak feeling-feeling hirup udara segar pagi, perut dah berbunyi. Sekarang ni cepat sangat perut nyanyi OST minta makan! So, inilah quick breakfast saya untuk 1 Januari 2015.


Secawan kopi putih perasa hazelnut dengan dua biji roti coklat yang fluffy :) Jemput makan, semua. Apa rancangan kalian hari ni? Apapun yang dilakukan, jangan lupa untuk senyum. Enjoy your day!

Psst! Sambil kita berehat dan luangkan masa bersama yang tersayang, titipkan juga doa untuk mangsa-mangsa bencana alam di seluruh Malaysia. Moga keadaan mereka bertambah baik,..bertambah selesa.


77 ulasan:

  1. Nape kopi putih tu kaler coklat?

    BalasPadam
    Balasan
    1. kopi mahal kot..ada mcm2 wrna heheheh

      Padam
    2. sebab ada hazelnut..keh keh keh..sedapnya ban coklat tu..! nampak dr jauh thu mestilah sedap.hehe

      Padam
    3. Heheh kopi putih tu bukanlah maknanya berwarna putih, tapi 'putih' kat situ refer pada proses biji kopi yang dibakar tanpa ada ingredients tambahan :) pure lah kononnya as opposed to black coffee.

      Nana,..bun tu memang sedap dik :)

      Padam
    4. Kiranya ni macam Michael Jackson laaa ek... Luar putih dalam hitam... Keh keh keh...

      Padam
    5. ingtkn kalo 'kopi putih' mesti kaler putih hehe

      Padam
    6. @SS - Yes,..ala2 Micheal jackson cuma kopi ni tak reti nak moonwalk lah

      @anamizu - ngak..ngak...kopi putih kalernya cam kopi biasa gak

      Padam
  2. Assalamualaikum dan selamat pagi Farrah...sis JM mkn nasi goreng pagi ni...mkn seperti org nk pergi berkebun hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe macam nak pergi berkebun? Tak pe, sis. Kenyang sepanjang hari :)

      Padam
  3. sedapnyaa kak farrah. nani sarapan nasi goreng pagi ni :)

    BalasPadam
  4. roti tu nampak soo yummy *_*

    http://edrina-dafinites94.blogspot.com/

    BalasPadam
  5. wow, simple pun sedap breakfast kak farah tu..wana breakfast porridge dan air milo ja.. ^_^

    BalasPadam
  6. Fluffy nya roti... Good morning akak ~ Selamat bercuti..... Selamat mengejar azam baru.. haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Firah. Same goes to you. Selamat merealisasikan impian2 2015 :)

      Padam
  7. breakfast simple dimple. kalau eyja x cukup tuh. heheheh. selamat tahun baru !!! semoga impian tercapai tahun 2015 nih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi itu sekadar alas perut, eyja :) kalau lapar, cari benda lain pula.
      Selamat tahun baru utk eyja juga!

      Padam
  8. selamat tahun baru akak... semoga tahun 2015 ini lebih baik dari tahun sebelum nya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aminnn. Tahun yang indah dan hebat buat Zarul juga!

      Padam
  9. saya pukul 12 baru breakfast heheheh.. secawan milo dan roti keping.... lunch tunggu petang nnti, nak mencari sup..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pukul 12 tak dipanggil breakfast... Lebih sesuai dipanggil membatalkan puasa...

      Padam
    2. alahhh bukan posa pon...
      ok la tu... hahahaha

      Padam
    3. Hahaha kategori membatalkan cuaca tu make sense :)
      Zarul, awat breakfast lambat sangat? Tak elok utk peyot!

      Padam
    4. hujung2 sem berjimat ckit... heheheh..kat rumah ja pagi2 dh besarapan..

      Padam
    5. ohhh...kira extend breakfast utk lunch la ni...

      Padam
  10. Selamat menjamu selera Kak Farah :)

    BalasPadam
  11. bun tu nampak edap. glowing jeee. hehehe.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang sedap, fluffy, gebu,..ala2 macam ban coklat Sweety tu :)

      Padam
  12. waa... mcm mana erk rasanya kopi hazelnut ni. mesti sedap gilaaa.. apa2 yg berkaitan hazelnut mmg menarik perhatian saya...hihih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau memang suka hazelnut, then u should try, Zati :)
      Sedap,...memang boleh rasa hazelnut dalam kopi tu.

      Padam
  13. kalau bekpes kul 11 lebih mesti lunchnyer pon ptg kan...mcm sedap lak tgk roti tuhhh...wat sndiri eh farah??? hihihiih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi takkk. Ni officemate adik saya yang buat. Saya omnomnom je....tukang enjoy :)

      Padam
  14. Lapo le.... btw SELAMAT TAHUN BARU & SALAM MAULIDUR RASUL.....;-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Same goes to you, Cikna.
      Selamat beristirehat di hujung minggu :)

      Padam
  15. Walaupun simple, nampak sedap sarapan tuh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, cukuplah untuk melapik perut :)

      Padam
  16. roti tu kak farah buat ke?? sedapnyeee....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak, Anis. Adik akak beli daripada officemate dia :)

      Padam
    2. bru nak tanyaaa. hahaaha.

      akakk, kita tgh tngok maharaja lawak mega niii. hihi

      Padam
    3. Oohhh, tengok lawak ke tengok si Tofik jadi juri?

      Padam
  17. makan roti pun kenyang ni untuk sarapan. ^^

    BalasPadam
  18. buat sendiri ke bun tu?.. kopi tu yang best tu..

    BalasPadam
  19. Yup, saya tengah senyum sambil baca entri k.Farrah.

    BalasPadam
  20. lapar sokmo tgk makanan hehe

    BalasPadam
  21. ehh lupa. slmt tahun baru 2015 kak farah! moga baik2 saja utk tahun ini :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Happy 2015, Ana! Moga yang baik2 aja utk kita tahun ni :)

      Padam
  22. semoga tahun baru ini keadaan bertambah baik :) nyumm2

    BalasPadam
  23. Nampak sedap dan menarik.

    Doa untuk mangsa banjir pantai timur tetap dititipkan. Paling penting saudara seislam

    BalasPadam
    Balasan
    1. Moga keadaan mereka di sana bertambah baik.

      Padam
  24. uuuish jenuh scroll ke bawah nak tinggal komen kat Kak Farrah.. meletops uols gitu :P hehe

    Happy New Year Kak Farrah..
    semoga murah rezeki and diberikan kesihatan berpanjangan..

    ps : bday CT may tau bahahah x abes abes hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe tak de meletops mana, CT. Korang2 juga di sini.
      Same goes to you :) and yes,...akak ingat bulan May hihihi

      Padam
  25. time hujan-hujan ni minum tu, melazatkan tu
    tapi kalau saya dua ketul aje roti tak cukup =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheh tak cukup tambah lagi, YY =)

      Padam
  26. Saya pun peminat kopi. Setiap hari mesti kena minum kopi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Samalah kita, mama. Saya kalau tak pekena kopi, boleh jadi cranky!

      Padam
  27. awww...simple je. tapi sedap sangat >.<

    BalasPadam
  28. same la kak... skg cpt btl rasa laparnye
    nak2 time pagi
    firash bgon sblm subuh
    trpksa la alas perut ng roti ng susu xpon biskut tawar je

    BalasPadam
    Balasan
    1. Time lapar, roti & biskut tawarr pun yummehhhh!

      Padam
  29. Balasan
    1. Cari tuto kat youtube budak. Senang je tuh...akak ni jangan buat kira. Sekarang malas tahap paling atas bab baking2 ni.

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...