728 x 90

Selasa, 6 Januari 2015

Selamat Malam Rohingya - Sahabat (Easy Guitar Chords)

Saya suka lagu ini. Lirik simple tetapi sangat bermakna. Dari hujung minggu lepas nak share chords ni, asyik lupa je. Enjoy! Kalau nak feeling lebih sikit, pluck ye adik-adik :)


Lirik dan Kord Gitar 'Selamat Malam Rohingya' - Sahabat
Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.


(Intro)
Em Am C D Em B7

Em
Selamat malam Rohingya
Am
Meski lenamu di sisi mayat
D
Jangan menangis sahabat
G
Ini Tuhan mengujimu

C
Selamat malam Rohingya
Am
Dunia sedang tidur lena
B7
Kami doakan untukmu
Em
Sejahteralah selalu


Em
Selamat malam Rohingya
Am
Meski lenamu disisi mayat
D
Jangan menangis sahabat
G
Ini Tuhan mengujimu

C
Selamat malam Rohingya
Am
Dunia sedang tidur lena
B7
Kami doakan untukmu
Em
Sejahtera lah selalu

D
Selamat malam Rohingya
G
Esokkan ada matahari
D
Berbanyaklah berdoa
C B7
Jangan kau terlepas talinya

Em
Selamat malam Rohingya
Am
Meski lenamu disisi mayat
D
Jangan menangis sahabat
G
Ini Tuhan mengujimu

C
Selamat malam Rohingya
Am
Dunia sedang tidur lena
B7
Kami doakan untukmu
Em
Sejahteralah selalu


Psst! Budak, akak dedicate lagu ni untuk kamu :)


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

53 ulasan:

  1. Wah ni lagu yg jepp nyanyi haritu mmg best!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes,..lagu ni digali balik lepas Jep nyanyi kat MLM.

      Padam
  2. sya masih belum kaji sejarah rohigya ni apa krisis nya..huhu
    sampai bila la agaknya diaorang dapat diterima di bumi sendiri ya..

    BalasPadam
  3. kalo tak silap kalo tak silap..
    macam penah dengar lagu ni kat radio hehee tapi tak tangkap sangat liriknya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. awat saya buka radio xda lagi putar lagu ni

      Padam
    2. Ntahla. Akak rasa memang jarang diputar di radio.

      Padam
    3. skali skala.. ce bkk radio yg x femes sngt hehehe

      Padam
  4. sy baru tau lagu ni bila jep nyanyi...hihiihih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang ramai orang cari lagu ni lps Jep performed.

      Padam
    2. yeke...igtkan jep men tibai jer nyanyi..rupanya mmg ada lagu eh...hihiihih

      Padam
    3. Liriknya cepotet je,...tapi memorable.

      Padam
  5. memang bermakna sangat lirik lagu ni kak kak..wana 1st dengar masa sepahtu bawa di maharaja lawak mega..best juga layan lagu ni.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. best gak kan,...buat tukar2 citarasa telinga

      Padam
  6. wahh. untung budak. baru hari tu tngok dia post lagu ni dekat blog :D

    BalasPadam
  7. Terinagt dekat Jep sepah n HSB pasal lagu ni..hehehe

    BalasPadam
  8. lagu ni sedih, bagi Ros.. hari tu dengar Jep nyanyi sikit, terus terimbau balik..

    BalasPadam
  9. Nak tido boleh pasang lagu ni...

    BalasPadam
  10. Kan best kalau boleh main gitar. Haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Take up guitar as your new hobby :)

      Padam
  11. sedih mendengar mengenai rohingya

    BalasPadam
  12. kesian dengan mereka ni
    anyway, akak main guitar juga ke

    BalasPadam
    Balasan
    1. Main gitar as hobby je YY. Bukan pandai sangat pun hihihi

      Padam
    2. ajar saya boleh? serius ni
      dekat rumah ada guitar milik mychintahati
      tapi dia tak mahu ajar
      saya pun reti guna =)

      Padam
    3. Alamak,..YY kalau nak belajar kena cari sifu yg bertauliah. Akak ni cukup2 makan utk syok sendiri je :)

      Padam
  13. K.Farrah, Safi Rania Diamond tu saya pakai 1 tu je. Malaslah nak pakai 1 set.

    BalasPadam
  14. Rohingya...??? apa nasib deme sekarang.. T_T

    BalasPadam
    Balasan
    1. Entahlah, Firah. Syahdu kan kenang kisah mereka di sana

      Padam
  15. Boleh kenal dengan lagu ni sebab dengar jep nyanyi aritu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi lagu ni memang naik balik lepas show jep dlm MLM.

      Padam
  16. saya first time tahu pasal lagu ni dekat blog kak budak....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul2. Budak ada share kat blog dia kan,...

      Padam
  17. bangsa Rohingya..dh lama isu ni x di perkatakan di kaca2 TV..apalah nasib mereka skrg ye

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul kan, sis...media dah tak cover tentang mereka lagi dah...

      Padam
  18. ni lagu yg jep nyanyi tu kan kak...
    haha xpnh ppon dgr
    lagu baru ke lame ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. lagu dua tahun lepas tak silap akak :)

      Padam
  19. Suara vokalis sahabat tu ada mcm suara jep sikit2 :)
    Hehe

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...