728 x 90

Jumaat, 30 Januari 2015

Sementara Nak Tunggu Lunch,..

Sementara nak tunggu lunch,..inilah yang saya buat. Coasters@pelapik gelas menggunakan tiles huruf SAHIBBA lama.

Pelapik gelas daripada huruf-huruf SAHIBBA

Senang je nak buat benda ni! Kos pun murah! Selama ni asyik tengok orang share di Pinterest je. Tapi tak sempat nak buat walaupun bahan-bahannya memang semua dah ada. Nanti saya buat proper entry untuk DIY ni. Selamat makan tengah hari :)


Boleh intai - Buat Fridge Magnet Guna Huruf-huruf SAHIBBA 


37 ulasan:

  1. dulu zaman sekolah ni je laa game kite main lepas exam..budak2 skrg semua dah ada apps game dalam henfon..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul betul,..dulu habis exam main game ni, main congkak,...main Monopoly :)

      Padam
  2. Apa kata susun2 letak nama SS kat situ... Ha Ha Ha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau setakat susun SS tak jadi coasters la...jadi anting2 buleh kot :)

      Padam
    2. Nak buat request macam SS jugak lah.
      Hehe..

      Padam
    3. letak nama anis pon oke gak.. :P

      Padam
  3. Balasan
    1. Tak, Zarul. Tu tiles SAHIBBA lama. Boardnya pun dah lama hilang. Selalu akak guna untuk main game buat perkataan dengan anak murid :)

      Padam
    2. ooo... boleh diguna pakai lagi word dia

      Padam
  4. Waahhh!! Terbaik lah farrah.. at keast, tak ade sia2 kan masa yang ade..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe mata dah ruyup sebenarnya, DP. Tu yang cari benda nak buat tu.

      Padam
  5. dah x guna ker huruf sahibba tu?? hihik

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak, eyja. Boardnya hilang mana tah. Hurufnya pun dah tinggal sikit. Akak dah pernah buat fridge magnet heheh

      Padam
  6. kreatif tu kak farah..heheh..sempat lagi kan buat sebelum lunch..dah lunch ke kak farah?makan apa tu? ;D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sudahhhhhh. Makan spagetti goreng, Wana. Wana makan apa?

      Padam
  7. Balasan
    1. Jom seround! Akak ada dua set baru kat dewan tuisyen :)

      Padam
    2. memang rumah nanis ebelah rumah akak pun. hahahaah :D

      Padam
  8. hehe kreatif ni..boleh cuba jugak, tapi kena selongkar cari balik mainan ni..

    BalasPadam
  9. kalau susun huruf tu cantik2 boleh buat words yang lgi indah.. eheh, idea je

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mula2 akak memang nak buat camtu. Tapi pilihan letters tu limited sebab sebelum ni akak dah guna. Kalau ada pun, jadi perkataan yang tak de kena-mengena dengan drinks. Macam tak best pulak :)

      Padam
  10. ish2..kat mana2 ja farra sempat ja buat sesuatu yang kreatif..khaty still main lagi sahibba tue bab anak khaty yang minta beli,seronok juga walaupun asyik khaty ja yang menang..hehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Seronoknya, Khaty! Game ni elok tau utk budak2 biar diorang develop skill bahasa. Dulu kalau main dengan arwah atuk, siap ada dictionary lagi nak check perkataan. Tak pe,..biar ibu selalu menang, nanti anak2 gigih belajar perkataan nak tewaskan ibu :)

      Padam
  11. dah lama tak main sahibba.. best dulu lawan sapa yang menang.. pakat cipta perkataan yang paling panjang..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dulu-dulu kita main game ni dah cukup happy dah :D

      Padam
  12. senang kan.. susun susun then gam.. akak guna any pelapik ke bawab huruf2 tu..

    BalasPadam
  13. Sahiba pun takde. Jiran sebelah ada lah. hehehe

    BalasPadam
  14. Teringat dulu dok main sahiba ngan adik beradik. Siap gaduh-gaduh.. Hihi

    BalasPadam
  15. Nak buat tak boleh kak.. Sebab dah entah kat mana dah sahiba nya tu...

    BalasPadam
  16. benda terpakai ni banyak manfaat..cuma otak kena kreatif skit lah kan..

    BalasPadam
  17. macam-macam idea sis farra ni.
    semuanya menarik pulak tu

    BalasPadam
  18. mcm biasa akak memang kreatif :)

    BalasPadam
  19. Alamak.. Tak de sahibba.. Guna saidina boleh tak.. Hik2

    BalasPadam
  20. mmg kreatif..
    tp kalau dah xmo main dah sahiba tu..
    xkn nak beli smate2 buat ni ark?
    hehehhehe

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...