728 x 90

Jumaat, 6 Februari 2015

Dah Tertulis Ada 'Rejeki' Ku

Hehehe ini entri sambungan Poskad dari Jauh beberapa hari lepas. Dah pos gambar poskad sebagai entri Wordless Wednesday, dah tu saya menghilang busy buat kerja lain. Puaslah Sis JM, SS, ZF, Arz, Anizz dan adinda-adinda yang lain main teka-teki. Hilang penat saya apabila baca komen-komen mereka. Ye, memang poskad ni daripada Aisya =)

Monsters Hijau tu penyeri je ;)

Ingat lagi tak hujung tahun lepas, Aisya ada buat GA Poskad dari Czech & Germany? Tetapi saya tidak terpilih untuk dapat salah satu poskad tu. Then, kebetulan masa blogwalking terbaca entri Aisya, mentioned yang 5 orang pertama emel dia akan dapat poskad juga sebab ada winners yang tak claim hadiah/beri details. Saya pun suka-suka je hantar emel kat cik adik kita ni. Tak pasti pun jadi antara yang terpantas atau tidak. Saya sendiri dah lupa tentang hal ni.
Alih-alih, hari Isnin lepas, Cekengah tayang poskad depan mata. Ohhh, dah tertulis rezeki akak nak dapat poskad dari jauh! ...dan setem baru lagi untuk koleksi! Thanks so much, Aisya. Poskad Aisya dah naik board akak. Satu board kecil tu Aisya share dengan Sis JM je :)

Poskad baru yang paling atas :)


74 ulasan:

  1. Balasan
    1. Kak Farrah kena beli board yang lebih besar..

      Padam
    2. betul tu sbb ada kemungkinan ada lagi poskad dari sis JM akan terbang ke rumah beliau hikss

      Padam
    3. Dengar ni yang rasa cam nak beli board banyak2 nih! Ahaks!

      Padam
  2. Skit lagi dah boleh beli board baru... He He He...

    BalasPadam
    Balasan
    1. buat board sndri lah... buat besar2 terus..hihi

      Padam
    2. Cer tebang pokok getah blakang umah Cik Zarul Farhana... Pastu gi pejabat pos yang lengang tu... Pos kat Cik Farrah MF... He he he...

      Padam
    3. belakang rumah xda pokok getah.. kena masuk kebun lah..
      xpa2 nnt try usha dalam kebun pokok mana sesuai utk dipos..

      Padam
    4. Daun2 jangan pos.... Kayunye ajeee...

      Padam
    5. Ada dua lagi sebenarnya. Altogether board tu saya buat 4 panel. Tapi tak pe,..kalau SS & ZF boleh usahakan pokok getah tu,..kecil tapak tangan, laman rumah saya tadahkan :)

      Padam
    6. heheheh.. kalau kreatif, pokok2 getah yang tumbang tu leh guna pakai...

      Padam
    7. selamat menebang la ye SS dan ZF.. tebang extra please iols nak board magnetic untuk letak FMs iols hahaha.. nampak dah si ZF macam nak pi menebang tu..

      Padam
    8. pandai ke si ZF pegang parang..pegang pisau tahu lah heee

      Padam
    9. Isshhh mana tau ZF kita ni ada bakat tersembunyi, sis! Pegang parang boleh, pegang kapak boleh,.. ;)

      Padam
  3. wahhhh dah nak penuh je board tuu kak farah :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Gitulah gamaknya. Alah, saiz board tu pun sekangkang kera je ;)

      Padam
    2. hahahah. kena tambah lagi nampaknyaa tuu. nani pun board kecik aje ^^

      Padam
    3. Meh kita sama2 sediakan bajet utk tambah board :)

      Padam
  4. rezeki kita mesti dapat.. kalau bukan rezeki kita dlm mulut pun akan keluar balik.. hihi..ada kaitan x komen ngan entry.. haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. ada2 gak kaitan.. diterima komen anda..

      Padam
    2. Cik Zarul dah jadi juri kat sini ;)

      Padam
    3. QA : bukan rezeki dalam mulut lah..rezeki yg nak masuk mulut pun boleh keluar balik eheeh..kalau dh masuk mulut boleh keluar itu tak tutup mulut ahaha...dh masuk mulut terus ngap ahahahah

      Padam
    4. hahaah kalau tersedak pun sis, dah ada dalam mulut leh terjeluak keluar gak ;)

      Padam
  5. eh, ada frigde magnet kak shikin kat situ.. comey je tengok.. nak bgtau ai pun ada.. itu ja.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa berseri-seri umah kita ada FM Shikin kan,..

      Padam
  6. hihi..dah agak dh.. :P cantiknyee board akak.. bile la anis punye ade kat board kak farah plak..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah, one day,.. :)

      Padam
    2. Anis.. tengok tanganlah.. memang kejenye buat hasil seni hihi..

      Padam
    3. Jari kaki tak mau tengok sekali? hahah

      Padam
  7. sweet je bila ltk kt board..hehe

    BalasPadam
  8. Balasan
    1. yolah..ZF pun byk terima dari kawan2 kan..itu rezeki namanya :-) termasuk lah sis JM jugak..alhamdulillah

      Padam
  9. tahniah..rejeki akak tu sebenarnya..hehe..cepat juga sampai kan kak.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Teruja akak dapat poskad, Wana hihihi

      Padam
  10. Rezeki farrah ,. Nanti tunggu plak poskad dari saya. Hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ohh...DP kalau nak kirim poskad, nanti saya sediakan board baru special hehehe

      Padam
    2. ehem..ehem..utk sis JM x de ke Intan hihih

      Padam
  11. Alhamdulillah rezeki kak Farrah ;)

    BalasPadam
  12. Dah penuh board tu, kena buat yang baru pulak kak;)

    BalasPadam
  13. Cantik la board farrah tu.. saya pun nak beli board mcm tu tapi sampai sekarang tak terbeli.. huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cari di DAISO, DP. Macam2 jenis ada. Saya beli yang saiz kecil, permukaan je cork tapi belakang foam. So, tak yah susah2 nak gantung. Tepek je kat dinding pakai mounting tape :)

      Padam
  14. sponsor lg sorang tu ada juga open offer sbb 5 org xtuntut..saya pun gatal la hantar details.. xpasti tersenarai ke tidak.. hohoho..

    BalasPadam
  15. wahhh kite dengar orang sebut2 name kita...ehheheheh :D alhamdulillah sampai dengan selamat :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aisya dah sampai sinilah! Akak baru terhegeh-hegeh nak gi notify Aisya. Nway, thanks so much, dik.

      Padam
  16. comelnya tempat board tu... hihihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. buat sendiri je, ekin. tepek kak dinding, hias2 apa yg patut :)

      Padam
  17. bst la. Dpt lg poskad dr obersea. Hehe. Tak sabaq nk tunggu poskad czech sampai. * eh.tetiba. haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cik Fafa menang dr Czech tu ye,...tahniah.tahniah!

      Padam
  18. suka sebab surat kita macam dapat enterprem sikit disitu hehehe.. *kembang idung*
    best best dapat dari oversea..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe surat CT buat appearance gak kat situ ;)

      Padam
  19. Wah... Jelesnya.. Padan muka diri snediri sebab lama menyejukbekukan diri sendiri.. Haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe tak pelah. Sekali sekala menyejukbekukan diri, ramai orang rinduuuu :)

      Padam
  20. Wow..dah memang tertulis rezeki dapat poskad Germany. Tahniah, kak.
    Board dah full house tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheh thanks, Shikin. Ada ruang lagi tu,... :)

      Padam
  21. Comelnya ada baord macam ni. Nak buat juga board macam ni tapi kena tunggu settle down dulu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe dahulukan apa yang patut dulu ye, dik Farah :)

      Padam
  22. dapat jugak poskad dari Aisya tuh.. belum lagi sempat up entry.. banyak juga hadiah belum sempat up kat blog..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tahniah, eyda! Update slow slow. Nanti akak datang menyusul jengah :)

      Padam
  23. penuh dah board kak farrah tu..
    hehehe bertuah btl
    sllu sgt dpt...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Adalah yang nak buat akak senyum sengih sorang2 :)

      Padam
  24. kiranya sis JM quess poskad tu dari siapa betul lah yek...itu lah org cakap kalau ada rezeki tak ke mana kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betullllll! Sis JM dah boleh dapat hadiah dah heheheh

      Padam
  25. Tahniah Kak Farrah :) kena tambah board lagi nanti :)

    BalasPadam
  26. Nak board jugak boleh? Hehe. Tahniah kak farrah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak board? Kat area budak ada DAISO dak? RM5 je :)

      Padam
  27. amboii..meriahnya board depa..jeles2..nak buat board,tapi tak dak tempat yang sesuai lagi nie..

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...