728 x 90

Sabtu, 14 Mac 2015

A Reason to Smile and Laugh

Assalamu'alaikum. Salam hujung minggu! Pagi-pagi lagi Bott dah tunjuk gambar ni pada saya. Belakangan ni Bott dan Cekengah 'menggila' dengan Pinterest. Saya macam,...meh?! Korang ni ketinggalan keretapi betullah ;) err,..tapi usik-usik je. Anyway, this pin really caught my attention.

Credit to: Sara Jane

Tengok sekilas je saya dah gelak besar. Kelakar tengok expression kucing tu. Bertambah besar gelak saya bila memikirkan si tukang ambil gambar. Hahahaha! Ada masa dia paksa kucing dia stood still and adjust kedudukan spectacles tu banyak-banyak kali. Sometimes bila mengenangkan orang-orang begini, saya amazed sendiri. Bergeliga otak diorang ye. Ada je ideanya. Kalau saya ambil gambar, snap macam tu jelah ;)

Psst! Cekebon masih di hospital. Tolong titip doa untuk kesembuhan Cekebon ye. Oh, terima kasih sekali lagi atas doa dan kata-kata semangat yang dihulur. Ada rezeki, saya jejak kalian perlahan-lahan. Sebab sekarang ni, saya pula yang kepenatan lebih-lebih! Cekengah yang dah dua malam jaga Cekebon dan Uje yang hilir mudik uruskan hal-hal lain pun maintain gagah lagi.

60 ulasan:

  1. Kak Farrah, keputusan cabutan bertuah untuk segmen blogwalking bersama dyllarezan dah keluar :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks so much sebab inform akak ye, Dilla :)

      Padam
  2. Semoga cepat sembuh ye cekebon :) suke tengok gmbar kucing..kreatif betul org yg tngkap gambo tu..hihi :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Syira.
      Terhibur hati tengok gambar2 macam ni kan :)

      Padam
  3. haha.. comel je kucing!
    klaka tgk gmbr..

    BalasPadam
  4. kreatif..kucing tu pun sporting..cam Garfield..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kucing sporting tu yang mahal kan,..

      Padam
  5. keep smile Kak Farrah.. Cekebon masih belum kuar.. hurm.. Ya Allah, semoga cekebon kak Farrah cepat baik..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih banyak2, Syida. Alhamdulillah, Cekebon dah semakin pulih.

      Padam
  6. Balasan
    1. Comel kan, kak...boleh dibawak berbincang heheheh

      Padam
  7. cekebon pun admit jugk yer. Banyak plak yg admit.lately ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah, Scha. Alhamdulillah, dah discharged. Mak Scha pula macammana? Mudah-mudahan bonda kita cepat dikurniakan kesembuhan yang sempurna.

      Padam
  8. Kenapa kucing mesti comel dan cheeky sangat macam ni. Rindu nak main dengan kucing.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sabar ye,..balik Msia main kucing puas2 :)

      Padam
  9. Alolo comelnya kucing tu....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ekin, comel cam dak Farrah ni tak

      Padam
    2. Kucing comel? Yessss! Saya comel? Noooooo huhuhuhu

      Padam
  10. pandai tukang ambil gmbar ni... mcm mna la dia paksa si meaw ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. xdgr ckp tarik telinga dia

      Padam
    2. Meow tu amalkan nilai murni...patuh,..taat... ;)

      Padam
  11. mcm mna Cekebon skrg ni kak Farah... harap2 cepat sembuh la

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cekebon masih di hospital

      Padam
    2. kalau ada dekat sana leh p melawat kn..

      Padam
    3. boleh kita g sama sama :-)

      Padam
    4. Tak mengapa,...ingatan & doa kalian dah lebih daripada cukup :)

      Padam
  12. bulat betul mata kucing tu macam mata Heliza

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hikhik tak pasal2 heliza helmi jadi topik bicara :)

      Padam
  13. ya Allah...semoga cekebon sihat seperti biasa aminnn

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amin. Terima kasih atas doanya, sis!

      Padam
  14. kucing tu duduk diam ke kucing tu satu lukisan ?
    ehehehe kalau tu kucing betul mmg hebat tuan dia..
    berjaya diamkan kucing tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak pun confused. Gambar terakhir tu lagilah mengelirukan. Telinga kucing tu,..width kaca mata tu... :)

      Padam
    2. kan kan.. my prediction adalah.. the cat is just a drawing..
      tak mungkin kucing tu tawaduk nak duduk stiff gitu..

      Padam
  15. mcm manalah fotographer tu pancing kucing sampai leh dapat snap mcm2 aksi tu ... bkn senang tu . mau jenuh juga nak ambil mood kucing ... semoga cekebon cepat sembuh .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang,..kucing kan selalu cepat distracted.
      Thanks, CM :)

      Padam
  16. comel jer tengok kucing tuh.. pandai laa diaorang snap gambar sebegini..

    BalasPadam
  17. kekekekek..kelakar tengok gambar kucing tu..kucing adalah peneman wana kala sunyi dan sebagai penghibur..kekadang hilang rasa sedih tengok 'kenakalan' mereka..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul, Wana. Aksi2 kucing memang boleh hiburkan hati,..buat kita ceria :)

      Padam
  18. wana doakan agar cekebon cepat sembuh ya.. akak pun take care ya..wana x mo akak sakit

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks so much, Wana. Insya Allah akan akan jaga diri & kesihatan. Wana pun sama,...jangan asyik sibuk buat kek je :)

      Padam
  19. cepat sembuh ya cekebon!

    kreatif sggh yg amik gmbr ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih atas wishnya, Anies :)

      Padam
  20. Comel kucing tu..adess, gelak2 tengok.. :)

    Semoga Cekebon cepat discharge dan sihat :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks so much, Cik Mimie. Alhamdulillah, cekebon dah keluar hospital. Sekarang ni dalam proses penyembuhan.

      Padam
  21. Sian Cekebon.
    Baru sempat singgah sini.
    Moga Cekebon cepat sembuh ye.
    Kirimkan salam saya pada Cekebon.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Shikin. Cekebon kirim salam balik. Hari tu akak tunjuk gambar entri Shikin tentang pembengkakan jantung kat Cekebon - macam ni lah xray jantung, Bon!

      Padam
  22. Comellll! Mcm kucin k.long yg gemok dulu tuh!

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...