728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Jumaat, 20 Mac 2015

Ambil Ruang untuk Rehat

Salam pagi Jumaat! Pagi ni kemas rumah. Dah seminggu lebih kebajikan rumah terabai. Berkejar ke sana ke mari je. Alhamdulillah, lega sikit keadaan rumah dah mula terurus. Kira kalau cari barang tu dah boleh jumpalah hihihi

Selesai mengemas, ambil masa untuk rehat sekejap. Lama dah rasanya tak baring-baring santai, luruskan pinggang. 

Enjoying my ME timePetang dan malam nanti ada kelas sebelum 'declare' cuti rehat hujung minggu :) Jumpa lagi nanti!

42 ulasan:

  1. kite seminggu sekali baru dapat kemas rumah betul.. hahaha..hari2 biasa cuma dapat menyapu je.. pemalas betul mak org ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. YM sempat gak menyapu tiap2 hari. Saya kadang-kadang itu pun missed. Haru kan... :)

      Padam
    2. sama laa Eyda pun.. balik keja, lepas makan bantal dah memanggil2..

      Padam
    3. Huhuhu klu bantal & tilam dah seru, mmg tak boleh nak buat apa... :)

      Padam
    4. jawabnya kena laa melayan bantal ngan tilam tuh.. hihihi..

      Padam
  2. Cikgu Farrah.... Ohhhh... Cikguuu Farrah... Ada terima envelope SS tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hikhik semasa SS hantar komen ni,...saya tengah 'pura-pura gigih' tulis entri setem SS :)

      Padam
    2. ishhh jgn kacau ckgu farah la... dia nk rehat

      Padam
    3. kalau Farrah nye dah terima...maybe hari ni sis JM terima kalau x teriama jugak..mmg MEROYAN arghh

      Padam
    4. Jgn meroyan, sis! Jauh SS nak datang pujuk. Errr tapi nak meroyan hujung minggu ni boleh...SS cuti panjang tuh :)

      Padam
  3. waaa... nak relax jugak.. xdapat-dapat lg ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. x aci org tu dh boleh relax2!..kita perlu tunggu esok huhuh

      Padam
  4. ya badan kita pun perlukan rehat secukupnya.. bila tak cukup memang kita akan mudah sakit dan sebagainya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul, eyda. Memang kena cari peluang utk rehat. Kalau kita drag diri, akan jeopardize kesihatan. Kita gak yang susah!

      Padam
    2. betul tuh kak Farrah..

      Padam
  5. kak farah... nk tnya... brapa hrga magnet sheet tu ya.. saya nk buat fm jadikan souvenir... satu sheet tu leh dpt brapa ya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sorry, Zarul. Soalan2 Zarul sebelum ni tak sempat jawab lagi. Roughly, harga magnet sheet ni sekitar RM5 (Saiz A4). Nak senang, Zarul boleh pergi ke pagebook page NJ Button Badge Kraf. Tak silap akak mereka ada jual magnet sheet dengan harga yang sama.

      Padam
    2. ok... nnt saya p visit... kalau kita nk buat.. mcm kak farh pnya tu letak gmbar kn.. kalau saya nk letak ayat2 la.. saya print pas2 yg lekatkan ka..

      Padam
    3. ZF : jgn lupa sobiner tuk sis JM sekeping!

      Padam
    4. boleh2... hihi tapi kena dtg majkis kt kedah la... hahahahha

      Padam
    5. @Zarul - ha,..betullah tu :) ada sesetengah magnet sheet boleh print terus atas permukaannya (biasanya ni jenis yg nipis sikit). Lagi senang, print then potong. Bergantung pada magnet sheet yg Zarul jumpa la.

      Padam
  6. Kita pun selang seli sapu sampah dalam rumah ikut mood nasib baik MIL ok hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe kena sayang MIL ekin ketat2!

      Padam
    2. Ekin stay dengan MIL ke..alhamdulillah MIL sporting!

      Padam
    3. kak Farah Dan Kak JM yup ekin duk dengan MIL abg anak lelaki seorang jah tggjwb dia jaga.. jdi ekin pulak menantu perempuan sorg2 kena fhm n bersabar hihihi.. harap ekin diberi kesabaran.. MIL ekin baik sgt2 lagipun dia sakit.. ekin jah rasa ekin menantu yg x OK kdg2 huhuhuhu

      Padam
    4. Biasalah tu,..kita risau klu2 kita tak cukup baik/sempurna dlm layan dia. Don't worry! Setiap hari Allah beri kita peluang untuk jadi lebih baik. Besar pahala jaga mak ayah lagi2 yg sakit. Hidup lebih berkat, rezeki lebih murah :)

      Padam
    5. bilik pun lama tak vacuum.. maaaaaalas lalalala...

      Padam
    6. Kak Farah jaga Mok jah ayah mentua xada dah...

      Padam
  7. Balasan
    1. Meh sini. Tumpang dua kaki pun boleh :)

      Padam
  8. ada masa kite perlukan masa untuk diri sendiri even the time do keep killing us

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul, DP! Mengejar masa, dikejar masa....masa utk diri kena carik :)

      Padam
  9. selamat berehat farrah ... sdg cutilah sekarang ni ya .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, CM. Saya selalu klu hari Jumaat, vocab yg ada dlm kepala -cuti hihihih

      Padam
  10. betul tu kak..harus luangkan masa untuk diri sendiri..supaya dapat rehat.. :)

    BalasPadam
  11. waktu rehat adalah hari membahagiakan kak?heee kn syok stiap ari rehat je..hahaha XP

    BalasPadam
  12. Kak Farrah.. seriously u took a hot bath ? on a hot day ? maigaaaad kak..
    very the impressive ehehe..

    BalasPadam
  13. Memang bahagia sangat kalau dapat guling2 atas tilam..:)

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...