728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Sabtu, 7 Mac 2015

Apa untuk Fika?

Salam petang Sabtu? Dah minum petang? Apa untuk fika kalian hari ini? Saya ada beberapa cadangan. Jom intai entri-entri terdahulu From Kitchen To Tummy.

Panas-panas begini, kalau tak mahu kopi atau teh, treat diri dengan aiskrim pun best gak!

Affogato
Affogato versi Coklat

Aiskrim Vanila Kari
Aiskrim Vanila Kari dengan Pretzel

Mahu something yang lebih refreshing? Sediakan fruits platter ni.


Fruits Platter Pot Pet Pot Pet
Fruits Platter served with lime

Tak pun, boleh cuba hidangan-hidangan di bawah.

Cekodok Roti CT Humairah
Cekodok Roti Lemak Manis

Cucur Roti Berkeju
Cheese-filled Fritters

Kerepek Bayam
Kerepek Bayam Krup Krap
Susah-susah,.. buat je bislor  ;)

Bislor Dap dap dap!

Enjoy your weekend!


55 ulasan:

  1. Balasan
    1. Kenapa SS biar sampai basi? Hhaaha

      Padam
    2. Kak Farrah sedapnya semua tu. Tapi tak berkesempatan nak cuba lagi

      Padam
    3. yg smlm punya.. hi hi hi....

      Padam
    4. SS telar air liur basi? Sedap x? Nak sikit

      Padam
    5. masih simpan air liur basi tu

      Padam
    6. Ala shiannya SS. Janganlah telan air liur basi,...yg fresh tak ada ke?
      @ros - nanti ada kelapangan cubalah ye,..
      @Sis JM & SS - amboiiii, punyalah sayang pada SS, air liur basi SS pun ada harga ;)

      Padam
    7. untung la SS jimat duit beli air.

      Padam
    8. ish..ish.. air liur nak ditelannya.. SS.. SS.. hehe

      Padam
  2. Semuanya nampak sedap, dah tengah lapar ni :( hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Apa lagi, Dilla,...gi mamam cepat!

      Padam
  3. alaaaa... x wat lagi! >.< biskut ada dah ni. esok lah nak try bislor. hehehe.... aiskrim tu pun sedap!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amy J: dh buat nanti jemput akak sekali tau g apartment :-)

      Padam
    2. Amy,...rindu kat Amy! Haaa dah buat bislor akak akak & sis JM sekali :)

      Padam
  4. Semua nampak sedap. Teringin nak buat tapi satu bahan pun takde dekat rumah ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Farah : pegi carik! Nah duit :-)

      Padam
    2. Farah : pegi carik :-)

      Padam
    3. It's ok, Farah. Buat list dulu. Nanti gi shopping groceries, boleh beli bahan2 nya :)

      Padam
    4. Bukan main lagi sis JM kasik duit kat dik Farah :)

      Padam
  5. Yummy.. yummy.. terus kenyang tengok gambar.. hahahha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Uishh bagus, DP ni. Tengok gambar je dah kenyang. Patutlah selim-melim :) Saya tengok gambar je rasa lapar datang menyerang huhuhuhu

      Padam
  6. aduh sedapnya... sekarang tgh berpantang sbb sakit. telan air liur ja ni..hihi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. berpantang menyerah sebelum kalah :)

      Padam
    2. ZF : pantang makan pantang tengok!

      Padam
    3. kes pantang tgk makanan la skrg dpt sakit..hihi

      Padam
    4. baru tgk dh sakit..kalau mkn?

      Padam
  7. Semoga cepat sembuh, ZF. Jangan langgar pantang ye...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ni semakin pulih la..hihi tq akak

      Padam
    2. alaa...jgn sakit lama2 nanti x de org nk menyakat

      Padam
  8. K.Farrah ni resipi semua nampak unik.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Resepi simple-simple je, Shikin :)

      Padam
  9. Balasan
    1. dah ada bahan apa salahnya mencuba.. hehehe..

      Padam
    2. Dapat ubah2 selera kan. Thanks, Shikin tolong inform akak siap bagi link sekali :)

      Padam
  10. alahai kak farrah sedap plak nampak. sejak musim panas memang banyak terjebak dengan aiskrim

    BalasPadam
    Balasan
    1. untung org jual Aiskrim tu

      Padam
    2. Musim panas orang jual aiskrim, jual kipas angin untung :)

      Padam
  11. Wadyh2, sedap banget! suka Fruits Platter Pot Pet Pot Pet tu..hehehe..mesti krup2 bunyinya bila makan kan? hahaha :)

    BalasPadam
  12. kerepek bayam ngan aiskrim vanila kari sedap.. hehehe..

    BalasPadam
  13. semua menu pun best..tapi kalau time macam ni wana nak makan segar2 macam friut platters tu.. ;D

    BalasPadam
  14. cucur roti berkeju tu pun nampak menarik..nanti wana nak terjah resepinya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Klu ada masa free memang kena cuba, Wana. Sedap lemak berkrim gitu!

      Padam
  15. Kak Farrah tolong buatkan n hantar mai penang.. haha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. amboi...malas sgt dh ni..main order ja

      Padam
    2. Gi main masak-masak dgn Zarul.
      Buat potluck ke,...dekat sikit.

      Padam
  16. hailaah nasib dah makan kenyang2 ehehe.. kalo dak mai singgah sini seksa jiwa..
    adus tetiba ada recepi cop mohor CT plak ehehe malu titeeee tau..

    kat rumah CT ni dapur electronic saja ada. tak best nak masak.. masak simple2 bleh la..
    mmg xde dapur gas sbb mmg tak masak.. apa nye keluarga la eh ehehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Resepi cop mohor tu memang mahal! Ala CT, setakat 3 orang je memang lebih senang mamam kat luar. Lagi2 klu timing tak sama :)

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...