Jumaat, 20 Mac 2015

Earth Hour Bakal Tiba!

Acara simbolik 'sayang bumi' yang diadakan sejak 2007 ini bakal tiba lagi. Bila? Sabtu terakhir bulan Mac i.e. 28 Mac 2015. Tahun lepas, tema Earth Hour ialah 'Be A Superhero for The Planet' dan Spiderman dipilih sebagai duta Earth Hour 2014. (Baca lebih lanjut di sini: Spiderman Adiwira Earth Hour). Tahun ini, dengan slogan 'Use your power to change climate change,' Earthhour.org telah memilih Twitter sebagai laman sosial utama bagi membolehkan orang ramai turut serta dalam acara ini. Suarakan pendapat, tips alam sekitar dan hebahan mengenai Earth Hour 2015 melalui tweets. Gunakan 'kuasa' anda dengan #ChangeClimateChange.


Ingin tahu lebih lanjut mengenai sambutan Earth Hour di Malaysia? Sila klik di sini.

Jangan lupa temujanji istimewa kita:

28 Mac 2015
8.30 - 9.30 malam

Earth Hour bukan sekadar 'acara padam lampu', tetapi dapat memupuk kesedaran dalam masyarakat tentang perubahan iklim dunia dan secara tidak langsung menyatupadukan penduduk demi melindungi alam sekitar.


Ingin jadikan Earth Hour masa berharga dengan yang tersayang? 


50 ulasan:

  1. Lampu padam tapi tv tak padam sebab nk tgk sambutan tu..hihi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. handphone... pc... tab... semua tak padam... Sebab nak update blog! Pastu komen...

      Padam
    2. JM x boleh hidup kalau x komen di blog

      Padam
    3. ntah2 time tu laa SS ngan kak JM banyak komen sini sana..

      Padam
    4. Takpe,...update blog, komen,..biar tetap jalan. Lampu2 lain yang tak guna kita padamkan ye...:)

      Padam
    5. ahahaha.. charge laptop penuh2.. nanti tutup suis bleh online lagi..
      tenet tutup gak.. pakai bband.. pergh gitu skali..

      Padam
    6. Anak sapa yang bijak nih? :)

      Padam
  2. Balasan
    1. Itulah, anies. Rasa macam baru je tengok promo spiderman jadi duta earth hour...

      Padam
  3. Balasan
    1. rajin SS masuk hutan cari kayu :-)

      Padam
    2. Satu jam je, SS. Jenuh nak cari kayu api. Lagipun nanti nak kurangkan haba jadi tambah haba lak. Pakai lilin cenonet udah. Romantik2 biawak gitu!

      Padam
  4. Earth Hour ni sepatutnya worldwide kan. Tapi, kat Canada ni macam takde je Earth Hour.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setiap negara ada buat sambutan dgn cara sendiri...maybe sambutannya tak besar2an kot.

      Padam
  5. patut semalam p ALamanda diorang sibuk berkempen pasal Earth Hour.. huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. haaa memang sekarang tengah sibuk kempen pasal earth hour :)

      Padam
  6. Earth hour .. earth hour.. yeayyy

    BalasPadam
  7. time earth hour keluar jalan2.. tak laa rasa duduk dalam gelap kat umah tuh..hehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. akak plan nak jiwang2 layan lagu..buleh dak? hihihi

      Padam
    2. boleh kak Farrah.. bukan orang tau pun.. hehehe..

      Padam
  8. Balasan
    1. Nanti akak hantar reminder kat Cikin ye hihihihi

      Padam
  9. Tak ada twitter macam mana nak tweet tweet...guna FB dan blog x boleh eh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ekin : cari sendiri aahahah..FB x aktif

      Padam
    2. Sis JM - bisa aja, mbak! yang penting hebahannya sampeiii :)

      Ekin - FB Sis JM aktif membisu. Like2 je kan, kak! :)

      Padam
    3. eheheh..betul tu Farrah...dia akan aktif bila berada du luar negara

      Padam
    4. Nama jari manis gak ke... ok2 kita kaki contest fb aktif 24jam hahahaha

      Padam
    5. Kaki Contest yg murah rezeki byk kali menang plak tu :)

      Padam
    6. FB Kak JM muncul sekali sekala.. tetiba ada nama kat notification =)
      tukang like ehehe..

      Padam
    7. ahakss...okey gak tu CT ade gak LIKE..jika x mmg x HIDUP ehehe

      Padam
    8. Kak Farah kat Fb ekinq jarang menang sbb otai contest ramai... kalau blog alhamdulilah rezeki ada jah hihihi.
      . IG first time join dpt tudung hihihi...

      Kak JM: Ekin dah add fb nanti approve... mesti kenal nama ekin

      Padam
    9. @Ekin - Murah rezeki Ekin. Kalau rasa hadiah tu terlebih, hantar kat sini.

      @CT - Betullll! Sis JM muncul sekali-sekala dengan 'like' nya. Obat rindu :)

      Padam
  10. assalam kak farah..

    wana lepak kat tower akak lagi :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wsalam, Wana. Kalau haus, amik air sendiri kat kitchen eh.

      Padam
  11. bagus juga support earth hour ni..wana penah padamkan lampu dan hanya 'on' kipas ja..seronok sebab jiran2 pun buat perkara yang sama..gelap seketika..rasa kurang haba panas tu.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best kan...tak dapat buat tiap2 hari. setahun sekali kita support apa salahnya :)

      Padam
  12. Ada lg sambutan ni ingat xde ada dah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada..ada....jom ekin kita earth hour sama2 :)

      Padam
    2. Jom2 hihihi ... rasa tido dah masa tu hahahaaaa... penat akak siang mengasuh anak saudara... tido gak siang tapi xlena sgt mcm malam....

      Padam
    3. Tak pe,..tu training session utk masa hadapan hihihih

      Padam
    4. ada every year.. patutnya buat selang beberapa bulan sekali kan..

      Padam
    5. InshaAllah harap ada rezeki nk ada baby thn depan sabar jah rezeki Allah bgi... xlama dah nk setahun sekejap jah rasa huhuhu

      Padam
    6. Betul kan, CT. Patut buat beberapa tahun sekali. Barulah dapat inject awareness lebih sikit pada public :)

      @Ekin - Insya Allah, tunggu jelah rezeki kurniaannya dengan lapang dada. Akak doakan yang terbaik :)

      Padam
  13. the least we can do to show our support yeeeeha.. =)
    tutup semua lampu n suis.. kecuali kipas.. ahak.. kenot tutup..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ohohoh kipas memang kenot! kenot! ;)

      Padam
  14. Esok malam jangan lupa Earth Hour..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kita ngedate ramai-ramai pukul 8.30 ye :)

      Padam
  15. Hahaha..xtau pape pun sal earth hour ni..adess mimi..mimi..

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...