728 x 90

Jumaat, 27 Mac 2015

Esok Earth Hour 2015

Salam Jumaat! Bagi yang cuti hari ni, selamat menikmati hujung minggu kalian. Buat yang lain, semangat tu biar lebih sikit untuk sudahkan hari. Esok kita cuti!!!

Esok, 28 Mac merupakan Sabtu terakhir untuk bulan Mac. Seperti tahun-tahun sebelum ini, kita akan bergelap selama satu jam sempena Earth Hour! Padam semua lampu dan peralatan elektrik yang tidak digunakan. Kalau tidak boleh bergelap secara total pun, minimakan penggunaan tenaga. As usual, saya tak sabar nak tengok liputan acara bergelap ni. Syok tengok lampu-lampu dipadamkan serentak.


Jangan lupa, esok 8.30 malam!
Gunakan 'kuasa' anda dengan #ChangeClimateChange.
Ingin tahu lebih lanjut mengenai sambutan Earth Hour di Malaysia? Sila klik di sini.


 

47 ulasan:

  1. Semangat ekin merundum kak huhuhu.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. kenapa? kenapa? belum pulih lagi?

      Padam
    2. Belum kak JM huhuhuhu....

      Padam
    3. Kak Ekin.. its normal untuk kadang2 rasa bersemangat n kadang2 rasa tak.. kami semua lalui.. rilek..

      Padam
    4. Betul kata CT tu,...ada fasa-fasanya :)

      Padam
    5. Terima kasih CT... betul kata Ct tu... habis air mata huhuhu

      Padam
  2. yeayyyy~~!!! tak sabo sabooo nak earth hour muehehe

    BalasPadam
  3. Tak dapat blogwalking laaa esok.... To Do List kena hadap Earth Hour lak.... He He He....

    BalasPadam
    Balasan
    1. tutup lampu je, lappy on..hehe

      Padam
    2. tutup lampu hat besaq2 tu.. lappy still on.. :)

      Padam
    3. aa alah SS ni.. tutup suiz lampu jeee..

      Padam
  4. nmpk nyer hasrat berjln2 esok, jd jln dlm gelap gamaknya ;-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cari tempat tak gelap, Anies. Shopping complex terang-benderang :)

      Padam
  5. jom bergelap beramai2..hihihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. nak jimat letrik bill ke SS..

      Padam
    2. kt kpg sy...selalu earth hour..coz bekalan letrik mmg kejap ada kejap xde....hihihih

      Padam
    3. Baguslah SS, berjiwa hijau!
      Sis Deanna, itu earth hour haru biru chipsmore namanya ;)

      Padam
  6. esok earth hour.. nak balik lewat skit laa dari umah mertua.. kiranya sambut earth hour kat dalam kereta.. hehehe..

    BalasPadam
  7. Dah lama tak join Earth Hour.

    BalasPadam
    Balasan
    1. pasni join..earth hour kat rumah.. lampu tutup, TV on.. hehe

      Padam
    2. selalu buat ke QA..hikhik

      Padam
  8. masa kt hostel slalu sama2 ttp lampu..tapi buka kipas... buka lampu sulu anset ja.. hihi

    BalasPadam
  9. Kalau kat U dulu masa earth hour, pakat2 lepak kat dataran nyalakan lilin..
    ada baiknya lepak ngan kawan2,sembang2, makan2..yg tak bestnya yng berdating tu.. isshhh... macam nak ketuk je ngan lilin tu..hahahaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. kann.. bako je dyeorg..hahahah :P

      Padam
    2. Pandang je tempat lain. Kang kalau dibako, jadi jenayah earth hour pulak ;)

      Padam
  10. bergelap 1 jam ye Farrah..sis JM takut gelap....takut Han**...SS temankan

    BalasPadam
    Balasan
    1. JM....hantu kacang jer tuhhhhh hahahahahah


      CC.... SS...hahahaha

      Padam
    2. Hahahah tak perlu takut,..hantu kacang tu friendly :)

      Padam
  11. sookong !! jangan lupaaa ehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Patut kita sembang whatsapp time earth hour kan CT kan...

      Padam
  12. sangat kreatif buat jajan dari milo ..wana suka buat milo float dan nak try buat milo bar tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Milo bar tu memang jajan favourite time study dulu2 :)

      Padam
  13. saya tertidur sampoi maghrib, mandi plak tak sempat nak tutup lampu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha tak leh nak buat apalah kalau begitu ;)

      Padam
  14. Milo boleh buat Jajan..menarik :)

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...