728 x 90

Selasa, 31 Mac 2015

Jombalaya

Perbualan saya dengan Cekebon selepas bersarapan.

"Hari ni adik balik lambat, kak." (Referring to Cekengah)

"Nape? Ada meeting ke?"

"Tak. Dia ada jombalaya?"


?????!!!!! Jombalaya? Apa ke bendanya tuh? 'Jambalaya' nama hidangan makanan tu saya tahulah. Lama gak saya diam. Jombalaya? Jambori?

"Cekengah join aktiviti apa pulak kali ni?"

"Tah. Dia kata tadi joget jombalaya," jawab Cekebon dengan muka confident yang sangat comel.


Terus terlintas di kepala,.. normally hari Selasa, selepas waktu kerja, Cekengah pergi gym. Oh, Cekebon love, perkara-perkara beginilah yang buat kami adik-beradik makin sayang kat Bon!

"Bukan jombalaya la, Bon. Zumba!"


Credit

Psst! Saya dah mulakan hari dengan senyuman (dan gelak mengekek-ngekek). Harap hari kalian bermula dengan baik juga :)



36 ulasan:

  1. zumba ke....hahah... adoii.. u make my day kak farah dengan bace entry ni..hikhik

    BalasPadam
  2. Haha..ingatkan apa tadi..hikhik..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tajuk mengundang namanya hahahah

      Padam
  3. ingat kan apa kebendanya.. ingatkan ilmu baru.. rupanya zumba.. hehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah zumba je sebenarnya :)

      Padam
    2. tu laa.. hehehe lawak laa.. sekarang ni femes zumba plak.. dulu aerobik laa, poco-poco laa, macam2 laa..

      Padam
  4. Balasan
    1. Bolehlah buat gelak pagi2, Anies :)

      Padam
  5. jombalaya name baru bg zumba..
    comel gak..haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah kira elemen zumba ngan jombalaya tu macam lebih kurang sama lah :)

      Padam
  6. Balasan
    1. Zumba zumba jombalaya ;)

      Padam
    2. jadi macam lirik lagu laa plak kak Farrah nih..

      Padam
    3. Hahahah jom joget sekali, eyda :)

      Padam
    4. jom kak Farrah.. hehehe..

      Padam
    5. hamoi...x hajak..nk join sekaki :-)

      Padam
    6. jom kak JM join sekaki ja tau.. tak boleh dua kaki.. hehehe..

      Padam
  7. my mak pun selalu sebut ikut suka dia... pastu jadi bahan nak gelak.. hehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah...sebut ikut suka kan...tahap konfiden yang tinggi tu yang mahal!

      Padam
  8. Wahaha...comel je cekebon...
    hi kak farrah...nad rindu kak farrah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rindu Nad gak! Sorrylah lama tak lawat Nad. Tadi dah bayar hutang :)

      Padam
  9. SS jadi Zombie.. X cukup tido!

    BalasPadam
    Balasan
    1. laa jadi Zombie ke SS.. nih mesti operasi mengeBOM sini sana..

      Padam
    2. SS x cukup tido sbb layan JM

      Padam
    3. ohhh ya ka.. ingatkan operasi mengeBOM yang sampai jadi Zombie tuh..

      Padam
  10. wahh kak farrah berzumba2 ye
    ayu 1st time berzumba abis pth2 pinggang

    BalasPadam
    Balasan
    1. bukan kak Farrah ko ber jombalaya...tapi adiknya cekengah

      Padam
  11. jauh peginya tu...zumba jadi jombalaya

    BalasPadam
  12. hahaaa, saya ingat tadi ada perkataan baru tadi... rupanya nak g zumba ya ...adei

    BalasPadam
  13. Zumba...cik Mimie layan dalam youtube je..suka tengok dorang joget2..hehe

    BalasPadam
  14. oh, zumba. hahahahhaha.... x pernah lagi lah setakat ni dengar nama jombalaya..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...