728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Ahad, 29 Mac 2015

Selimut Gembira

Pagi-pagi Ahad dah buka kisah selimut :) Mata masih ruyup. Malam tadi bobok lambat. Itu yang selimut gebar jadi topik utama heheheh.

Mode: Berkelubung
Memang kalau time cuaca sejuk, rasa macam tak mahu bangun. Nak berkelubung dengan selimut je sepanjang hari. Syok kan?!

Ni lagi best! Tengah tidur nyenyak, rasa sejuk gigit tubuh. Tapi dek kerana dah sedap tidur, malas nak buka mata ambil selimut. Tiba-tiba ada orang selimutkan kita. H.A.P.P.Y!!!!

Credit goes to lastlemon.

38 ulasan:

  1. Nasib baik laa orang tu selimutkan.. Kot dia simbah sebaldi air... Jadi laaa sabunnnnnnnnn di bilik mandiiii.... Sabunnnnnnnn di bilik mandiiiiiiiiiiiiii...... Sabunnnnnnnnnnnnn...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahaha kalau macam tu dah tak jadi selimut gembira dah....itu dipanggil baldi petaka :)

      Padam
    2. hahahaha.. naya jadinya..

      Padam
    3. Ada kang kena silat gayung pepagi... Tak memasal... Ha Ha Ha...

      Padam
    4. dari selimut gembira dah jadi selimut sedih

      Padam
  2. yg nombor dua tu..rasa disayangi..hehe..*touching*

    BalasPadam
    Balasan
    1. Touching kan,...boleh mimpi indah sepanjang hari ;)

      Padam
    2. lagi sambung tido laa..

      Padam
    3. romantik lah hai kalau tgh tido en abe tolong selimutkan

      Padam
  3. untungla cuti.. kite kene kerja.. dh la pepagi ujan.. mak aih.. malas giler nk bangon.. bergulung dlm selimut.. ekeke

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu kena kuat semangat nak bangun tu, ezy :)

      Padam
  4. ehehe lepas tu da lena tidur sedar slimut kemana kita ke mana ehehe..
    bangggun Kak Farrah baaaangun ehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha! Betul..betul! Sekejap je selimut tu cantik terletak :)

      Padam
    2. tapi kalo selimut kat hotel yang wangi yang gebus tu sampai esoknya still cantik..
      hehhehe hotel kan =D

      Padam
  5. haha betul tu kak..bila diselimutkan tu rasa happy..yalah dah malas nak bangun kan.. ;D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rasa macam kena tidur lagi ni,...tak berbaloi bangun sebab orang dah susah payah selimutkan kita :)

      Padam
  6. betul best tu kak farrah....bagai mengantuk disorong bantal

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang ni bagai kesejukan diberi selimut :)

      Padam
    2. ni sejuk pakai selimut..bantal xlayan dh..hahha

      Padam
  7. Yang no 1 tu, setuju sangat-sangat kak Farrah. Lagi-lagi bila suhu negative :D

    BalasPadam
  8. semalam memang hari tido.. best plak bila dapat tido sambil berselimut tuh.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak kena tengok keadaan. Kadang2 rimas ;)

      Padam
  9. weekend yang selalu cbuk bagi khaty..jarang dapat keadaan macam nie..tapi memang best kalau boleh bobok sambil orang selimutkan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Meh saya bobok dan selimutkan dari jauh :)

      Padam
  10. Time tido sejuk2 kalau ada tolong selimutkan memang best.
    Sebab selalu malas nak bukak mata..main raba2 je sekeliling cari selimut :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. sekali raba tak jumpa, hampa, kena bangun jugak.. mata still pejam.. hehe

      Padam
  11. tp plg bengkek kalu kita selimutkan dia dia cmpk selimut tu ke tepi grrrrrrr

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahahah betul tu, Anis. Tapi, saya ni kadang2 kategori yg campak selimut tu lah. Kaki rimas sikit ;)

      Padam
  12. Ahad ai diganggu rakus oleh adik.. dia shift malam, balik keja sibuk nak itu ini.. bangun masak kat dia b/fast.. sian plak.. huhu.. sampai ke ptg kehulur-kehilir.. ponat sampai hari ni.. (over kan ai?hahah)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak pa,...ni namanya kakak sayang adik :)

      Padam
  13. Uihh...kalau tambah hujan renyai renyai sejuk...lagi tamauuuuu bangun

    BalasPadam
  14. klu dulu mmg syok kak farrah
    tapi sekarang xleh nk tarik2 selimut pon ha

    BalasPadam
  15. kalau sis JM tdo tak berselimut..kipas pun x pasang..sedih selimut tu

    BalasPadam
  16. sampai sekarang saya tak faham, apa maksud lagu selimut tetangga tu... huhuu

    BalasPadam
  17. Bahagianya rasa kan Kak Farrah...hahaha..

    BalasPadam
  18. Masa zaman ank dara tidur berselimut... loni xada doh huhuhu

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...