728 x 90

Rabu, 25 Mac 2015

Wordless Wednesday - Buah Pinggang di Luar


Printer dengan buah pinggang kat luar ;)

66 ulasan:

  1. Haha comel je ada buah pinggan kat luar

    BalasPadam
    Balasan
    1. Comel tapi fragile sikit la... :)

      Padam
  2. Tajuk akak tu buat wana suspen..ingatkan apa..haha

    BalasPadam
  3. Dia ada buasir ke? Ha Ha Ha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau buasir..bontot kat luar ahahaahah...

      Padam
    2. hahahah... bontot dia yg mana

      Padam
    3. Dah tak tahu laa mana bontot tu... Cer tengok bawah ada tak? He He He...

      Padam
    4. nasib bukan buah jantung kt luar..hehe

      Padam
    5. Tak ada montot sebab bahagian bawah tu flat. Printer ni buah pinggang je yang nyata kat luar. Jantung, hati dan antomy lain semua kat dalam ;)

      Padam
    6. Jantinaaaaaaa dia apaaaaaa? Ha Ha Ha....

      Padam
    7. SS, printer ni memilih utk tidak berjantina :) neutral gitu!

      Padam
    8. Hahahaha.... parokkk SS siap tnya buasir

      Padam
    9. buah jantung ade ke?? bukan buah hati ke..hikhik

      Padam
    10. Hahahahah kira dua2 boleh terima lah :)

      Padam
  4. Ada printer cam ni...bagusnya printer ni ink jimat sgt2... Tp saya punya da kira rosak laa tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Printer cam ni memang jimat tapi kena selalu guna. Kalau tak guna sangat nanti dakwatnya clot :)

      Padam
  5. ooo..itu dipanggil buah pinggang ke...hehe..

    BalasPadam
  6. buah pinggang kt luar ni lah yg paling jimat sekali. haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul. Sangat-sangat jimat. Sesuai untuk akak yang print berkodi-kodi setiap hari :)

      Padam
    2. mahal x kak farah... ingat nak beli satu..hihi

      Padam
    3. Bergantung pada jenjs printernya. Ini pembelian kedua akak. Akak memang requested nak printer yang sama macam akak pernah beli sebelum ni. So dah operate letak kat luar harga around RM250 coz printer ni 100++. Can get cheaper sebab sekarang printer canon, dlm RM80 dah boleh dapat sebijik.

      Padam
  7. kenapa buah pinggang tu sebelah je..sebelah lagi dah derma eh heee

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihi... bagus ni.. printer pon boleh derma buah pingggan

      Padam
    2. Persoalannya... Pundi kencing dia kat mana?

      Padam
    3. Peninglah si Farrah tu nak menjawab nanti hehehe

      Padam
    4. SS:pundi kencing dia tersembunyi..sila carik..

      Padam
    5. Cikguuuuuuu jawapppppp laaaaa!

      Padam
    6. Printer ni satu buah pinggang je dah cukup. Leh idop lama.
      Pundi kencing memang tersembunyi. Akan nampak zahirnya bila saya clumsy dan tertarik salur dakwat printer...berjejeran! ;)

      Padam
    7. Pampers utk printer belum ada lagilah, SS

      Padam
  8. Nohas...ce tanya Farrah..buah pinggang tu boleh mkn tak heeeee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau teringin nak makan dakwat, boleh aja!

      Padam
  9. sgt jimat ink kalau guna ink luar... tapi kena pandai jaga..sbb ramai kawan ngan rosak kalau lama xguna.. tambah time cuti sem..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Macam buah cempedak di luar pagar!

      Padam
    2. Betul. Printer ni memang jimat. Tapi kelemahannya itulah,..selalu kena print. Kalau tidak dakwat tersumbat :)

      Padam
    3. Saya tengah mikir bersungguh-sungguh ni,..macam buah cempedak di luar pagar? Hmmmm,..

      Padam
  10. Samala..printer kita pun buah pinggang di luar..hehehe..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ohh...printer kita bersaudara ghupanya :)

      Padam
    2. Dari acuan yang sama Kak Farrah,,hehe

      Padam
  11. khaty punya printer macam nie dah rosak bab lama tak guna..kalau yang untuk buah pinggang kat luaq nie sesuai untuk macam kedai potostat atau yang guna kerap..khaty jarang-jarang sekali..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang, Khaty. Printer ni berbaloi kita miliki kalau kita perlu print banyak2. Sekurang-kurangnya kena print selang sehari kalau tak dakwatnya akan tersumbat.

      Padam
    2. Betul apa kak farah bgutaw tu...

      Padam
  12. oooo..buah pinggang kat luar ehhh...hehehhe

    BalasPadam
  13. Printer ai dah K.O.. sayang sangat..penat ngumpul duit masa study dlu nak bg lengkap alatan belajar sebab nk jimat kos printing.. baru 2 bulan dpt kat adik2, terus jem printer..
    Adik2 memang tak pndai hargai barang..nangis akak deme ni tau..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jangan sedey-sedey, Syida. Skrg printer canon around RM80 boleh dapat sebijik yg decent punya. Kita doa Syida murah 'rejeki' leh beli printer idaman hati :)

      Padam
  14. as'salam..
    hehe cian..tp tu mmg position dia kt lua pun kan ^,^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheheh itu posisi ekonomi namanya :)

      Padam
  15. Comelnye.. warna warni buah pinggang die

    BalasPadam
    Balasan
    1. Buah pinggang ceria namanya, Intan :)

      Padam
  16. Printer mcm kat umah ekin kat kelate gini la tapi xde buah pinggang kat luar guna dakwat dia tu beli rm130.. huhuhuhu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betullah tu, ekin. Lebih kurang gitulah harga dakwatnya. Itu yang kena tambah buah pinggang kat luar. Akak memang banyak print bahan ngajar utk budak.

      Padam
  17. ingatkan penyakit apa plak sampai buah pinggang dok kat luar.. kat opis nih semua printer buat macam tuh.. jimat ink.. hehehe..

    BalasPadam
  18. tapi printer Eyda selalu masalah.. sekejap jer colour tak mau keluar.. ntah berapa kali orang mai check dan betulkan.. guna beberapa hari, jadi balik.. huhuhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul2.. pastu ada suruh tiup2 plak.. eeeh ? ada sekali nak print gmbr kluar itam amek kau..
      sebb kaler2 tu da brcampur..

      Padam
    2. hehehe abis laa semua jadi gelap gelita gara2 warna bercampur aduk..

      Padam
    3. Printer akak yg pertama dulu selalu problem dakwat colour. Ni dah ada 2nd one, dah reti adjust sendiri :)

      Padam
  19. suka yg mcm ni sbb rs mcm x terkial2 bla nk tkr

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul. Nak refill dakwat senang :)

      Padam
  20. dah brapa lama akak guna macam ni ? CT nye printer canon gak buat ink kat luar macam ni..
    jahaaaanam dalam tiga bulan. T.T nangis.. dah kena beli printer baru..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni printer yang kedua. Yang pertama dah 3 tahun lebih dah. Still boleh guna utk print black & white. Tapi colour dah jahanam lama. Printer ni memang banyak ragam CT. Sebab dakwatnya cair kan, kena guna selalu.

      Padam
  21. kena guna gentle2 kot.. Kak Farrah okay la sesuai.. iols is ganaz =P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak pun boleh tahan ganasnya, CT. Belum campur clumsy lagi hihihu

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...