728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Sabtu, 18 April 2015

Doa Muntahkan Penyakit

Salam hujung minggu! Hari ini saya nak kongsikan sepotong doa ringkas yang elok dijadikan amalan harian. Baru-baru ni kan I was slightly under the weather. Ada seorang sahabat yang prihatin e-melkan pada saya doa ini. 'Doa Muntahkan Penyakit' ini merupakan antara amalan penyembuhan yang disarankan oleh Ustaz Sharhan Shafie.

Doa Muntahkan Penyakit dari dalam Badan

Surah Al-Anbiya', Ayat 83

Terjemahan Ayat:
Dan (sebutkanlah peristiwa) Nabi Ayub, ketika ia berdoa merayu kepada Tuhannya dengan berkata, "Sesungguhnya aku ditimpa penyakit, sedang Engkaulah sahaja yang lebih mengasihani daripada segala (yang lain) yang mengasihani."

Cara beramal menggunakan ayat ini:
Letakkan tapak tangan kanan ke dada kiri dan bacalah ayat ini. Insya Allah, penyakit dan perkara-perkara yang boleh memudaratkan diri kita akan keluar dari tubuh.



17 ulasan:

  1. terima kasih kak farah.. perkongsian yang berguna... Alhamdulillah

    BalasPadam
  2. terima kasih atas perkongsian yang sangat bermanfaat ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. my pleasure, wana. akak pun kawan yang ajar :)

      Padam
  3. thanks sharing.. kene salu amalkan ni :)

    BalasPadam
  4. thanks sharing doa ni akak.. syida copy and share kat blog boleh.. :).. and of course for my note doa..

    BalasPadam
  5. terima kasih cik farah! dah hampir lupa tentang doa ni!

    BalasPadam
  6. kalau saja2 pun boleh amalkan.. mana tahu dalam badan ada bisa2 jugak..

    BalasPadam
  7. Yap ustaz sharhan pn ada ajarkn doa ni ms dia dtg opis thn lps

    BalasPadam
  8. nice sharing.. boleh amalkan nanti..

    BalasPadam
  9. wah bagus-bagus. boleh bookmark terus ni.. in shaa ALLAH berguna satu hari nanti :)

    BalasPadam
  10. Thank sharing Kak Farrah :) boleh amalkan..

    BalasPadam
  11. nice sharing kak! baru tahu pasal ni

    BalasPadam
  12. perkongsian yg menarik..terima kasih ye Farrah

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...