728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Jumaat, 17 April 2015

Jangan Tipu Diri










Credit









Hikhik...mata kalian tak salah. Memang gambar tu kecil. Saja je nak main test mata :)

Happiness is being true to yourself.

Setuju tak?
Bagi saya memang betul. Hakikatnya, dalam hidup ni, kita perlu bersikap benar pada diri kita sendiri. Jujur pada diri. Sebab bilamana kita dah sampai ke tahap menipu diri sendiri, berada pada zon denial,.. there's nothing left for us to treasure. Saat kita terima siapa kita seadanya, jadi diri kita yang sebenar tanpa dibayangi sesiapa, tanpa perlu ada sebarang pembohongan, you'll cherish your life more! :)


39 ulasan:

  1. betul..jujur itu mudah,jangan susahkannya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. bimbang jika kita tak jujur pada diri, nanti kita sendiri yang akan lost :)

      Padam
  2. ya betul tuh kak Farrah, memang kita mestilah jujur.... amboi jenuh Eyda renung nak baca.. hehehe..

    BalasPadam
  3. Balasan
    1. Nad,...dah ok ke? Rindu pada Nad juga :)

      Padam
  4. Balasan
    1. Tak jadi diri kita yang sebenar,...fake,..

      Padam
  5. okay gambar itu kecil. hehe. ni bukan tipu mata tapi silap mata :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahah ni kes nak dera mata sikit :)

      Padam
  6. Balasan
    1. Akak rasa best akak cedok masuk blog :)

      Padam
  7. kalau tipu Jari Manis boleh kan heheeheh

    BalasPadam
  8. betul! jadi hipokrit sgt tak best! tak bebas, kepala asyik fikir apa orang kata.

    BalasPadam
  9. betul tu kak..jadi diri sendiri lebih baik dari berpura-pura..

    BalasPadam
  10. Yezzzaa.. kene amanah kat diri sendiri dulu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul betul betul! Itu yang penting :)

      Padam
  11. Betul tu kak Farrah. Setuju sangat!

    BalasPadam
  12. Balasan
    1. By hook or by crook, we have to :)

      Padam
  13. yeh. setuju jgn tipu diri sndri.. merana la hidup gitu kan :)

    BalasPadam
  14. macam lagu colbie caillat tu.. ehehe.. waktu sebenar kita tak hipokrit adalah bila kita
    terima diri kita seadanya..

    BalasPadam
  15. Jujur pd diri sendiri = syg diri sendiri

    BalasPadam
  16. Nice sharing kak.. betul jujur pada diri berbaloi...

    BalasPadam
  17. apa yang saya faham pula... jangan ikut apa yang orang buat. kita dijadikan macam ni ada reason sendiri. tapi bukan untuk imitate orang. tapi cuba jadi limited edition. jadi orang yang orang lain akan ingat sampai bila2.... bila kita x jujur dengan diri, kita mula salahkan orang lain kan... sedangkan diri sendiri yang silap... sebab tu kebahagiaan x tercapai

    BalasPadam
  18. Jadilah diri kita sendiri pasti kita akan bahagia..janganlah hidup dalam kepura-puraan...cewah..!

    BalasPadam
  19. SS banyak kali tipu diri sendiri... Makin tipu... Makin tahu diri ni penipu... He He He....

    BalasPadam
  20. tersangat setuju! pada saya juga kegembiraan tu hanya diri kita sendiri yang boleh bagi
    maksudnya kalau benda tu pahit camne pun, kalau kita nak jadikan dia satu kegembiraan
    ia tetap boleh dilakukan =)

    BalasPadam
  21. jujur pada diri sndri tapi kdg2 trpaksa tipu gak...

    BalasPadam
  22. Sangat betul sis farah ... sangat betul

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...