728 x 90

Khamis, 30 April 2015

Klip Kertas Penanda Buku


Klip Kertas Penanda Buku :)

Dua tiga hari ni, apabila ada masa terluang, saya akan buat klip kertas penanda buku banyak-banyak. Pasang TV, ambil kertas skrap yang lebih-lebih, gunting dan gam,...lepas tu cubalah hias apa yang patut. Klip kertas ni mempunyai dwifungsi. Satu, untuk compile kertas-kertas atau nota supaya tidak berselerak. Dua, boleh dijadikan penanda buku untuk tanda bacaan kita. Mudah sahaja nak membuatnya. Tak dapat nak bayangkan? Nanti saya tunjuk lebih lanjut dalam entri akan datang.

Selamat Hari Pekerja!
Selamat Cuti Panjang!
Selamt Beristirehat dan Meluangkan Masa Bersama yang Tersayang!


47 ulasan:

  1. Ekin duk rumah tak p mana abg keje..huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. dok rumah pun mcm2 boleh buat,..bobok,..mamam,..bobok lagi,..mamam lagi :)

      Padam
    2. Hahahaha tak tido kena kucar ko abe duk calling hp sokmo.. tido jap tadi pukul 3 lbih... rupanya abe balik awal pkl 4.30ptg merajuk sikit xckp tido hahaha adess

      Padam
    3. kalau asyik bobok mamam bobok mamam lepas sebulan bulat cam dora emon....tak nak!!!! i nk slim cam model hihihih

      Padam
    4. Dah cukup selim dah Sis JM :)

      Padam
    5. Kak Farah mkn tido mkn tido naik la tubuh huhuhu...

      Padam
    6. Kak JM dah slim nk kurus lagi

      Padam
    7. itu gambar lama..skrg dah buncit huhuh

      Padam
    8. Jom buat sit up ramai2!

      Padam
    9. Gambar korea tu mcm sama jah

      Padam
  2. memang kalo da rajin kretip.. ketas buruk pun jadi laaaaawa sampai kat tangan Kak Farrah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. aippp pembetulan...kertas tu tak buruk. kertas tu cantekkkk. itu yg boleh jadi. klu akak guna kertas buruk, tak taulah gimana hasilnya :)

      Padam
    2. kertas buruk buat bungkus belacan :0-)

      Padam
    3. Belacan pun skrg packaging pakai kertas cantik,...nak jual online ;)

      Padam
    4. Betul tu kak farah packing tak bau belacan la gsung

      Padam
    5. Belacan skrg dah advanced :)

      Padam
  3. Yang ni boleh cuba buat bila balik Guelph nanti ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes,..boleh buat nanti utk tanda buku :)

      Padam
    2. Farah...Guelph tu kat mana? sorry lah sis JM fail geografi heheheeh

      Padam
    3. Sis JM, tempat farah belajar skrg di mana?
      Hihihi main kuiz2 pulak :)

      Padam
  4. pakai pencungkil gigi boleh? he he he...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh, SS. Then, kita pacak atas hidung.

      Padam
    2. Pacak atas dahi pun boleh

      Padam
  5. cntek.. akak sangat rajin n kreatif.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala nadyya, benda merapu cam ni suka lah akak buat. Saja guna kertas lebihan buat kad/scrap book.

      Padam
  6. paper klip juga di hiasnya kreatip betul dak Parrah nih..ishh...pesal cam hurup F lak ada problem

    BalasPadam
    Balasan
    1. Parohhhh dah keyboard Jay Emm... Harap2 huruf J plak hilang... Keh Keh Keh...

      Padam
    2. Hahahah keyboard tu pandai bercanda ngan Sis tuh. Jgn huruf S ilang sudahla...SS nanti nak tukar jadi apa ;)

      Padam
    3. Jgn keyboard SS problem sudah la

      Padam
    4. lepas ni SS tukar dari KM....kakak Macho

      Padam
    5. kalau huruf J hilang....JM tukar kepada SF...Sweet Finger ngeh ngeh ngeh

      Padam
    6. kalau keyboard SS prob habis GELAp lah dunia blog

      Padam
    7. Hahahah idea Sweet Finger tu brilliant! SS kalau ada problem ngan keyboard, ramai yang nak sponsor keyboard baru hihihihi

      Padam
  7. Happy Holiday Kak Farrah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Same goes to you, Cik Mimie :)

      Padam
  8. comel2.. hehee
    slmt beristirehat akak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nina pun, enjoy your holiday :)

      Padam
  9. Kreatif betul akak! Nice juga tu. =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala Faa, akak pun tengok orang buat, nampak berkenan. Tu yg cuba buat tu :)

      Padam
  10. memang cantik sangat dan comel2 semuanya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni boleh buat tag utk Wana niaga kat booth :)

      Padam
  11. Wow, saya tak penah terpikir buat macam ni. Beriya g cari kat kedai. Huhhhh.... :(

    BalasPadam
  12. Haa bolehla buat macam ni.. Berseri sikit klip ;)

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...