728 x 90

Sabtu, 4 April 2015

Mata tak Magic!

Mata ni tak magic! Tak jumpa-jumpa! Tak nampak-nampak! Tengok sisipan akhbar The Star di bawah. Bayangkan dari 15 haribulan Mac sehinggalah ke pagi ini, saya masih tak nampak gambar tersembunyi dalam bentuk 3D yang dimaksudkan!

Hidden: Pot of Gold and Four Shamrocks

Setiap hari ambil sisipan ni dengan semangat waja. Macam-macam cara saya buat. Dekatkan dengan hidung, jauhkan. Julingkan mata,...terbalikkan. Tak jumpa jugak. Ini semua Bott punya pasallah! Dia yang excited sebab nampak the so-called hidden image suruh saya try. Tak nampak! Bott siap tunjuk lagi area mana imej pot of gold dan di mana letaknya daun shamrocks tu. Tak nampak! Kemek je muka saya bila setiap kali saya suruh dia tengok, dia akan 'Woahhhhhhhh!!!' 'Real!!!'

Frust jugak! Dulu masa kecik-kecik, waktu pemeriksaan kesihatan kat sekolah yang kita kena sebut nombor yang kita nampak di sebalik corak tu,...lulus dengan cemerlang je! Kenapa sekarang tak nampak? Faktor usia? Allignment mata lari? Huhuhuh tak puas hati, saya minta Cekengah tengok. Heheheh ada geng! Cekengah pun tak nampak apa-apa. Eh, bukan...dia claimed dia nampak something tapi bukan pot of gold atau shamrock. (Itu kira tak nampaklah tu!)

Tak mahu cuba lagilah. Recycle kertas ni lagi bagus!

Magic Eye lah sangat! This is 15 Minutes of NO FUN!


74 ulasan:

  1. hahah... kalau anis yg tengok beberapa saat je dh gumpal2 kertas tu..buang..haha.. frustt

    BalasPadam
    Balasan
    1. jgn cepat putus urat mata anis..ehh..salah..jgn cepat putus asa..cari sampai nampak

      Padam
    2. hahaha bak kata Kak Farrah.. pi recycle lagi elok haha..

      Padam
    3. CT cepatnya mengalah ihihih

      Padam
    4. Hahaha Anis tu tak mau buang masa. Tang gumpal2 buang tu comel :)
      CT - betul kan,..Recycle lagi bagus.
      Sis JM - saya dah mengalah, putus asa huhuhu sebav dah lebih dua minggu mencoba

      Padam
    5. p jual paper lama la..dapat duit hihi

      Padam
    6. bukan mengalah Akak JM.. hahaha.. sayangila jiwa n hati anda..
      daripada stress tak jumpa jawapan..

      Padam
  2. ana lagi la x nampak langsung apa yg hidden image nye tu kak :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau x nampak langsung dh tak lama dh tu Ana ahahaah

      Padam
    2. Cik Anamizu nampak Cowboy aje...

      Padam
    3. cow boy? Fuhh!! Ana.....

      Padam
    4. Hahahah betul tu, siri cowboy Ana akak tak abis2 baca lagi :)

      Padam
  3. tak semua orang pandai trick ni..saya pun selalu tak nampak.gigh la letak jari kat hidung la, apala..tapi hampa.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhuhu memang hampa kan, Sal. Lagi2 kalau orang sebelah kita tak bersusah-payah pun nampak :)

      Padam
  4. mata muda pun tak nampak apa lagi mata tua cam kaknoor farah ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi isy jangan rendah diri Kak Noor. Entah2 dari jauh Kak Noor dah nampak pot of gold dan shamrocks tu :)

      Padam
  5. farrah ada '4' mata pun x nampak eh ahahaah..lain lah sis JM ni hanya 2 mata je

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cikgu Ceketed... Kite geng....

      Padam
    2. Sis JM - itulah, sis. Takkan nak kena tambah lagi 2 mata,...

      SS - hilang gundah gulana bila tahu kita geng hikhik

      Padam
    3. Kak Farrah kita geng mata 4... huhuhu

      Padam
    4. kita geng jugak..hehehee... nak jugak masuk geng..

      GENG 4 MATA..

      Padam
  6. klau pakai spek 3D agak2 nampak tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nampak! Cer pinjam kat TGV... He He He...

      Padam
    2. kalau kat GSC boleh? heeee

      Padam
    3. Cuba tanya jiran sebelah kalau2 ada spek 3D :)

      Padam
    4. Usah kan GSC.... BCG pon boleh...

      Padam
    5. tu dia SS nak guna BCG untuk tengok.. ni confirm boleh nampak.. hehehe..

      Padam
  7. 15 mins of FUN katanya..kalau sis JM 15 tahun pun belum tentu

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau SEABAD mata dah kabur..nyanyuk!

      Padam
    2. Dah jadi kakek yg matanya capek....mmg tak kan nampak apa :)

      Padam
    3. ye lah 15 tahun nun, mau kertas pun ntah kemana

      Padam
    4. itu pun nasib baik kalau si JM tu masih hidup hahaha

      Padam
  8. ahaahha...sis JM si SS tengah baring kuak lentang lah ahahahah

    BalasPadam
  9. Estimate 15 minutes fun? Nampaknya kalu jadi recycle... Sampai kiamat pon tak kan jumpa... He He He....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Baik tentu macam tu, SS. Dah recycle, tak nampak dah gambarnya lagi ;)

      Padam
  10. haaaish 15 minit yang not fun jugak.. hahaha.. i dun like thing like this..
    dia ikhlas ke tidak sebenarnya nak tunjuk gambar ? kalo ikhlas tolong tunjuk terus terang..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha betul kan,...main sorok2 pulak ;)

      Padam
  11. Sampai naik juling dibuatnya nnti. ahhahha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak juling almost everyday cari pot of goldnya, Scha :)

      Padam
  12. dulu suka juga cari benda2 mcm ni.. game pun main juga kalau sembunyi2. hehe
    juling mata nk mencari

    BalasPadam
  13. da lama xmain benda alah ni.. bestnyaaa :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best & interesting kalau nampaklah, Nanad. Kalau tak nampak = HAMPA :(

      Padam
  14. Saya kalau benda-benda macam ni selalu tak nampak yang hidden tu.

    BalasPadam
  15. Ujian mata la juga ni ya kak farrah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh dianggap begitulah, aRZ :)

      Padam
  16. farra,betullah..tak nampak apa pun..bak kata Jm,pki cermin mata 3d..bolehkerrr

    BalasPadam
    Balasan
    1. Khaty..rasa2 3D pun tak nampak kita tambah power..6D..haa hambek ahahahah

      Padam
    2. Huhuhu kalau jenis mata degil macam saya ni, 3D ke 6D ke,..tak nampak gak!

      Padam
  17. tak mau laa cari.. buat sakit kepala Eyda jer.. huhuhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak yah cari, eyda...nanti hampa hikhikhik

      Padam
    2. buat sakit ati jer.. hehehe..

      Padam
  18. Xnampak apa pun kak farah...

    BalasPadam
  19. Yang kat skolah tu Ishihara test.
    Tu utk test color blindness.

    BalasPadam
    Balasan
    1. nasib yg tu lulus.. kalau x kira kategori apa kita ni klu x lulus

      Padam
  20. Daun shamrock saya pun x knl..
    Cemane nak cari...
    Tapi, saya xnampak lah pot of gold tu.
    Kire mata saya pun x magic jugak lah:)

    BalasPadam
  21. sy paling mls nk carik gambr tersembunyi ni...boleh sakit kepala....stresss coz x jupe hahahha

    BalasPadam
  22. Alihkan spek tu ;-) sy belum nmpk lg...

    BalasPadam
  23. Balasan
    1. Kontena memang terror bab2 gini...

      Padam
    2. ZF : kalau tolong tengok..sis JM boleh kan SS kan?

      Padam
  24. seminit dua minit gagah lagi. kalau dah masuk ke-20894367 saat harus stop hahaha

    BalasPadam
  25. 15 minit for fun..klu i 5 minit dah ambik kertas tu wat lapik cucur goreng ja..hehee

    BalasPadam
    Balasan
    1. ishh...jgn Suida.. nanti luntur cat/warna tu lekat di cucur tu..selera lagi nk makan heee

      Padam
  26. Kalau nk tgk 3D ni kena fokus mata satu tmpat je..mesti nampak :) otak kena kosong juga..heheh

    BalasPadam
  27. hehehhe.. saya x sampai 5 minit dah give up. penat je mencari macam tu..

    BalasPadam
  28. kalau akak tak nampak, shad pun mmg takkan nampak jugak.. tau dah mmg jenis mata yg tak berapa nak faham n nampak magic2 ni.. hehehe..

    BalasPadam
  29. wana tak penah berjaya cari benda tersembunyi tu kak..memang mata tak magic langsung..huhu

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...