728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Jumaat, 17 April 2015

Sakitnya Tuh Di Sini - TUSTEL (Easy Guitar Chords)

Tiba-tiba saya dapat beberapa requests minta chords lagu TUSTEL. Pelik pula! Setahu saya TUSTEL belum popular di Malaysia. Rupa-rupanya ini penangan drama 'Hati Perempuan'. Lagu 'Sakitnya Tuh Di Sini', single TUSTEL turut menjadi salah satu lagu OST Hati Perempuan. 

Jangan ada yang terkeliru. Ini bukan lagu dangdut Cita Citata tu. Tajuk lagu je sama. Vokalis TUSTEL, Regina merupakan isteri kepada Charly Setia Band (dulu vokalis ST12). Mereka ni memang satu keluarga pakat jadi penyanyi gamaknya. Adik si Charly, Rama merupakan penyanyi kumpulan Phoema yang juga tengah 'meledak' dengan lagu 'Wanita Terindah'. Ye, OST Hati Perempuan jugak :)

Chords ni dah lama ada dalam simpanan saya. Siapa-siapa yang rasa nak main something simple and catchy, boleh cuba lagu ni. Bagi yang belum pernah dengar lagu 'Sakitnya Tuh Di Sini - TUSTEL, boleh klik di sini.


Kord dan Lirik Lagu Tustel - Sakitnya Tuh Di Sini (OST Hati Perempuan)
Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.

(Intro)
Am

Am                                      Dm
Kamu memang bukan yang terbaik
E                 Am
terbaik untuk aku
                            Dm                     
kamu masih mencari yang lain 
E                 Am
mencari selain diriku


Am                                    Dm
Kamu memang bukanlah Arjuna
E             Am
Arjuna tuk diriku
                           Dm             
kamu slalu mencari yang lain
E                  Am
wanita selain diriku


(Chorus)

Dm                G
Sakit nya tuh disini
C                      F
benar - benar ku  terluka
Dm                E
sakit nya tuh disini
Am
ku benar -benar tersiksa


Dm G C F
D E Am


Am                       Dm
Ku ingin mencari Arjuna
E                  Am
Arjuna untuk Aku
                       Dm
yang slalu bisa untuk setia
Am
seperti kisah Mahabarata


Psstt! Chords/Kunci Gitar Wanita Terindah - Phoema dah siap! Nanti saya update. Malas nak taip lirik & chords :)


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

31 ulasan:

  1. suka lagu nih....rasa nak gelek2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni lahhh lagu peberet Jay Emm.. keh Keh keh...

      Padam
    2. JM suka lagu cita citata tu

      Padam
  2. Amboiii! Bukan main lagi sis nak gelek2 :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak pernah dengar lagi ni..kena dengar gak lah, nak gelek sekali ngan JM

      Padam
  3. suka lagu nie..buat aerobik pun best

    BalasPadam
    Balasan
    1. kak khaty pon nk bergelek ye..hahah

      Padam
  4. ada yg nak bergelek ke kat sini? ;-)

    BalasPadam
  5. Ingat ke lagu dangdut tu... hahaha...

    BalasPadam
  6. Sakitnya tuh disini didalam hatiku.. tak sama erk ngan yg tu..hehe..
    jarang dengar lagu2 terutama indon.. hehe..and tak kenal pun ngan group tu..
    Indon memang banyak group kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ehhh! Aah laa.. Baru perasan.. Tak sama... Tu lagu lain... He He He..

      Padam
  7. tak pernah lg dgr lagu TUSTEL ni...pernah dgr yg versi dangdut...

    Hati Perempuan, mcm best citer je ni..

    BalasPadam
  8. Lagu ni memang best..:) Hati Perempuan pun best..hehe :)

    BalasPadam
  9. suka lagu ni sebab suka tgk hati perempuan. boleh tak camtu kak farrah? hehe
    rasanya lagu ni mesti akan muncul time tengku amalin memainkan watak antagonisnya nanti. hehe

    BalasPadam
  10. betul la lagu ni anis dengar kat hati perempuan..hahah... ingat tv3 salah putar lagu..hahah..ayoyo

    BalasPadam
  11. tertipu dengan tajuk ingat lagu yang tengah hot tu..heheh...

    BalasPadam
  12. pehh lagu ni.. membuatkn rasa nak gelak je. hehehe

    BalasPadam
  13. lagu apekaaah lagi ni ? ahahaha.. macam2 lagu baru ni..
    ingatkan lagu endon yang gedik2 tu ahahah..

    BalasPadam
  14. hahahahhahaa. gelak dulu boleh tak? adoi... terasa menyampah lak dengar lama2 lagu ni.. macam lagu apa entah lagi satu...

    BalasPadam
  15. saya tengok ajelah, tak tahu nak paham camne
    kat rumah ni ada aje gitar. tapi en suami tak nak ajar...emm

    BalasPadam
  16. Tajuk boleh sama isi tetap beda

    BalasPadam
    Balasan
    1. ehh...betul ke Artis Cita Citata yang tinggalkan komen nih?

      Padam
    2. HAH... waaaaaa.....
      ini sudah terbaek...

      Padam
  17. perh siap tahu salasilah. ini memang minat bangat ...

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...