728 x 90

Ahad, 24 Mei 2015

Hantu atau Buaya - NanaSheme (Easy Guitar Chords)

Mula-mula tahu mengenai NanaSheme ni masa tengok cover yang dia buat. Tak silap saya lagu kumpulan Republik - Hanya Ingin Kau Tahu dan All of Me - John Legend. Best! Suara sedap, ada style tersendiri. Tak sangka dah jadi artis dah budak ni! Lagu baru pertaruhannya memang boleh memancing perhatian adik-adik remaja dan anak-anak muda. Untuk orang tua macam saya ni kurang sesuai sikit dengan telinga :) This song is easy to play too. Sesuai untuk beginners.

Kord Gitar & Lirik Hantu atau Buaya - NanaSheme

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.


(Intro)
 C Am G C

C Am G C
Sakit hatiku memikirkan kamu
C Am G C
Sakit mataku melihat wajahmu

Bridge
C Am G
Di mana sayangmu di mana kasihmu
G F G C
Bila ku pilu engkau jauh engkau jauh
C Am G
Di mana dirimu di mana waktu ku
G F G C
Bila ku perlu engkau jauh

C Am
Terpulanglah mau jadi apa
G C
Mau jadi hantu mau jadi buaya
C Am
Terpulanglah mau bikin apa
G C
Mau bikin masalah serah teruskan saja

C Am G C
Andainya aku kau ingin semula
C Am G C
Maafkan aku ku tak mahu ku tak rela

C Am G
Di mana sayangmu di mana kasihmu
G F G C
Bila ku pilu engkau jauh engkau jauh
C Am G
Di mana dirimu di mana waktu ku
G F G C
Bila ku perlu engkau jauh

C Am
Terpulanglah mau jadi apa
G C
Mau jadi hantu mau jadi buaya
C Am
Terpulanglah mau bikin apa
G C
Mau bikin masalah serah teruskan saja

C Am
Terpulanglah mau jadi apa
G C
Mau jadi hantu mau jadi buaya


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

32 ulasan:

  1. kak ana suka juga dengar lagu ni, menghiburkan :) singgah Ahad ke sini .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih sudi singgah hujung minggu di sini Kak Ana :)

      Padam
  2. nanti nak usha kat YouTube hihihi... nanti ekin masuk balik ya akak

    BalasPadam
  3. lagu hantu apa ni..
    kena cuba dgr nnt

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti free cuba dengar ye...lagu budak2 muda :)

      Padam
  4. nanti nak dengar laa lagu nih..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ajak Izzat dan Kimie nyanyi sekali :)

      Padam
  5. macam tak up to date ja Firah ni.. tak tahu langsung.. haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Samalah, Firah. Akak kalau tak de adik2 yg request chord gitar, akak tak tahu pun ada lagu ni :)

      Padam
  6. Hantu atau buaya? hehehe..baru first time tahu lagu ni wujud.. T_T

    BalasPadam
  7. aik, banyaknya x pernah dengar. tengok blog akak baru sedar kewujudan lagu2 ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amy kan dasar pandang bollywood hihihi cuba akak tanya pasal lagu Bollywood, confirm up to date :)

      Padam
  8. saya tak pernah dengar lagu ni (soo kuno kan)

    BalasPadam
    Balasan
    1. No no,..bukan kuno. Ini dah bukan wave kita dah ni, Intan :)

      Padam
  9. muzik bukanlah kelebihan I.. apa pun yg K.farrah share semua I nak baca.. Hahaha.. request utk ke berapa kali xingat dah, nak video satu plsss yg K.farrah petik gitar u.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahah touching baca komen ni. apa akak share Syida baca :)
      one fine day,..akak petik gitar live khas utk Syida ye!

      Padam
  10. xpernah dgr lagi lagu ni sbb tajuknya pelik.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak pun masa dengar tajuk lagu ni adalah macam tercantum kening sekejap hahahah

      Padam
  11. masa 1st time wana dengar lagu ni, tergelak dengan liriknya tapi menghiburkan apalagi bila dengar anak buah wana nyanyi, waie dengan versinya..kelakar habis...ekekekeke

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waie sorang je nyanyi? Si Putri tak join duet sama ke, Wana?

      Padam
  12. Balasan
    1. lepas ni mesti akan terdengar hihihi

      Padam
  13. best jugakla lagu ni.. hihihi

    BalasPadam
  14. heeee best lagu ni
    budak opis sllu sgt pasang
    dari xsuke jadi suke plak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hmmm kalau dah selalu dengar memang boleh jadi suka kan,...

      Padam
  15. kalau lah pantai etik gehtar ni..mesti seronok baca chord ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti saya petik, sis tolong nyanyi ye :)

      Padam
  16. ada kawan CT suruh download lagu ni.. tengok tajuk da pelik tapi comel katanya..
    oklaaaah nanti dengar.. hehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. haaa yg ni akak tak sure kena ngan Ct ke idak,.. :)

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...