728 x 90

Khamis, 7 Mei 2015

Selamat Hari Lahir, Syurgaku.

Hari ini hari lahir, Cekebon! Hari ini hari lahir si Dhila juga! Malangnya tak dapat nak berkumpul sebab weekdays, adik-adik sibuk kerja belah siang, belah malam saya pula ada kelas. Kita tangguhkan keraian ke hujung minggu ye, Bon!

Alhamdulillah, bertambah setahun lagi usia Cekebon. Syukur, tahap kesihatan Cekebon pun dah bertambah baik berbanding dua bulan lepas,.. walaupun mengambil masa untuk pulih sepenuhnya. 

Selamat Hari Lahir, Cekebon!

US, decades ago ;)
...moga ceria dan bahagia terus mendakapmu,
...moga kasih sayang tak seberapa kami cukup untuk tenangkan sunyi hatimu,
...moga Bon sentiasa sihat, moga bibir sentiasa melarik senyum,
...moga doa dan restu Bon akan sentiasa iring setiap langkah kami.
Akak, Ko-yeen & Uje LOVE YOU!


Untuk another birthday girl,



Dhila,
You are a great addition to our small family. Very lucky to have you around.
May all the stars keep shining on you.
Moga setiap impian Dhila akan jadi kenyataan. Along doakan kerjaya yang cemerlang, kesihatan yang sempurna dan kebahagiaan yang berpanjangan buat Dhila.


Oh, lupa pula. Thanks pada kawan-kawan dan adik-adik yang rajin bertanya khabar tentang keadaan Cekebon. Terima kasih atas setiap doa yang dikirim. She's doing fineCekebon teruja terima titipan pesanan 'get well soon' kalian especially daripada SS :)


97 ulasan:

  1. Yabedabeduuuuuu! Ibu mertua ku dah sihat! Ehhhh! Overrrrr! He He He....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha! Tak pe kat sini boleh je nak over overrrr!

      Padam
    2. Nak ke si Farrah tu ambil SS jadi ipar...melepas sis JM tau

      Padam
    3. hahaha.. masuk minang cepat laaa weh =P

      Padam
    4. Saya tak da abang/adik lelaki yang boleh dijadikan calonlah.
      Kalau ikutkan nak amik SS dan Sis JM jadi ipar-duai saya. Mesti rasa selamat. Kerja gi travel je. Dah tu, rakan jenayah saya si SYM. Tapi tu kalau tiba2 saya ada abang mirip jejaka Koya lah.

      Padam
    5. Rakan jenayah katanya.. Ha Ha Ha...

      Padam
    6. SS tunggu Jay Emm je laa nampaknya.... Ha Ha Ha...

      Padam
    7. Sis JM,..dengar tak janji taat setia SS?

      Padam
  2. Nak bagi ucapan harijadi kat Cekebon! Hepi besday Cekebon... Semoga Cekebon dimurahkan rezeki... Dipanjangkan umur... Sihat dan ceria2 selalu! I love you Cekebon! He He He...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cekebon dah bobokla. Insya Allah esok saya sampaikan. Thanks, SS.

      Padam
    2. CEKEBON: Oh, SS Malin Kundang! Love you too! Kalau dekat aunty dah panggil datang sini belanja makan mi!

      Padam
    3. SS, Malin Kundang tu reaksi Cekebon setiap kali saya cerita tentang SS. Cekebon mula kenal SS apabila saya tunjuk gambar travel SS menjejak Malin Kundang :) Bila saya bacakan ucapan sweet get well soon SS kat Cekebon, dia tanya SS? SS Malin Kundang? Haaaa,..itulah asal usulnya.

      Milah? Atau sekutu2 Milah,..jgn propakan phrase SS Malin Kundang ye,..SS bukan Malin Kundang, bukan Tanggang.

      Padam
    4. Milah? haha.. SS bukan Malin Kundang.. SS ni si bunga Kundang..hehe..

      Padam
    5. Hahhaaaaa nama baru SS malin kundang

      Padam
    6. SS Malin Kundang Cekebon je boleh guna,...klu you all guna, bimbang disalah ertikan dek kekasih tak jadi SS.

      Padam
    7. kalau SS tak boleh jadi menantu Cekebon..boleh jadi anak angkat Cekebon :-)

      Padam
    8. tudia SS Malin Kundang. hahaha

      Padam
    9. SS Malin Kundang tau,..don't play-play!

      Padam
    10. Amboiiiiiii! SS Malin Kundang gitewww... Ada jugak orang ingat entry SS tulis tu ek... Terharu... Ha Ha Ha....

      Padam
    11. Penulisan ada nilai,...mestilah orang ingat!! Itulah, sape kata SS blogge sampah,...salah sama sekali! Belum cukup kenal hihihih

      Padam
  3. Nak bagi ucapan untuk Dhila! Many Many Happy Return Of The Day! Semoga bahagia selalu! Panjang umur dan murah rezeki! Tiup lilin tu jangan hembus kuat sangat... Nanti merecik kat kek... He He He...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah nak juga masuk merecik dia tuh. Orait, SS nanti saya suruh Dhila baca komen SS ni ye :)

      Padam
    2. x abes meeeerecik kalo si SS ni.. hakhak..

      Padam
    3. Merecikkkk laaaa best.... Ha Ha Ha...

      Padam
  4. Gambar budak yang pakai skirt pegang pokok gaya macho tu mesti Cikgu Ceketed kannnn? Kannn? Kan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mana? Mana? Budak comot berlagak pakai baju ikan tu ye?! Hahah sayalah tu! Pandai SS terrrka!

      Padam
    2. betul tu SS.. nampak macho betul kak Farrah.. hehehe..

      Padam
    3. Dah agak....sis JM pun rasa Farrah yg buat pose menggoda tu sbb muka dari kecik until now x de beza pun :-)

      Padam
    4. Tu pose menggoda Sarip Dol nak menggoda Cik Salmah. Salah bawak karakter hahahah
      Betul, sis! Muka saya dari kecik tak berubah. Yang berubah kembang kempis pipi je ;)

      Padam
    5. Kalu SS dari kecik sampai ke tua nih muka mesti lain2... Ha Ha Ha...

      Padam
    6. Kira kalau SS tunjuk gambor masa kecik, kitorang tak leh terrrka lah ye :)

      Padam
  5. Selamat Hari Lahir cekebon

    BalasPadam
    Balasan
    1. CEKEBON: Thanks so much, Ekin!

      Padam
    2. Sama2 Cekebon hihihi.. syok kalau ma ekin dapat baca blog gak... ma jauh dikelantan .. sob sob tertiba sedih

      Padam
    3. Tak mau sedih-sedih. Jauh di mata dekat di hati. Absence makes the heart grow fonder!

      Padam
    4. Sedih akak teringat ko ma huhuhu..

      Padam
    5. Tak pe,...jauh di mata, dekat di hati. Skrg kan teknologi dah canggih. Tiap2 hari leh skype/whatsapp dgn ma ekin kan...

      Padam
    6. Hihihiho ma tak pndai semua tu... ekin call tepon rumah jah ckp dgn ma... mujur tepon rumah boleh x caj hihihi

      Padam
  6. Balasan
    1. Dhila silap eja... hajaajah

      Padam
    2. Hihihihi penyakit typo datang ka, ekin? Insya Allah, nanti akak sampaikan. Thanks for the wish :)

      Padam
    3. Hahahhaha typo ni kuat la.akak xdpt nak lari... abg siap ckp.ekin ni queen of typo ..

      Padam
    4. CT tamo gelak daa hahaha.. lately CT pun banyak typo..

      Padam
    5. Molek dah geng typo n geng felat hahahaha

      Padam
    6. Akak gelak sikit je sebab jari akak gemuk, confirm typo hahahah

      Padam
  7. selamat ulangtahun buat cekebon dan dhila..semoga diberikan kesihatan yang baik, dilimpahkan rezeki dan dibawah lindungan rahmatNYA..amin..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih atas ucapan dan doanya, Wana :)

      Padam
    2. CEKEBON: Aminnn. Terima kasih banyak2 Wana :) Nanti 1 hari, bila akak bagi aunty cheat, nak rasa air tangan Wana.

      Padam
    3. wah, betul ke? wana ok ja..insyaallah kan mana la tau dapat rasa air tangan wana ni..rasa besar hati wana kalau aunty dapat rasa tau..kak farrah bagi ke? wink..wink..

      Padam
    4. Hahahaah kalau cekebon nak rada air tangan Wana, kena arrange betul2 hari cheat :)

      Padam
  8. Happy birthday to Cekebon. May Allah bless her :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. CEKEBON: Thanks, Farah. Study elok2 ye. Aunty doakan Farah baik2 saja di rantau orang.

      Padam
  9. happy birthday Cekebon.. semoga panjang umur, diberi kesihatan yang baik, dan bergembira selalu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. CEKEBON: Amin. Terima kasih atas ucapan dan doa, izzeyda!

      Padam
    2. u r welcome Cekebon..

      Padam
  10. Happy birthday buat Dhila jugak ya..

    BalasPadam
  11. selamat ulang tahun cikebon
    semoga panjang umor dan dilimpahi rezeki
    disayang sayang selalu
    tak lupe pada dhila jugak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Ayu. Nanti esok akak bacakan wish ni untuk Cekebon ye :)

      Padam
  12. Amboi posing Kak Farrah (yg pakai skirt ikan tu) merecik u ols..hahahaaa....
    Happy Belated Birthday utk cekebon Kak Farrah..Alhamdulillah dengar Cekebon semakin sihat.. bila ckp pasal mak ni, teringat mak sendiri.. Semoga Cekebon terus sihat dan senyum selalu.. Cekebon ada anak yg sangat baaaikkkk macam Kak Farrah.. :)
    Kak Farrah, Dila tu adik k.farrah ka? Happy birthday to Dhila..

    BalasPadam
    Balasan
    1. oooowh yang skirt ikan tu Kak Farrah eh.. ehehe.. kak long weh gaya tu..
      serious kakak2 sngt gaya.. gangster sikit hakhak..

      Padam
    2. @Suida - akak dari kecik dah merecik hahaahh wak doyok kalau tengok terus pitam!

      @SYM - konon nak posinglah tu, tapi aura Sarip Dol Samseng Kampung Dusun pulak yang meresap dalam diri hahahah

      Padam
    3. @SUIDA - Dhila tu adik ipar akak. Wife Uje. Birthday Dhila dan Cekebon sama hari :)

      Padam
  13. selamat hari jadi Cekebon, semoga dipanjangkan umur dan beroleh kesihatan yang baik..dah sihat nanti boleh makan macam-macam.mintak je kak Farrah masakkan..semoga dapat menantu yang hensem dan soleh ;)

    hepi birthday untuk Dhila jugak!Dhila ni sape ek?kena korek entry dedolu ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah Cekebon mesti suka baca wish ni. Bakal menantu dia sesat, tu yang tak jumpa2 tu.
      Dhila tu mys sister in law. Thanks for the wishes, Sal.

      Padam
  14. alaaaaa...dah terlambat nak wish

    BalasPadam
  15. happy belated besday buat Cekebon...JM doakan auntie sentiasa sihat, jangan langgar pantang tau...semua rakan blogger miss u terutama dak SS tu :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti saya sampaikan. Cekebon saya excited nama kengkawan blogger huruf2 je semua - Sis JM, SS, SYM, Sis D :)

      Padam
  16. Happy belated birthday gak buat Dhila..sentiasa ceria dan sentiasa sihat ye..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ucapan untuk SS mana? Nak jugakkkkkkkkkkkkkkkk!

      Padam
    2. Ucapan utk SS kan special ...mana leh sis JM tulis kat sini.

      Padam
  17. Balasan
    1. Ye, sis! Kalau ikutkan ada kembar sepasang atas saya, tetapi mereka lahir tak cukup bulan. Umur tak panjang. Tunggu Cekebon di sana.

      Padam
    2. Alkisah,,,tersebutlah kisah,...tinggal kami 3 kerat je :)

      Padam
  18. happy belated beday utk cekebon & Dhila. daripada : kwn SS Malin Kundang hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahahah Cekebon suka tau tengok gambar2 Malin Kundang. Paling mahal pose SS dengan payung tuh.

      Padam
    2. Amboiiii melampauuuuuuu! Kena bayo royalti tawwww! Ha Ha Ha...

      Padam
    3. Nasib baik cekebon tak minta suruh print gambo SS tuh minta frame sekali. Royalti? Hahaha nanti kena warning Cekebon nih,..

      Padam
  19. happy belated birthday cekebon ;-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Anies (bagi pihak Cekebon)

      Padam
  20. fewwwwit Cekebon suatu ketika dahulllu... mana satu Kak Farrah eh..
    happy belated birthday Cekebon.. smoga sihat2 sentiasa.. jangan buat keje berat sngt..

    sampaikan kat Cekebon.. hehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akan bacakan wish CT pada Cekebon esok!
      Mana satu akak? Budak perasan kiut pakai baju ikan lipstik merah tu!

      Padam
  21. eeeh.. for Dhila too.. happy belated birthday..

    bday Yuri bila ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Birthday Yuri setiap kali orang lain sambut birthday :)

      Padam
  22. epi belated birthday to cekebon dan dhila...moga sentiasa gembira...bahagia dan diberkatiNya..aminnnnnn

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amin. Terima kasih atas doanya, sis D!

      Padam
  23. Assalamu'alaikum,
    Adik-adik dan rakan-rakan, Dhila dah baca entri ni. Here's her message to all of you.

    Dhila: Thank you so much for the wishes. Likewise, same DOA goes to all of you too, insyaAllah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mesti dia baca part merecik tu kan.. Ha Ha Ha....

      Padam
    2. Hahaha confirm baca punya ;)

      Padam
  24. happy belated birthday to Cekebon kak Farrah and Dhila :) semoga ALLAH merahmati hidup kalian. semoga ALLAH melindungi kalian. semoga bertemu bersama-sama keluarga di syurga nanti. in shaa ALLAH

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amin. Thanks for the wish & doa, Amy :)

      Padam
  25. Happy Belated BirthDay buat kedua-duanya :)

    BalasPadam
  26. Balasan
    1. Thanks so much, ZF. Nanti akak sampaikan.

      Padam
  27. Happy belated birthday buat Cekebon dan Dhila ;) maaf lambat sampai sini.. Baru tahu.. Hihihi

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...