728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Rabu, 10 Jun 2015

Lihatlah Hatiku - Kerispatih

Ini antara lagu Kerispatih yang pertama kali dengar, terus saya jatuh cinta! Baru-baru ni apabila dengar balik, time tu juga bergegas cari chordsnya. Lagu mellow begini syok petik petang-petang dengan si Kapok. Boleh feeling-feeling ahaks. Lagu ni istimewa ditujukan kepada adinda Wana yang tengah busy buat kuih buat kek. Akak tahu taste lagu jiwang kita lebih kurang sama ;) Oh, bagi yang belum pernah dengar 'Lihat Hatiku', boleh cuba dengar di sini.


Pesanan khusus buat Syida@Suida@Qaseh Abadi - Nope. Memang tak ada video. Hahaha tak perlu berpenat-lelah request ye. Nanti kita jumpa, akak main live secara eksklusif untuk Syida :)


Kunci Gitar dan Lirik 'Lihat Hatiku' - Kerispatih

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.

(Intro)
C F C F

C        G             Am
Sejak pertama kali
Dm                              G
Ku menyimpan rasa ini
C         G                   Am
Sesungguhnya ku tahu
Dm                                G
Ku tak mungkin milikimu

F        G                            C
Ku bukan yang sempurna
         F             G         C
Dan bukan sosok idamanmu
    F        G          E  Am
Tapi jiwaku dan ragaku
Dm   G    C
Seluas cintaku



(Chorus)
G                                            C
Biarkan aku yang membuktikan
C                                          Bm
Biarkan aku yang menunjukkan
E                                   Am  
Cintaku adalah perjuangan
        G      D     Dm              F   G
Pertandingan hidup dan matiku

G                                         C
Ku tak akan henti melakukan
C                                   Bm
Sebelum semua kau sadari
E                                        Am  
Tak pernah salahku mencintamu
   G       D          Dm    G                  C
Memujamu asalkan, kau lihat hatiku



 

G C Bm E
Am G F Em
Am Dm G

C Bm E Am
G F Em
Am Dm G

 


  F      G      E  Am     Dm    G     F
Tapi jiwaku dan ragaku,  seluas cintaku…
G
Ohhhhh...



Ulang (Chorus)


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

47 ulasan:

  1. Balasan
    1. Hmmmm macam mana nak make sure pernah dengar ke tidak tu? (Urut dagu sambil berfikir dengan musykilnya...)
      Cubalah dengar ZF :)

      Padam
  2. Bila baca tang Kak Farrah tujukan lagu ni buat Kak Wana..
    Terus ingat kat Kumpulan JAMBU -maharajalawak..

    "Boleh tuju lagu" :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahahah memang...kat sini boleh tuju lagu.

      Padam
  3. sis JM nak tujukan lagu ni utk SS...harap2 dia dengar

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheheh nanti SS dengarlah tu :)

      Padam
    2. SS dengar beribu kali... Thanks Jay Emm...

      Padam
  4. sis JM nak dedikasikan lagu ni buat SS yang lama menyepi :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. SS menyepi ada sebab,...

      Padam
    2. kenapa? sis JM x tahu pun....msg tak berbalas :-(

      Padam
  5. Kerispatih punya lagu memang banyak yang best2...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betulllll! Lagu diorang yg hits mmg best2!

      Padam
  6. "Nanti kita jumpa, akak main live secara eksklusif untuk Syida :)" untuk Suida je..nak jugak!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak jugak? Boleh,..tak de masalah :)

      Padam
  7. Tiba I rasa macam nak wat reunion geng blogger.. mesti best jumpa ramai2.. selama ni kita bermesraan dlm maya saja.. Nak kata kita ni jauh sangat idak lah kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Masih dlm Msia, tapi nak kumpul bukan kerja senang. Masing2 ada komitmen :)

      Padam
  8. Pesanan khusus buat Syida@Suida@Qaseh Abadi - Nope. Memang tak ada video. Hahaha tak perlu berpenat-lelah request ye. Nanti kita jumpa, akak main live secara eksklusif untuk Syida :)

    Tgk tu dah siap bagi pesanan.. baru je nak request lagi bila baca tajuk kat blog list, yg k.farrah share chord lagi.. hahaha.. ok lah kak.. tapi, bila nak jumpa? Akak ada rasa nak datang penang tak? hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah pesanan khusus tu memang wajib letak. Kalau tak orang tu confirm request mintak letak video. Ntahlah, bila nak ke Penang eh?

      Padam
    2. kalau ada ke Penang bagi tau laa.. ramai jugak yang ada area sebelah sini..

      Padam
    3. Yes,..sekali ke penang, sekali jumpa u all semua :)

      Padam
  9. Dari dulu... Sampai skrg... Kerispatih memang menjadi pojaan hati... Bila liriknya gembira... Kita akan tersenyum... Tapi bila liriknya sedih... Kita akan terluka...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betulkan SS. Kalau lagu sedih tu,... lirih, perih, galau, rawan semua complete satu pakej.

      Padam
  10. Kalu SS yang request video dan Private Message kepada SS boleh?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bahaya. Bimbang lepas tengok video, SS dah tak lena tidur malam! Hahahah! Susah nanti ;)

      Padam
  11. "Cintaku adalah perjuangan"... Macamana nak berjuang... Yang nampak tika ini cuma putus asa...
    * Nanges...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jangan cepat putus asa. Itulah namanya perjuangan. Even an unreturn love has its own rainbow. Chewahhhhh! Tengok! Tengok! Cikgu Ceketed dah berfalsampah cinta.

      Padam
  12. "Tak pernah salahku mencintamu"... Tapi kalu cinta tak berbalas... Memang pedih... Macam orang bodoh menunggu! Sama bodoh dengan rindu tak berbalas...
    * nanges lagi... banyak bawang kat umah ceketed nih....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aishhhh sowi sowi. Sapa dok sepah bawang kat sini,.. Kan dah berjejeran mata SS! Meh saya tolong pujuk, SS jangan nanges,...bobok bobok bobok.

      Padam
    2. sape la yg ptong bawang sampai SS nanges.....sobss...sobss...tumpang sedey jugak....

      Padam
  13. kak farrah ngeti main gitar ke???? bestnye! impian sy yg tak kesampaian... huhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Masih boleh belajar klu minat Gee. Akak belajar main gitar umur 32, jari semua dah keras kejung! :)

      Padam
  14. mcm pernah dgr jer lgu nihhh....tp di mana yerrrr....heheheheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak payah nak macam sangat laaa... ha ha ha...

      Padam
  15. Balasan
    1. Aissyyy jiwang nampak, Shikin :)

      Padam
  16. lagu baru eh.. semalam CT dload bnyk lagu hindustan hahaha.. tebiat =P

    BalasPadam
  17. kerispatih!!! kita suka kerispatih!!

    BalasPadam
  18. tak pernah dengar lagi laa lagu nih.. akan mencari..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Silakan cari, Eyda. Selamat mendengar ye :)

      Padam
  19. mcm pernah dengar tapi di mana ya dah lupa pulak

    BalasPadam
  20. Balasan
    1. Cuba cari..boleh layan gak lagu ni :)

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...