728 x 90

Isnin, 15 Jun 2015

Persiapan Ramadan 1436 - Ramadan Menu Planner

Ramadan Menu Planner ni saya buat tahun lepas untuk rancang menu mingguan. Baca mengenainya di sini. Tahun ni guna baliklah. Saya cuma edit sedikit, tambah cadangan menu untuk minggu seterusnya.

Klik untuk paparan lebih besar.

Maaf, kali ni ada dalam format JPEG je. Untuk muat turun, klik pada imej di atas hingga paparan yang lebih besar muncul. Right click dan pilih untuk save/download image

Selamat merancang menu harian! :)

36 ulasan:

  1. Menu SS tiap2 hari sama... Istiqamah... Ha Ha Ha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha itu memang istiqamah :)

      Padam
    2. hahaha lawak laa SS.. apapun semoga kita dapat mengumpul seberapa banyak amalan di bulan Ramadhan..

      Padam
    3. biar betul SS sama ja.. tak bosan ka

      Padam
    4. @izzeyda - Aminnnnn. Mudah2an begitulah :)

      @Syida - Yang penting happyyyy!

      Padam
  2. wahh siap ade menu planner.. bagus2..boleh guna

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sesuai untuk 'chef' yang kena in charge dapur sepanjang Ramadan :)

      Padam
  3. risau nak makan waktu sahur je sbnrnya. haha.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheheh akak lauk buka puasa memang dilebihkan sedikit untuk carry forward ke sahur :)

      Padam
    2. betul kalau masak sendiri suka bajet cukup sampai sahur..

      Padam
  4. ekin tak sedia menu ramadhan planner kak abg keje shift jarang besahur n berbuka masak yg simple2 saja

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh, tinggal Ekin dgn MIL jelah ye,..

      Padam
    2. berbuka berdua jelah Ekin.. itulah better masak yang simple je kan Ekin.. tak laa membazir sangat..

      Padam
    3. Kak farah : ha ah tinggal berdua saja...

      kak eyda: ha ah ekin masak simple n bekalkan untuk abang berbuka n bersahur kat kilang.. kilang tak jual pulak

      Padam
  5. terbaik la :)
    aida ikut kata hati.
    balik pun lewat.
    sgt bagus gini! teratur :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada planner ni bolehlah rancang utk seminggu terus menu+barang2 nak kena beli.
      Balik kerja dah boleh terus beraksi di dapur :)

      Padam
  6. Menu planner.. mesti senang nak masak hehari sebab dah plan kan.. I like ~~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yessss,..semua dah plan. So tak kalut :)

      Padam
  7. selalu ikut bahan yang ada dan masak yang simple2 jer.. alhamdulillah tahun lepas dapat masak sepenuhnya sepanjang bulan Ramadhan.. save belanja..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul, klu nk b'jimat msk sndri at least kita tau apa yg kita mkn&tau thp kebersihannye...

      Padam
    2. Betul-betul. Itu yang penting. Selain jimat, kita sendiri dapat kawal kandungan garam gula dalam masakan :) Sekali-sekali kalau penat dan nak tukar selera tu OK lah

      Padam
    3. setuju dengan Cikna dan Farrah.. bila masak sendiri boleh bajet sampai sahur.. tak payah nak risau rosak ke basi makanan tu berbanding yang dibeli..

      Padam
  8. Kak Farrah ni mesti jenis yang teliti dan tersusun kan.. merancang menu lagi.. Kalau i, hantam saja.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sebaliknya! Hehehe akak orang yang tunggang-langgang,..so kena ada planner begini. Tinggal tengok dan masak. Kalau tak, time nak masak utk buka, time tulah kalut punggah semua buku resepi :)

      Padam
  9. menu wajib bersahur khaty adalah nasi dan ayam masak kicap
    menu berbuka puasa wajib ayaq tembikai/soya dan mertabak..yummy

    BalasPadam
  10. Cikna mkn je ape yg mummy msk xpun kami beli kt bazaar... InsyaAllah ramadan thn dpn Cikna guna time table ni,huhuu.....;-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cikna ada chef cook untunglah :)
      Akak kena in charge dapur memang berasap otak kalau tak plan,..

      Padam
  11. wah, menu planner..erm, nak masak apa ye? :)

    BalasPadam
  12. saya memang atk buat benda ni
    apa yang ada aje, bedal!

    BalasPadam
  13. dulu pernah buat planner...penuh berisi mcm2 menu...tp hampeh xmasak pun...hahhahahahahha

    BalasPadam
  14. bagus gak ni... sata kdg2 main rasa apa nk makan..baru p beli..

    BalasPadam
  15. ramadhan kali ni lebih banyak beli dari masak
    sahur je masak ha

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...