728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Jumaat, 26 Jun 2015

Ramadan 1436 - Rebut Peluang untuk Minggu Kedua



Free your mind,..
Free your body,..
Free your heart,..
Free your spirit,..


Rasanya setakat ini masih belum sempurna di pihak saya. Moga masuk minggu kedua ni, lebih banyak yang dapat dicapai =)


33 ulasan:

  1. subhanaAllah.. muhasabah diri.. thank u for sharing..

    BalasPadam
    Balasan
    1. moga orang yg buat poster ni dapat ganjaran setimpal drpd Allah sebab 'mengingatkan' kita :)

      Padam
  2. semoga kita dapat muhasabah diri.. masih banyak kekurangan untuk diperbaiki..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu, eyda. Mudah-mudahan kita mampu lakukan yang terbaik. :)

      Padam
  3. Selamat menyambut Ramadhan K. Farrah, semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita lebih baik drp sebelumnya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aminnnn. Thank you, Namy. Selamat berpuasa dan selamat menunaikan ibadah Ramadan buat Namy juga :)

      Padam
  4. Thank you for the reminder kak ~~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi akak ni pun perlu sentiasa diingatkan :)

      Padam
  5. cuba buat yg termampu daripada x terbuat langsung ... insha Allah , boleh .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju dengan Vee,..kita kena cuba buat mana yang termampu. Insya Allah akan diberi kelapangan dan kemudahan oleh Allah :)

      Padam
  6. tenkiu sis farah... atas reminder ini...

    yer betul./

    jaga mulut.
    jaga lidah.
    jaga hati.

    huhuhuhu...

    #9Ramadhan dah weih ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Reminder utk akak juga, nhhas.
      Banyak perkara yang perlu kita jaga dengan rapi.

      #10Ramadhan dah by the time akak balas komen ni. Cepat betul masa berlalu :)

      Padam
    2. Nurul..JARI perlu jaga tak? jari-jari yg menaip tu...terutama Jari Manis tu hihihi

      Padam
  7. puasa ni bukan takat jaga dari makan minum..mulut, hati, minda dan roh pun kena jaga.Ambil peluang ni untuk 'detox' segala yang negatif tu

    BalasPadam
  8. in shaa Allah Farah.
    sama2 la kita ye.
    bukan senang tu hu hu hu :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kita sama2 cuba apa yang mampu ye Aida :)

      Padam
  9. Puasa ni bukan setakat tahan lapar dengan dahaga je..kita kena puasa dari percakapan, perbuatan dan juga pandangan :) perbanyakkan beribadat :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul, Cik Mimie. Kalau setakat puasa tapi yang lain tak jaga,..puasa kosong jelah gayanya :)

      Padam
  10. Thanks for sharing, kak Farrah :D

    BalasPadam
  11. Balasan
    1. Untuk sama-sama kita ingat-mengingatkan :)

      Padam
  12. Thanx untuk perkongsian ni kak.. Ros pun masih berusaha ke arah itu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama-samalah kita ye, Ros. Moga usaha ke arah itu semuanya dipermudah oleh-Nya :)

      Padam
  13. laziness tu yg plg pyh nak avoid ;-)

    BalasPadam
  14. nice sharing kak!
    saya pun masih banyak perlu diperbaiki
    padahal dah ramadhan ke 12 ni

    BalasPadam
  15. agak susah nk buat semua tapi dapat buat sebahagian pun dah cukup kan dak Farrah

    BalasPadam
  16. nice kak farrah
    dah 2 mggu terakhir da nie

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...