728 x 90

Khamis, 16 Julai 2015

Kad Raya dan Gift daripada SalbiahM

Sekarang ni kalau sebut tentang bola atau tengok iklan mengenai bola di TV, automatik teringat si Sal. Yessss,...adik Salbiah, peminat tegar bola...minah bola....Saya yang selama ni memang tak tahu apa-apa tentang bola, bolehlah tambah ilmu bila terjah blog cik adik yang seorang ni. 

Sal hantar kad raya. Tersengih-sengih saya mengalahkan kerang busuk. Tak tersadai bawah terik cahaya matahari macam masa dapat kad Sis JM. Kali ni dilimpahi cahaya bulan purnama sebab check peti surat masa tutup pagar selepas habis tuition.



Ya,..kita 0-0 :)

Sengih saya makin mudarat keadaannya apabila buka kad Sal. Ada fridge magnet Australia lah! Indah nian view Sydney! Tapi, dalam gambar kat atas tak jelas sangat. Terharunya!!! Terima kasih banyak-banyak atas tanda ingatan ni, Sal. Jika diingat-ingat balik, masa akak mula berjinak-jinak dengan blog Sal, entri-entri travel Sal ke Australia lah yang akak baca :)


Haaa, gambar kat Bloggers' Board ni jelas rupa paras fridge magnetnya :)

Dear Sal, 
Merci beaucoup. I really like it. Thanks for the raya card, the gift and your thoughts. Moga Sal dikurniakan kegembiraan, kebahagiaan, keceriaan dan kesihatan sempurna. Moga rezeki berlipat ganda, melimpah ruah supaya boleh travel lagi keliling dunia. Have a super fun raya!

Jomlah kita kenal-kenal dengan pemilik Blog Ni Sal Punya :) Of course ada banyak citer bola, jurnal travelnya dan perkongsian catatan hidup sehari-hari yang menarik untuk dibaca.


43 ulasan:

  1. Alhamdulillah, dah sampai..fridge magnet tu memang dah lama nak bagi, tapi satu beg souvenir Australia saya misplaced.kemas almari hari tu baru jumpa...hehe.harap akak suka ye.

    sengih-sengih baca description pasal saya..haha.banyak sangat story pasal bola kan, korang yang tak tahu, terus tahu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Suka,...apa pula tak suka. Orang dah bagi kita hadiah, takkan tak suka.
      Hehehe akak kan start baca blog Sal entri tentang travel,..then bila masuk bola,..akak pejam celik pejam celik sekejap. Rasa macam kat planet lain. Tapi sekarang dah boleh keep up sikit2 hahahaah

      Padam
    2. memang.. nama2 pelik yang Kak Sal slalu sebut kat blog tu semua kena google dulu tengok rupa baru tau sapa diorang.. yang hensem tu hensemlah wakakaka.. tapi most of the part memang tak faham.. apa menda Kak Sal citer ni hahaha.. kalo gimrama berirama pahe gak hahaha..

      Padam
    3. gimrama berirama ? ke gimnastik berirama ? hahaha tibai..

      Padam
    4. Heheheh CT satu geng ngan akak rupanya! Dua-dua salah la. Renang berirama yang diorang menari dalam air, gimrama yang pakai bola, reben, pin....gimnastik pula yang melompat, berayun,...hahahah nampak tak vocab ni lagi terror berbanding bola ;)

      Padam
    5. gimrama lah..tapi tak pandai mengulas bab tu..haha

      Padam
    6. hahaha CT suka tngk yang tu semua comel2.. kalo dalam buku teks tulis senam lantai =P
      haaa kuar da buku teks..

      Padam
  2. Balasan
    1. Sangat tomei! Songkok tinggi tu yg mahal :)

      Padam
    2. miahahaha kad mintak maaf tu awat tu.. ke dah naik entry CT yang tak baca..

      Padam
    3. Ohhh tu kad si Dylla Rezan minta maap sebab hantar lambat hadiah segmen blogwalking :)

      Padam
    4. rasanya SS pun dapat kad songkok tinggi kan?

      Padam
    5. Sal..sis jM nye mana? keh keh keh

      Padam
    6. Aiyokkk Sal. Sis JM dah tanya share dia :)

      Padam
    7. Betul2. SS pun dapat songkok tinggi gak :)

      Padam
  3. Salam Syawal Farrah... maaf zahir batin

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat hari raya buat Lina dan family. Maaf Zahir Batin ye :)

      Padam
  4. Kak Sal !!! why me no no kad raya ? me is feeling like tu mrajuk2.. huwaaaaaa..
    eh Kak Sal ada pegi Sydney eh ? nak terjah la blog Kak Sal.. huahuahu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni apsal si paling comel ni nak majuk2 pulak ni :)

      Padam
    2. dah antar lah..tak sampai lagi kot.

      amboi CT, jangan pura-pura tak tahu ye..

      Padam
    3. daaaaaah sampai !! tapi tak menahan tau Kak Farrah !! ada duit raya printed baik punya..
      jenuh korek x dapat nak kuarkan.. sabar je la =P

      Padam
    4. Ye ke? hihihi kongsi la kat blog ke...IG ke... :)

      Padam
  5. Seronoknya dapat kad raya dari kak Sal :D

    BalasPadam
  6. bestnya dapat kad raya sekalai ngan fridge magnet..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Fridge magnet cantik bergemerlapan gitu :)

      Padam
  7. dapat kad last minit masa nak balik kmpg, xsempat bukak sampul lagi.. ni pun xblik rumah sewa lagi.. tak terbaca lagi lah kad raya kak sal tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. nanti baca tau, panjang ucapan dalam tu kalah menteri..

      Padam
    2. Apsallah tak angkut bawak balik kampung sekali, Syida,...

      Padam
  8. Dapat kad raya baru rasa betul2 nak raya :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dapat kad raya lepas cuti raya,..bertambah2 sambung mood raya :)

      Padam
  9. Banyaknya Kak Farrah dapat Kak Raya...best2 :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hikhikhik alhamdulillah, ada yang sudi ingat kat akak ;)

      Padam
  10. Betul2 tgk bola ja teringat Kak sal

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul kan,...dah jadi trademark dah :)

      Padam
  11. Ialah...banyaknya sis dapat kad raya sekali dengan gift....tahniah sis...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi adalah sikit. Thanks, Diana :)

      Padam
  12. cmne yang atas tu boleh gelap je
    igtkan mmg xde ape
    cahaya agaknya ye kak farrah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha itulah teknik kamera hancus akak ;)

      Padam
  13. Bila kad nama ekin nk ada kat situ ya

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...