Ahad, 19 Julai 2015

Lagu Rindu - Kerispatih (Easy Guitar Chords)


Kord Gitar dan Lirik Lagu Rindu - Kerispatih 

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.


(Intro)
C Am G C G

C Dm Em G
Bintang malam katakan padanya
Am Em Dm G
Aku ingin melukis sinarmu di hatinya
C Dm Em G
Embun pagi katakan padanya
F Em Dm G
Biar kudekap erat waktu dingin membelenggunya

C G

C Dm Em G
Bintang malam katakan padanya
Am Em Dm G
Aku ingin melukis sinarmu di hatinya
C Dm Em G
Embun pagi katakan padanya
F Em Dm G
Biar kudekap erat waktu dingin membelenggunya



(Chorus)
Am Em F 
Tahukah engkau wahai langit
Am Em
aku ingin bertemu
F G
membelai wajahnya

Am Em 
Kan kupasang hiasan
F Em
angkasa yang terindah
Dm G
hanya untuk dirinya

C Dm Em G
Lagu rindu ini kuciptakan
Am Em F G
hanya untuk bidadari hatiku tercinta
C Dm Em G
Walau hanya nada sederhana,
F Em Dm G
ijinkan kuungkap segenap rasa dan kerinduan


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

24 ulasan:

  1. Wah . cik farra goreng la satu lagu ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hikhik nak goreng kena live depan Ain ;)

      Padam
  2. Balasan
    1. Sempatttt. Ni pun dah lama postponed. :)

      Padam
  3. sempat lagi rindu-merindu di hari raya..hehe

    BalasPadam
  4. rajin kak Farah on9 blog...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Time ada masa terluang je :)

      Padam
    2. Ekin ada masa malas nak update ideal xde huhuhu

      Padam
  5. woww!!! lagu nih....kalau ada suami then dia dedikasikan lagu ni buat sis JM...romantiknya!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amboi amboi amboi! Bukan main lagi sis JM minta future husband dedicate lagu :)

      Padam
    2. eheheehh..sis JM ko tu ngade!

      Padam
    3. Ngade-ngade manja tak pe :)

      Padam
    4. Nak suruh abe nyanyi la nanti nak bagi sis JM jeles hahhahahaha

      Padam
  6. eheheh kerispatih wujud lagi eh.. dok dengar 6ixth sense adi hensem =P
    tujuh kali malam minggu please wakaka.. mcm pandai main gitar je =P

    akak nanti CT nak nyanyi akak mainkan gitar k.. kita jamming malam2 tngh2 pagi buta..
    muahahahaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bukan main lagi dia. Boleh2 no hal. Selagi tak de orang baling periuk belanga kat kita,..kita jamming sampai pagi!

      Padam
  7. Saya rindu masa2 free saya...bila aktif berblog

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak apa, zarul. Masa busy pun harus dihargai :(

      Padam
  8. lagu ni ayu tau
    tapi ayu tak pandai lak main dgn gitar
    hehehee

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...