728 x 90

Sabtu, 4 Julai 2015

Orang Cari Sarang Semut La,..

Musim orang sibuk buat kuih raya. Semalam, biskut sarang semut jadi search hit paling tinggi :)

Search Keywords 030715

Biskut Sarang Semut.

Tergoda tak? Tergoda tak? Siapa yang ada rancang nak buat biskut sarang semut untuk raya tahun ni, boleh intai resepi mudahnya - Resepi Biskut Sarang Semut.

Biskut raya lain yang sedap dan senang untuk dicuba:
 
 

53 ulasan:

  1. Sarang semut sedap, Almond London pun sedap. Tp lebih sedap samperit..
    Puasa ni mcm2 sedap, tapi tiba raya, tak termakan juga biskut2 yang ada =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu. Time skrg nilah gila2 craving nak makan kuih raya. Masa raya nanti buat tak heran je :)

      Padam
  2. Wah ~~

    Kak Farrah.. raya ni nak buat lagi biskut kopi akak.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yeayyyy! Selamat buat biskut kopi, Firah. Kasi makeup cantik2 utk raya :)

      Padam
  3. Tergoda tapi tak boleh nak buat sendiri :(

    Takde bahan nak buat dekat sini

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala shiannya dia. Tak pe, nanti sure family Farah hantar package special hari raya :)

      Padam
  4. ohh..ini ke biskut sarang semut...mesti ramai yg akan buat kuih ni thn ni...resipi dari dak Farrah sendiri ke

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes, sis. Ni kira sarang semut version saya hihihi Salah satu kuih favourite saya. Kdg2 saya tambah sikit milo. Jadi sarang semut milo :)

      Padam
    2. tambah milo kan manis, banyaklah semut datang buat sarang..hihi

      Padam
    3. Bagus betul teori adinda Sal nih! ;)

      Padam
  5. tahun ni Farrah mesti buat byk jenis biskut kan....ishh kalau lah ada peluang beraya di rumah Farrah mesti best..leh jumpa Cekebon :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak juga, sis. Tak fikir lagi pasal kuih raya. Tahun ni saya punya mood utk baking lari sikit :) apa? Sis nak dtg raya rumah saya? Oh,..kena beli carpet merah ni!

      Padam
    2. nk jugak merasa karpet merah ni farrah...hehhehe

      Padam
    3. Mari! Mari! Mari! Buat rombongan ke mari! ;)

      Padam
  6. memang tergoda... tapi tahun nih myja x d nak buat sebarang kuih raya, maklumlah der dak tecik.. sebuk menggnggu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Takpe eyja. Mentara budak2 tu nak besar. Dont worry. Biskut tunjuk banyak. Siapkan RM je :)

      Padam
  7. sis farah ... tolong lh buat kn... kita beli dr sis farah je.
    aci tak ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alahai,..akak tahun ni belum ada kudrat lagi nak buat kuih raya. Penat puasa kononnya :)

      Padam
  8. nak kesemua 4 biskut yg sis senaraikn ini

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amboi amboi amboi! Akak ni,..satu jenis pun tak buat lagi :)

      Padam
  9. kak farrah, kita terliurrr..... meh hantar sini sikit :D hihihihiih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terliur? Alalala nah lap air liur tu. Akak klu hantar, terpaksa hantar angin jela, Aisya. Akak sendiri tepung pun tak ayak lagi :)

      Padam
  10. blog ekin orang search citervdrama bnyk... hihihihi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah semua drama top ada kat blog dier :)

      Padam
    2. hahahahaha... tu la pasal nak legal pasal resepi gak nanti...

      Padam
  11. Balasan
    1. Ada balance serdak ni, SS. Nganga mulut tu...nak tuang terus dr balang!

      Padam
  12. Nk dtg raya n mkn kuih ni bleh? ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mehla dtg beraya. Makan balance kuih yg ada :)

      Padam
  13. sedap tu, lama tak makan..

    BalasPadam
  14. aiyooo...ni biskut yg paling sy suka nih farrah....kalau pegi beraya tgk biskut ni....mmg terkam terus hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wowww! Terkam tuh! Lepas ni Sis D leh buat sendiri utk terkam spjg tahun :)

      Padam
  15. sejak bekerja ni, dah tak minat nak buat kuih.. tapi nak makan.. kalau beli mahal, dapatnya sikit.. beli ngan murah tak sedap plak.. nak tak nak klu teringin sangat, buat jugak 1-2 jenis.. :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul. Akak selalu buat biskut favourite. Dapat byk sikit + boleh beri orang keliling sekali ;)

      Padam
  16. saya pun suka biskut sarang semut ni.. nanti bile nak buat, nak refer la kat blog Farrah ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Silakan, intan. Silakan. Buat sendiri mmg puas hati :)

      Padam
  17. ramai yang cari resepi biskut tu yer..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Antara biskut tradisional yg popular :)

      Padam
  18. dah start buat ke biskut raya?..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhuhu belum, ros. Mood buat kuih belum sampai!

      Padam
  19. tahun ni tak buat apa lagi persiapan raya. sebab kalut nak pindah barang kan. huhuhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak mengapa, Ros. Last minute sempat lagi prepare utk raya :)

      Padam
  20. saya next week kot baru buat..awal-awal ni malas

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak dekat2 raya baru feel nak buat kan,...kuih pun fresh :)

      Padam
  21. sedapnya .. lama xmakan.
    skrg dh start buat biskut. heee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nina pun suka sarang semut ye :)

      Padam
  22. Wah, lama tak buat biskut sarang semut..Kak Farrah dah buat kuih raya ke? :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak hari tu seminggu nak raya baru buat kuih, Cik Mimie :)

      Padam
  23. tahun ni tak buat biskut raya ponn...
    heheheh buat corbflake pon tah bile tah
    buat lepas raya lah agaknye

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cornflakes buleh mamam spjg tahun. Lepas raya pun tak pe :)

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...