728 x 90

Rabu, 22 Julai 2015

Wordless Wednesday - Bukan Terbakar,.. DIBAKAR

...sengaja dibakar :(

43 ulasan:

  1. Call bomba... Nanti bomba datang lumba2...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bomba tak datang pun. Saya tunggu gak nenong nenong nenong. Tak delah.

      Padam
    2. kena call baru bomba datang berlumba-lumba bak kata SS..

      Padam
    3. Hahaha gitulah gamaknya :)

      Padam
  2. ada gak dpt message viral LRT terbakar kan....bukan terbakar tetapi di bakar? ohhhh tidak.....msia...msia...kenapa ada rakyat msia yg bersikap begini

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah kecewakan dengan sikap orang2 sebegini. Bakar semarak-marak tidak. Tak fikir kesan jangka masa panjang.

      Padam
    2. tapi ni bukan gambar LRT kan?

      Padam
    3. LRT tu bukan terbakar ke? sebab sistem brek dia..

      Padam
    4. @Sal - Bukan Sal ni bukan gambar LRT terbakar :)

      @Eyda - Haah, LRT terbakar yang berasap-asap tu waktu siang kan. Tapi tak semarak nilah :)

      Padam
  3. Balasan
    1. Dia clearkan kawasan nak buat rumah kot. Pokok & semak samun yg ditebang dibakar.

      Padam
    2. nilah jadi penyebab jerebu..tapi memang bhaya.api kecil-kecil menjadi kawan, dah besar jadi lawan

      Padam
    3. kena jaga nih, takut melarat ke tempat lain susah..

      Padam
    4. Ya Allah, panik juga dibuatnya. Dari tingkap bilik, nampak api marak macam dah dekat dah ngan rumah!

      Padam
  4. Balasan
    1. Ni kiranya dua tiga lot tanah sebelah rumah akak ni, Myja. View dr tingkap bilik akak ni :)

      Padam
    2. mesti rasa bahang panasnya tu Farrah.. teringat lagi umah kosong depan umah terbakar di awal pagi raya Aidiladha..

      Padam
    3. Memang rasa panasnya, eyda. Esok tu pulak habis udara berjerebu dibuatnya. Rumah kosong tu terbakar ke dibakar eyda?

      Padam
  5. Balasan
    1. memang besar, lia. risau gak takut merebak dibawa angin.

      Padam
  6. Balasan
    1. Ntahla. Sampai sekarang akak tak betul2 pasti apa yang dibakar, Syida :)

      Padam
  7. Aik? sengaja dibakar? kenapakah?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Senang nak get rid sisa-sisa sampah agaknya

      Padam
  8. LRT ? aiseh.. ceq ketinggalan banyak ni..

    BalasPadam
  9. tudia. mcm2 hal zaman skrg ni kan kak. pastu tak fikir dah org sekeliling yang jenuh tanggung azab.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul! Sesak nafas dan dunia orang lain dibuatnya!

      Padam
  10. huihhh...takutnya kalau ada kebakaran....takut lgi teruk....

    BalasPadam
    Balasan
    1. itulah bimbang apinya merebak kan,..

      Padam
  11. Balasan
    1. tanah selang satu lot rumah akak, ekin :)

      Padam
    2. Habis satu lot rumah terbakar ke

      Padam
    3. Haah. Tanah lot tu diorang besarkan utk bina something. Dah lapang dah. Bakar jimat kos lah berbanding kena angkut ke tempat lain.

      Padam
  12. Hmmm, redha je la... 😢😢

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...