728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Isnin, 10 Ogos 2015

Buat Fridge Magnet Lagi

Sebelum ini, saya dah tulis beberapa entri dan tutorial mengenai cara membuat fridge magnet. Boleh klik pautan-pautan di bawah:


Terbaru, saya akan tunjuk cara nak buat fridge magnet yang ada gloss finish. Maknanya permukaan fridge magnet tu berkilat sedikit. Lebih cantik. Lebih presentable. Cuba lihat gambar.

Nampak tak permukaan yang glossy tu?

Berkenan? Insya-Allah dalam minggu ni saya akan terbitkan entri tutorialnya.


65 ulasan:

  1. Balasan
    1. Nanti dah ada tutorial, kita sama2 buat ye :)

      Padam
  2. best Nye.. tq Farrah sebab tak kedekut ilmu.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi saya ni tak pandai mana, Intan. Tapi mana yang saya rasa best utk dikongsi,..kita share ramai2. Biar lagi berkat, lagi banyak ilmu dan rezeki yang masuk :)

      Padam
  3. cantik klasik !
    boleh buat sendiri fridge magnet ye... bagusnya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Senang je, Ietams. Nanti kita buat sama2 ye :)

      Padam
  4. ok tak sabar nak tggu entry tuu

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok dah jumpe balik...
      hehehehe
      baru bace entry tu...
      best best
      tapi mesti mahal kan gam tu

      Padam
    2. ok dah jumpe balik...
      hehehehe
      baru bace entry tu...
      best best
      tapi mesti mahal kan gam tu

      Padam
  5. terbaik lah kak farah... awesome

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala Huda, takdelah awesome mana ;)

      Padam
  6. saya tampal kertas bergam pun berkedut...
    alaaahaiii

    BalasPadam
  7. rajinnya farah kalau kaknoor yg rumit macam ni malass lah baik masak boleh makan haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak Noor dan dapur hebat tidak boleh dipisahkan. Mujurlah jauh di Brunei. Klu kita tinggal dekat, tiap2 hari saya buat2 ngigau datang bawa pinggan mangkuk ;)

      Padam
    2. Kak noor dan dapur berpisah tiada...

      Hihihi...

      Betul kak farah... kalo dekat... memang dah... hari2 jd bibik umah kak noor...
      Tolong cuci pinggan sbb nk mkn sedap... hihihi

      Padam
  8. SS pernah buat FM yang cikgu ajar ni... SS beri kat Jay Emm... he he he...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wahhhh, mesti special! Beruntunglah sis JM! :)

      Padam
    2. utk sy xde ke SS?? heheheh

      Padam
    3. Tapi SS x reti yg glossy takut sememeh... hasilnya ada kat blog jay emm... he he be... dah lama...

      Padam
    4. Saya mula2 buat pun sememeh, SS. Ada kat blog JM eh? Saya tak perasan. Nanti nak gi jenguklah :)

      Padam
    5. Fridge Magnet Photo... Gambar Sticky Notes kat Soaraksan Koya... That one first Fridge Magnet yang SS buat... Gigih nak amik hati orang tu... Ha Ha Ha...

      Padam
    6. dapat tak 'hati' orang tu?

      Padam
  9. Wawa tggu tutorial akak.. Hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tunggu ye, nanti kita buat sama2 :)

      Padam
  10. suka tgk farrah buat tutorial nih...leh sy tumpang berangan nak buat...hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihihi comellah Sis D,..nak tumpang berangan :)

      Padam
    2. berangan kan tak payah bayar. Hehehe. tumpang gak lah

      Padam
    3. hahaha...berani berangan jer farrah...nk buat xreti....hihih

      Sal...jom kita sama2 berangan hahaha

      Padam
    4. Tak susah pun Sis D. Mesti boleh buat punya! Yang penting barang2 yg diperlukan ada :)

      Padam
  11. cantik dan menariknya.. nak satu.. hehehe..

    BalasPadam
  12. tak sabar nak nantikan tutorialnya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tunggu ye. Insya-Allah, tak Khamis, Jumaat saya up entrinya :)

      Padam
    2. dah baca.. tuh laa nanti kena buat operasi mencari bahan-bahannya..

      Padam
  13. Xsabar nk tengok tutorialnya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sihatkan diri Ekin dulu :)

      Padam
    2. Malas nak sihatkan diri dah...biar begitu jah

      Padam
  14. Kalau rumah ekin dekat ni ekin p dah rumah akak nk belajar

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jangan risau. Kat blog ni pun boleh belajar. Kraf2 yang akak buat bukannya susah mana pun.

      Padam
    2. Yg kraf belum lagi boleh buat barang xde bab makanan n resepi bnyk dah tgk blog akak .. terima kasih taw

      Padam
  15. memang cantik sangat dan berkenan wana tengok..hihihi

    BalasPadam
  16. tak sabar nak tengok entri tuto pula.. :)

    BalasPadam
  17. memang minat aida ngumpul fm.
    i love fm :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh, Aida memang suka kumpul FM ye...
      boleh cuba buat pula :)

      Padam
  18. Ok, sabar menanti tutorialnya :)

    BalasPadam
  19. nk buat sendiri jgk lah...nanti leh pos utk rakan reader yg rajin datang terjah dan menceriakan blog sis JM tu...kos nya pun x mahal kan...kongsi lah...sis JM nk try...kalau rajin lah...risau! tangan x kreatif ni hasil nya x cantik

    BalasPadam
    Balasan
    1. Agak2 untuk SS ada tak? He He He...

      Padam
    2. SShhhh!! mana leh ckp kat sini

      Padam
    3. Wah, nak jugak tgk Sis JM ber'DIY' hehe :)

      Padam
    4. eheeem eheem.. alang2 nak buat tu extra sket..
      kasi kat CT sama.. amboi direct.. dah ceq kena label meminta2.. so elok la meminta terus =P

      Padam
  20. wow Kak Farrah.. boleh buat bisness baru ni.. hehehe..

    BalasPadam
  21. CT mmg suka kumpul FM ni.. tapi lately kan.. CT rasa cem rugi plak.. bukan FM macam Kak Farrah ni lain.. sbb ada wordings semua.. FM travel yang CT beli dari orang hahaha.. padahal x smpai pun lagi tempat tu.. dahla mahal2.. so i need to stop buying. unless CT dah smpai tempat tu.. betoi dak ?

    paling mahal CT beli FM seketul rm70.. gila kan ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang gila U.. klu minat blh buat kita gain money, ok jugak.. hehe

      Padam
  22. can't wait for tutorial..hehe

    BalasPadam
  23. patutlaa FM2 yg dijual berkilat2 ;-)

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...