728 x 90

Ahad, 2 Ogos 2015

Hari untuk Kawan | Hari Persahabatan

Happy Friendship Day! Hari ini, 2 Ogos 2015 ialah Hari Persahabatan. Sambutan yang diadakan pada setiap Ahad pertama bulan Ogos ini, tidaklah sebesar dan semeriah sambutan-sambutan lain (seperti Hari Ibu dan Hari Bapa). Tetapi, apa salahnya kita raikan.  Dulu-dulu masa di sekolah menengah dan di kampus, rajin juga celebrate dengan kawan-kawan. Sekarang tak sangatlah :)

Credit
Saya nak ucap 'Selamat Hari Persahabatan' untuk setiap seorang yang membaca entri ini. Kendatipun kita bersahabat secara maya, tetap dikira sebagai kawan juga kan? Selain itu, my heartiest and warmest wish goes to all my friends - semua yang bergelar kawan, rakan, sahabat, handai, taulan, geng, konco, komrad, sekutu dan musuh (yang dulu kawan) hihihi....Kehadiran kalian, lama atau sekejap tetap menjadi fragmen-fragmen dalam babak hidup saya -  menjadikan siapa saya hari ini.

Bagi yang dahulu kawan, sekarang tak kawan atau sekarang dah pakai title seteru - I might have wronged you in the past or vice versa. Maaf seandainya saya tidak menjadi kawan yang baik atau tidak menepati piawaian sahabat yang kalian tetapkan. Please don't hate or hold grudge as I dont live 'there' anymore. Apapun, kamu, kamu dan kamu tetap 'kawan' di mata saya and you have to accept me as who I am, today...the present.

Credit


Tidak lupa buat sahabat baik saya, Bott,
...yang jadi cermin memantulkan setiap tindak-tanduk saya,
...yang jadi pengkritik tingkah laku dan adab saya,
...yang jadi peneutral kesumbangan watak tiga suku saya,
...yang jadi telinga, teman bicara yang dengar masalah-masalah saya,
...yang jadi tukang angkat setiap kali saya jatuh tergolek, terkungkang, terhumban,..

THANKS SO MUCH FOR BEING MY BEST FRIEND =)

Credit

#ILoveMyFriends
#ILoveMyBloggerFriends


54 ulasan:

  1. Happy Friendship Day pada semua yang mengenali SS... Ehhh! Ada ke yg kenal SS kat sini? keh keh keh...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Happy friendship day, SS!!!!!! Ada,...for surelah ada yg kenal SS :)

      Padam
    2. kenal jugak si SS tuh.. happy friendship day..

      Padam
    3. Ramai je kan yg kenal SS :)

      Padam
    4. sy nk berkenalan dengan SS hahahaha

      Padam
    5. Wajib kenal dgn si SS tu,.. :)

      Padam
    6. Mestila kenal SS Sister Sado..hehe:)

      Padam
  2. happy friendship day!!! =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat hari persahabatan, Ezy :)

      Padam
  3. happy friendship kak... moga ukhuwah terus terjalin.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aminnnn. Mudah-mudahan. Selamat hari persahabatan buat Ikhwan juga :)

      Padam
  4. Terharu kitee...

    Happy girlfriendship day akak ~~~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Auwwwww! Happy girlfriendship day to you tooo! :)

      Padam
  5. Selamat hari persahabatan jugak dari Ros buat Kak Farah dan semua yang mengenali Ros

    BalasPadam
  6. Sahabat sejati susah dicari. Andai dah bertemu, jangan sia-siakan. Jaga hubungan yg terjalin dengan baik... Rindu seseorang yang pernah menjadi sahabat Ros. Namun, kerana tersilap langkah, berakhir dengan kesedihan....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tidak mengapa,...dia tetap kawan. Cumanya dek kerana sesuatu wujudlah jarak dan jurang tu :)

      Padam
  7. Selamat hari persahabatan jugakkkk ^^

    BalasPadam
  8. Kirim salam SS pada Bott... Cakap kat Bott... Jaga Cikgu Ceketed baik2... Kalu tak jaga baik... Nanti SS babab montot Bott... Keh Keh Keh...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahaah Bott kemsalam balik kat SS. Dia kata nanti dia prepare pakai kusyen lapik kat montot siap2 :)

      Padam
  9. Happy friendship day, kak Farrah! :D

    Dah lama tak nampak orang pakai perkataan kendatipun.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihih yg pakai ni pun kategori orang lama :)

      Padam
  10. happy friendship day Farrah.. semoga persahabatan kita berkekalan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aminnn. Happy friendship day, Eyda! :)

      Padam
  11. Happy friendship day kak farrah.. kita kawan kan? hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kawan...kawan.... :)
      Happy friendship day, Syida :)

      Padam
  12. Selamat Hari Sahabat Sis Farah.

    tiada ku menyesali mengenali dan menerjah tower sis farah.

    banyak ilmu yang dapat dicerap.

    Jazakillah khayr....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Happy friendship day to you too, Huda. Tingginya penghargaan yg diberi. Terima kasih byk2 sudi baca blog akak ni. It's great to have the opportunity to get to know you too. Moga ukhuwah yg terjalin akan diredhai Allah. Amin :)

      Padam
  13. p/s: nanges baca entry ni... hihihihi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak mo nangis2,...tak mo nangis....

      Padam
  14. HAPPY FRIENDSHIP DAY KAK FARRAH :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Same goes to you, Cik Mimie! Selamat hari persahabatan :)

      Padam
  15. Baru tau ade hari persahabatan ni.....btw selamat hari persahabatan semua.....;.-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat hari persahabatan, Cikna :)

      Padam
  16. happy friendship day to u also my fren

    BalasPadam
  17. semoga persahabatan kita yang terjalin di alam maya ni berkekalan

    BalasPadam
  18. semoga dapat kenal Farrah in person one fine day.. hehe.. InshaAllah

    BalasPadam
  19. happy friendship day akak..moga persahabatan kita kekal terjalin selamanya.. :)

    BalasPadam
  20. wana baru tau wujudnya hari persahabatan..huhu, ketinggalan wana..

    BalasPadam
  21. thanks Kak Farrah.. sudi jadi kakak internet itew.. kakak yg snggup
    hadap selfi itew hari2 hahaha.. nanti kita realisasikan date ayam penyet kite k..

    plus lontong..









    plus itu...







    plus ini... hahaha..

    BalasPadam
  22. Happy friendship day kak farah

    BalasPadam
  23. selamat hari persahabatan utk farrah....moga hari2 menjadi hari persahabatan utk kita semua....heheheh

    BalasPadam
  24. Saya selalu salah pilih kawan.
    But, keep moving... Cari lagi :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Shikin...kawan semasa susah, susah di cari tetapi kawan ketika senang, senang di cari...itulah lumrah alam...semoga bertemu kawan or sahabat sejati

      Padam
  25. Terima kasih dak Farrah kerana sudi menjadi kawan sis JM di alam maya...mohon maaf jika ada yg kurang sepanjang perkenalan kita ye...hemo sikit malam ni...emosi x stabil

    BalasPadam
  26. Diana pun baru tau ada Hari Persahabatan ni...diana pun nak ucapkan kepada semua sahabat tak kira di mana berada....selamat hari sahabat...semoga ikatan persahabat kita akan berkekalan....

    BalasPadam
  27. kita idup perlu kan kawan.
    tanpa kawan, susah la jugak, kan...
    and now aida ada byk blogger frens.
    and sgt suka hati...
    lotsa ideas shared and beri inspirasi dlm idup...

    BalasPadam
  28. happy friendship day kak Farrah ^^,

    BalasPadam
  29. Happy friendshipday buat cik mimie
    walaupon dah lambat
    semoga ukhwah kita akan berkekalan

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...