728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Sabtu, 22 Ogos 2015

My Best Proofreading

Terkekeh-kekeh saya baca ni.

Betul sangat-sangat! Saya akan teliti dan check spelling hanya setelah tekan butang 'Send'! Butang 'Publish'! Masa tulah baru Oops!!! 'Jadi' jadi 'Jafi'. 'Makan' jadi 'Majan'. Kemudian, terhegeh-hegeh edit balik untuk betulkan. 

47 ulasan:

  1. nadya salu cmni.hahaha alahaii

    BalasPadam
    Balasan
    1. Before publish/send dah rasa betul dah,..alih2 ada gak salahnya. Ngam2 masa tekan send tu perasan :)

      Padam
  2. kehkeh. saya terus pegi edit semula. benci tgok typo

    BalasPadam
  3. biasenya saya publish dulu kak.. bila baca balik klau ada typo terus2 edit tapi klau x terperasan memang xdelah nak baiki..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Samalah, akak pun klu entri2 lama, tak laratlah nak gi edit balik.

      Padam
  4. Jay Emm dgn Ekin patut tgk ni... keh keh keh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lagi2 dak Ekin hikhikhik

      Padam
    2. atoi!!!!!! it's me lah tu..papan jadi fafan...tp itu sbb keyboard rosak

      Padam
    3. tapi mmg ngaku byk salah..WIFI jadi WIFE da publish pun still x perasan salah...perlu lebih carefull lepas ni sblm publish

      Padam
    4. Hahahaha SSbpatut la terbatuk sebut nama ekin la

      Padam
  5. Hihi Ros pun selalu gak edit ..

    BalasPadam
  6. Kadang - kadang dah check betul-betul. Macam ok jer. Bila dah publish barula nampak salah sana sini...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul betul betul! Rasa dah ok je, tup tup ada je salahnya ;)

      Padam
  7. Saya pun lebih kurang macam tu juga, kak Farrah. Walhal sebelum send, atau publish, dah baca banyak kali tapi masih juga ada benda yang salah lagi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi akak ni pulak tak serik2,..dah byk kali typo time komen kat blog orang,..but still tak check betul2. Dah tekan publish baru perasan ada error :)

      Padam
  8. Hihihihi sama la dengan ekin tu yg typo bnyk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ahaaaaa ratu typo kita dah sampai :)

      Padam
    2. Hahahahaha lewat sampai queen of typo ni

      Padam
  9. aha pun kdg2 typo jugak hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Typo klu tak lari makna tak pe lagi :)

      Padam
  10. Haha... sama lah kita kak...
    Dah sent baru lah nak nampak segala kesalahan ejaan...

    Tau x sy pnh submit report laporan sy kt big boss date jadi dates....

    Ouchhh... dh sampai pjbt bos besau... mmg x blh betul kn dah ... haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kira halal lah dah terlebih s tu ye,
      Akak pernah tertukar scam dgn spam. Satu kerja penting, satu buat entri blog. Huru- haralah kejap dibuatnya.

      Padam
  11. Zumal pun selalu jadi camtu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak dapat elak kan,..mesti ada yg terbabas gak :)

      Padam
  12. oh, sometimes gigih check 2 kali.. kadang tu main publish ja.. bila nak cepat..:)

    BalasPadam
  13. haha..betul la kak..wana pun sama..ish..ish.. ;D

    BalasPadam
  14. kat blog buatlah gini tapi kalau time wasep typo nyee nauzubillah hahaha

    BalasPadam
  15. Apasal KTC terasa nie. Hahaha
    Kalau entry blog boleh aa edit balik. Kalo wasap naya ...
    Typowers.
    Hahaha

    BalasPadam
  16. nyesal tak guna lepas tekan send,nasik dh jadik bubur kann ., kehkeh2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wak! kalau nasi jadi bubur still leh mkn kalau nasi jadi beras mcm mana?

      Padam
  17. hihihik, memang cam tu kebiasaannya. Kita pon sama jugak.

    BalasPadam
  18. hahahha... ada geng jugak. Tp mummy selalu kena bila tang design.. sekali bila dah send artwork, hamik ko.. kelam kabut call printer... nasib baik tak advertise lg... kalo tak matik la makk nak jawab ngan bos.. huaaaa

    BalasPadam
  19. kita serupa kak, sep sikit =)

    BalasPadam
  20. sama laa dengan Eyda.. kekadang time dah tekan send, trus cakap alamak, oppss semua ada..

    BalasPadam
  21. ehhhh....mcm sama jer dgn sy....igtkan sy sorang jer cenggitu....hahaahahha

    BalasPadam
  22. Hahahaha... It's me too...hahahha :)

    BalasPadam
  23. normal tu kakak hehehe.. kalo tak bukan penaip laa =P
    mujur skrang ni komputer.. dulu yg typewriter tu ? mau tercabot semua rambut..

    BalasPadam
  24. hahahah klu tgk ayu memang kuat benar typo nye
    dah send baru perasan
    oppsss

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...