728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Sabtu, 29 Ogos 2015

Nyctophilia | Nyctophiliac



Hmmmm,.... :)


23 ulasan:

  1. Balasan
    1. Nyctophilia ni sejenis kecenderungan terhadap kegelapan/ suasana yang gelap. Orang yang nyctophilia dipanggil nyctophiliac. Nyctophiliac akan suka duduk dalam gelap, rasa tenang dan selesa...and they find it very relaxing.

      Padam
  2. Balasan
    1. Hahaha itu tak yah tunggu jadi nyctophiliac ;)

      Padam
  3. wana suka gelap juga..cepat ja rasa nak tidur..heheh.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. cerah pun lena gak Kak Wana.. kalo spesis sleeping beauty hahaha..

      Padam
  4. selamat berhujung minggu kak farrah..

    BalasPadam
  5. Ha ah..cam mana nak pronounce tuh... :)

    BalasPadam
  6. time nak tdo je nak suasana gelap ni tapi kalau rasa nk relax tu x lah

    BalasPadam
    Balasan
    1. jgn gelap sngt Akak JM.. nanti tak nampak benda melata =P

      Padam
  7. suka suasana yang gelap time nak tidur....

    BalasPadam
  8. most of the time.. tapi kalo tempat tu baru amek masa.. complete dark no no..
    kalo gelap kena ada at least tv o laptop on.. tp minimal light.. boleh ngada cemni ? hahaha..

    BalasPadam
  9. untuk tido boleh laa bergelap.. untuk berehat dalam gelap tak boleh laaa..

    BalasPadam
    Balasan
    1. itu maksudnya Eyda bukan seorang "Nyctophilia" ehh betul tak cikgu?

      Padam
  10. tak suka gelap.
    hanya suka gelap bila tidur.
    selain tu, prefer terang benderang...

    BalasPadam
  11. Tido dlm gelap boleh tapi kena ada abg kat sblh hahaha... ekin takut tido sorang selalu terkejut...

    BalasPadam
  12. Cik Mimie tak berapa suka kot..hahaha..mula la fikir yg bukan2...hahaha..tetiba seram je..

    BalasPadam
  13. sy pun suka crik ketenangan dalam kegelapan....senang nk tidor....pastu leh berangan....tp yg paling best....bila dlm gelap...lama2 akan nmpak cahaya jugak....hehhehe

    BalasPadam
  14. Ros pulak sebaliknya... takut gelap.. takut bunyi air... emmm

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...