728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Sabtu, 1 Ogos 2015

OGOS - Apa untuk kita?

Selamat datang Ogos!

Hello Ogos!

Macam-macam ada bulan Ogos.

Hari Kemerdekaan.
Hari Persahabatan (Friendship Day),...esok tau!
Sambutan ni diadakan setiap tahun pada Ahad pertama bulan Ogos.
Rumah terbuka. Ada dua minggu lagi untuk kita beraya.
Pasti hujung minggu kalian penuh dengan jemputan rumah terbuka sana-sini kan?
Kenduri-kendara.
Oh, ada sesiapa yang akan sambut birthday bulan Ogos? Khabar-khabarkan sikit kat bawah ye...

Apapun, moga bulan ini melakarkan banyak perkara baik untuk bab ke - 8, Kisah 2015 kita :)



Pssstt! BACA: Kenapa Melbourne Patut Menjadi Destinasi Percutian Anda yang Seterusnya,..


*Scheduled Post. Saya tiada di tower.

61 ulasan:

  1. Bln ni kenduri banyakkk sangat.. Dan tak puas makan.. Rasa nak makan kenduri hari2..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amboi, Wawa! Nak kenduri hari2 hihihi best gak!

      Padam
  2. saya tahu hari kemerdekaan je kak.. friendship day tu baru je tahu..hihihiihih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tahulah jugak tu :)
      Sambutan friendship day tak sebesar sambutan hari ibu/bapa. Itu yg kita selalu terlepas pandang.

      Padam
  3. Balasan
    1. Makan sedap,..ingat kat akak tau!

      Padam
  4. August...please be nice to us...semoga istiqomah dalam kerja2 kebaikan..

    Like open house kihkih..boleh gantung kuali..boleh gitu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aminnn. Mudah2an. Musim open house memang syok kan...tak perlu susah payah masak,..macam2 menu ada :)

      Padam
  5. Akakkk...

    Aug ada DOB kita... haha... dgn x malu nye bgtau... hihihi...

    Jgn lupo kek gambo logo tema hari kebangsaan tahun nk...
    #sehatisejiwa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huda..berapa hb? jgn kata 31 ogos lak?

      Padam
    2. Huda sayang,..bulan Ogos harinya ada 31. Takkan nak suruh akak teka setiap hari? Boleh kurus dibuatnya :)

      Padam
  6. Akak... melbourne... kena lh pergi sbb melbourne best.
    kalo ada bajet... lajak ke sydney sekali.
    both are best .... siyesly... kita dh g bbrap kali...
    insya Allah hjg thn ni kalau Allah izin kn... pergi lg kot... insya Allah...

    Doa doakan kita ya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. apa? huda dh beberapa kali ke Melbourne? wahhh ni dh kira kg ke 2

      Padam
    2. sis JM sekali pun x sampai lg tau

      Padam
    3. Ok.. Fridge Magnet untuk SS satu! Ha Ha Ha...

      Padam
    4. Seronoknya Huda dah beberapa kali ke sana. Insya Allah, ada rezeki memang itu antara destinadi yg nak dituju :)

      Padam
  7. Bulan untuk bina badan. Hehe ^-^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Zumal...jaga kesihatan tau heee...JM pun dah naik 2 kg baru 2 mggu huhhu

      Padam
    2. Bulan ternak lemak! Huhuhu saya pun nanges tengok berat naik, Sis. Tapi sebenarnya memang patut expect lah...makan tak ingat!

      Padam
    3. Ekin pun naik gak ni sis JM 2 kg...

      Padam
  8. Ogos. Bulan yang busy dan penuh cabaran buat Ros.. Harap semuanya dipermudahkan dan berjalan lancar

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mudah2an semua baik-baik aja, Ros. Semua smooth...semua lancar :)

      Padam
  9. cepat betul bulan ogos..ingat masih julai...x best sbb x de org ajak g open house, x de kenduri..x de trip so ...suram je this month huhhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. alolo...ciannya!meh datang rumah saya!

      Padam
    2. yeay..Sal....kalau sis JM betul2 pergi camne heee

      Padam
    3. ahakss...Ros..kalau camtu leh jumpa Ros n SS sekali

      Padam
    4. Bulan utk sis JM rehat. Recharge tenaga :)

      Padam
  10. haah kan kak farah, tup2 dah bulan ogos dah. rasa mcm baru je bulan januari.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cepatlah masa berlalu skrg ni,..

      Padam
  11. Ekin taw hari kemerdekaan jah ni.. rasa bulan ogos ramai besday kak ekin n sepupu2 jah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ohhh, kena prepare byk hadiah utk August babies la ni :)

      Padam
    2. Prepare utk kakak jah dial bagi hadiah Kat ekin hihihihi

      Padam
  12. Hari yang lain ekin xtaw.. kemalrin baru p rumah terbuka jiran kat rumah buat nasi tomato,bihun sup,soto ayam,kek besday nasi impit dan mcm2 lagi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Meriah menu! Dap dap dap!

      Padam
    2. Boleh sedap boleh diterima mkn hihihihi

      Padam
  13. Friendship Day tu saya tahu wujud sebab filem Kuch Kuch Ho Ta Hai je..haha.bulan merdeka, bulan saya banyak kerja.kalau kerja bahagian sejarah, memanglah kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya nak gelang getah yg macam Rahul tu boleh tak Cik Sal? Keh Keh Keh...

      Padam
    2. Akak pun nak friendship band drpd Sal....selamat menyudahkan keroje-keroje ye Sal :)

      Padam
  14. bulan open house!makan saja...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Makan lepas tu komplen sebab berat naik huarggghhhhh! Akak nak jadi cam Sal...makan byk pun kurus jek!

      Padam
    2. Cikna pun nak cam tu gak, ni mkn sesudu nasi dh naik sekilo.....;-(

      Padam
  15. Balasan
    1. So, umur KTC - X tahun 1 bulan lah skrg ni :)

      Padam
  16. Bulan Ogos? Tak mintak banyak... Harap2 sihat... Ogos... Please nice to me...

    BalasPadam
    Balasan
    1. SS..tolong jaga kesihatan...makan terjaga..kurangkan joging tu..nanti sesak dada lagi...ada 'org' susah hati nanti

      Padam
    2. Insya Allah. Kita doa sama-sama ye :)

      Padam
  17. Bulan ogos pada Cik Mimie..Birthday incik kesayangan, abang ipar dan juga BFF..huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bykla special occasions cik mimie bulan ni :)

      Padam
    2. Tapi xtau la sempat ke tak nak celebrate =_="

      Padam
  18. macam-macam untuk bulan Ogos nih.. apapun yang pastinya Eyda inginkan yang terbaik di bulan ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah. Mudah2an begitulah :)

      Padam
  19. paling best kunjungi rumah terbuka..ada masa lagi nak beraya ni kak farrah..jom!!! :)

    BalasPadam
  20. Bulan utk menggebukan pipi.....;-)

    BalasPadam
  21. Bulan ogos tertiba demam mengejut ni masih lagi berehat di atas katil

    BalasPadam
  22. Ogos bulan yg bz utk sy huhuhuhu

    BalasPadam
  23. Tak sedar masa begitu cepat berlalu....kita dah pun berada d bulan kemerdekaan Malaysia.....InsyAllah 15hb ada jemputan rumah terbuka...hihi

    BalasPadam
  24. ogos bagi aida :
    1-anniversary ke 12
    2-bday abah ke 70

    BalasPadam
  25. bulan ogos tggu cuti merdeka jela
    heheheh

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...