728 x 90

Selasa, 4 Ogos 2015

Tetamu Hebat Julai - Nama Di Sebalik Teka Kata

Assalamu'alaikum.
Selamat Pagi Selasa!

Entri susulan Jom Cuba Nasib - Tetamu Terhebat Julai.

Straight to the point. Inilah pengomen-pengomen hebat From FAMF Tower untuk bulan Julai.


Mari berkenalan dengan mereka. Klik pada pautan di bawah ye :)

  1. Queen of Typo. Berasal dari Kelantan. Pernah menjadi DJ online.
  2. Ingat manis, ingatkan dia.
  3. Paling sempoi, paling kacak jelita. Kakak Macho.
  4. Si Paling Comel yang suka Hello Kitty.
  5. Bola? Terus teringat pada cik adik ni.
  6. Nama famous tak sengajanya 'SUIDA'.
  7. Mestika hatinya bernama Firash.
  8. Bonda Izzat dan Kimie.
  9. Si penggemar mawar merah.
  10. Ratu Kari
  11. Dikhabarkan pernah kira kontena.
  12. Baru sahaja berpindah ke Batu Pahat. Dah dekat dengan suami :)

Tetamu-tetamu hebat saya jangan tersinggung/ambil hati dengan klu-klu di atas. Sekadar bercanda! Terima kasih banyak-banyak pada yang sudi jawab teka kata ni. Terharu tau tengok kegigihan masing-masing. Maaf seandainya saya telah mencetuskan simptom pening-pening kepala dek kerana struggle nak cari jawapan. Ada jugak yang minta subsidi jawapan dari kawan-kawan lain (Angkat kening sebelah sambil pandang Huda nhhas). Tidak dilupa Wak Tiga Lalat yang 'mencuba dari kejauhan' heheheh sila baca entri wak yang ini. :)

Seperti yang dijanjikan, yang paling pantas jawab semua 12 nama dengan betul akan dapat hadiah. Pemenangnya ialah: ROS_REEZA


Komen masuk pukul 9.38 malam :)

Tahniah, Ros! Nanti tolong e-mel alamat surat-menyurat Ros pada akak ye  - faidamf[at]gmail.com
Tetapi, akak nak mohon maaf awal-awal. Mungkin akan ambil masa untuk pos hadiah Ros. Sekarang ni baru dapat job editing. So, a bit busy dan tak keluar sangat. Apa-apa nanti akak inform.

Yang lain? Ada tak hadiah untuk mereka? Haaa, yang ini biar kekal misteri. Mana tahu ada rezeki,  saya titip hadiah saguhati :)

Terima kasih pada yang sudi 'meriah-merry' kan Jom Cuba Nasib kali ni. Sudi mencuba, sudi tinggal komen dan sama-sama pening kepala main teka-teka. It was fun ;) 

Kepada semua yang sudi luangkan masa baca blog ini, siapapun kalian,...berapapun komen yang ditinggal, saya amat hargainya. Terima kasih banyak-banyak untuk setiap remarks, komen, idea, interaksi suka duka dan jenaka yang kita kongsi.





94 ulasan:

  1. Tahniah kepada ros reeza hihihi... teka teki paling kreatif

    BalasPadam
  2. eh, eh.. Alhamdulillah... Ros terpilih :) tq kak Farrah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wahh..Ros terpantas Tahniah!!!

      Padam
    2. Tahniah ros reeza..yang paling pantas menjawab..

      Padam
    3. Terima kasih Izzeyda :)

      Padam
  3. tahniah kepada cik ros reeza tuu,
    hehe2 wak suka suki je buat entri crossword cik farrah yee., jgn amek ati naa ;p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Langsung tak ambil hati, wak. Berbesar hati lagi adalah.
      Nasib baik wak tak kasik jawapan versi 'Farrah Mother Father' kan,... ;)

      Padam
    2. Sengih dgn gelaran mother father tu...

      Padam
  4. Mesti ramai yang jawab ni kan kak Farrah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang jawab kebanyakannya yang ada dlm crossword tu juga + nhhas + wak 3 lalat :)

      Padam
    2. Hahaha... dan baru hari ni tau blog wak 3lalat...
      cehhh... kalau tau smlm... smlm dh copy jwpn...

      Tak senang duduk kt opis slagi x jawab...

      Haha...

      Padam
    3. Hahahah bukan main lagi Huda panas punggung ye ;)

      Padam
    4. Laaaa igtkan cik manisah cilok jawapan dr blog wakkkk... Hi hi hi...

      Padam
  5. Wakkkkk manaaaaa Wakkkkk???? Kah Kah Kah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. wak kan underwater mana nak tersenarai., sodeyy kann., huhu2

      Padam
    2. Hihihi statement underwater tu kelakau!

      Padam
  6. Huda komplot dengan Wakkkk! Kah Kah Kah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe cik kak tengku SS ni, purak purak baling batu sembunyik tangan lar pulakkk., ;p

      Padam
    2. U pun ada hantar jawapan kan..

      Padam
    3. Woiiitttt.... mana ada...

      Smlm tak tau pun wak 3lalat tu sapa.
      x pnh g pun blog wak...

      Baru tau td ... haha...

      Tu pun sbb sis farah bg link...

      Padam
    4. Penat tau kita me nerbes kan diri cari jwpn...
      haha... motip sgt ... tp mmg suka jwb cross word puzzle

      Padam
    5. Ala shiannya dia. Penat + nebes buat research nak siapkan teka silang kata.
      Clap! Clap! Clap! Syabbas inspector sab!
      Semangat kesukanan tinggi kental waja tu yang mahal :)
      I laaaaaabbbbbbbbbbb u!

      Padam
    6. Sukan acara jari pantas... Ha ha ha...

      Padam
  7. Hahaa, finally dh t'jawab pun teka-teki yg meminaukn mata hitam Ku.....^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah pulih mata hitam Cikna yang berpinau tu? Ke tiba2 bertukar jadi biru? Hihihi

      Padam
    2. Biru mata hitam mu...


      Gitu katanya... hihi

      Padam
    3. Hahahah tetiba mata tukau jadi mata omputih! kelassss gitu!

      Padam
  8. errrr...akak jawapan kita salah ke?
    hahaha...kita buat sendiri lah.

    tak mintak jawapan kat SSS mahupun SJM ;p

    gigih tau kita spend 1 jam cari jawapan.

    huhuhuhu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jawapan Huda betul semuanya sayang. ak cukup pantas je. Ala janganlah sedih. Akak hargai kegigihan Huda tu....

      Padam
    2. Hahaha... yesss...

      Nk dgr kita jawab betul je...

      Btl kita kenal 4 org je... yg kuta pnh terjah blog diaorang...

      Yg lain tu baru smlm p serang...

      Tp buat serang hendap ... hihihi

      Padam
    3. Hikhikhik serang hendap ye...

      Padam
    4. Kegigihan anda kebanggaan kami! Ha ha ha

      Padam
  9. Tahniah buat Kak ros...hehehe..xde rezeki pulak :)

    BalasPadam
  10. hahaha... btw... tahniah yer Ros_Reza.

    hebat nya demo... hahahaha...

    ini feminat tegar blog kak farah ni... hihihihi...

    BalasPadam
  11. owh okay... joget lah... dah kenal dah wakkkk tiga lalat kan SSS kan kan kan ?
    hihihihi...

    BalasPadam
  12. kak farah nanti buat teka silang kata lagi ye...

    best lah ... i loike... sudoku pun i loike...
    blh jawab sampai stress...

    masa kita naik flight for long journey ... kat screen tu ada movie books etc, tapi kita pilih jawab teka silang kata .... sampai naik stress terus tidur...

    siap tanya pramugari - ada kamus tak? dalam flight ada wi-fi tak ...sbb nak google jawapan.

    hahahahaha....

    good job kakak....

    love u from earth to moon, pluto marikh andromeda and comeback to earth tau...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alamak,..kembang kempis dapat 'love pergi-balik' dak Huda ni. Luas betul jajahan takluk kasih sayangnya. Huda suka ye buat crossword, wordmaze tu semua. OK. Noted. Nanti ada rezeki kita buat sama2 ye :)

      Padam
  13. waaaa......sy masih tersenarai jugak yerrr....walaupun bulan julai sy jarang dapat jenjalan diblog kengkawan.....hehehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Masih selesa di dalam carta. Thanks, Sis D :)

      Padam
    2. Tak tergugat lagi ;) hihi

      Padam
  14. ada main teka jawapan rupanya....termiss peluang laa nihh.....adehhh....hahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak pe...tak pe...nanti2 kita main teka teki lagi :)

      Padam
  15. wah kreatif nya ! guna crossword puzzle
    tahniah pada yg bertuah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sekadar suka-suka je, ietams :)

      Padam
  16. tererlah Ros...hehehe.Jawapan saya banyak betul, tapi banyak lopong.tu pasal x menang..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hikhik dah mencuba penuh kesungguhan tu pun akak dah berbesar hati, Sal.
      Nanti ye...ada rezeki ada something juga utk Sal dan yg lain2.

      Padam
    2. hahaha..takde apalah kak, saja buat suka-suka..exercise mata

      Padam
  17. tahniah yg menang.. yg kalah jgn sedih2..hehe.. cuba len kali k..
    yg pasti nama I ada dlm senarai tu.. hehhehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Komen paling WIN! Tak kisah apa nak jadi... Janji nama ada.... Ha Ha Ha...

      Padam
    2. Itu yang mahal tu! Sis D dah sihat?

      Padam
    3. Haha... slalu conpius... QA vs kari vs suida vs DM....

      Padam
    4. hahahaha.....sy dh sihat farrah....

      Padam
    5. Alhamdulillah, boleh kembali bersiaran dengan ceria :)

      Huda, apa yang konpius sangat tuh?

      Padam
    6. Dah ada nama baru... cik manisahhhhhh lesinggggg!! Hadoiiiiiii... Sakit perut....

      Padam
  18. tahniah kepada yg teka dgn betul tu.... hebat.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheheh ada peluang jemputlah berkenalan dengan mereka, Ikhwan :)

      Padam
  19. Ros reeza juara jom cuba nasib kita pulak juara di blog kak farah hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa Cik Ash tu lagi hebat kan ;)

      Padam
    2. Hahahah juara-juara berbincang tentang juara ;)

      Padam
    3. Hihihihihihi hebat bulan ni turun dah carta sob sob terlampau banyak masalah sampai sakit kepala dah ni

      Padam
  20. Balasan
    1. ala tak de kreatip mana la, Firah :)

      Padam
  21. Wow, bagusnya k.Farrah.
    Siap buat teka silang lagi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lama x singgah blog Shikin...r u okey dear? masih di selubungi masaalah ke

      Padam
    2. Samalah kita, Sis JM. Saya pun tak dan lagi nak intai Shikin. Moga Shikin baik2 aja. Kalau ada masalah pun, insya Allah yang tertanggung olehnya. Aminnnn.

      Padam
  22. Wahh, tahniahh semuaaa! Rindu semua oranggggg

    BalasPadam
    Balasan
    1. Scha...rindu awak juga..lama sis JM x ziarah...sihat? nanti ada masa sis terjah ye

      Padam
  23. wooot wooot Kak Ros ^^ hehehe first time SYM masuk teka silang kata..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi merasalah SYM masuk teka silang kata dengan klu bagai :)

      Padam
  24. Wah tahniah ros =) semoga lain kali rezeki Zarith pulak hehe

    BalasPadam
  25. terbaik la uolls...
    in shaa Allah aida akan terjah semua yg belum pernah aida terjah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mari kita tambah2 kenalan. Lagi ramai lagi meriahhhhh :)

      Padam
  26. hari tu wana tak sempat nak join...huhu..

    BalasPadam
  27. btw, tahniah buat Ros..awak memang hebat la..hihikk..tahniah juga buat yang lain ya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq kak Wana.. Alaa tak hebat la... Hihi..ramai yang jawab betul juga ;)

      Padam
  28. semua yang tersenarai memang ratu komen..wajar masuk carta.. ^_^

    BalasPadam
  29. wana klik2 iklan ikea akak.. ;)

    BalasPadam
  30. pergh cool gila kak Farrah! hahahha tak pernah terfikir nak buat macam tu. memang betullah kak Farrah kreafti! tahniah semuanya

    BalasPadam
  31. Kreatif sangat kak farah ni...hihi

    BalasPadam
  32. suka entri akak ni.. hehe. main teka teki eh. tahniah buat semua :)

    BalasPadam
  33. terror la kak ros kan
    hehehe comell nye silang kata
    lame takmain
    tak sempat nak tgk pon ha
    dulu sllu main masa tgk suratkhabr
    skg xde da game ni

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...