Ahad, 20 September 2015

C.O.N.V.I.N.C.E



Menunaikan permintaan Dak Huda. One of her favourite quotes.


63 ulasan:

  1. tak gemar dengan seseorang yang suka anggap kita ni macam mesin. ade je yang tak kena.. huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Susahkan berurusan dgn orang sebegini. Anggap kita macam tak ada perasaan.

      Padam
    2. kita ni bukan macam dalam cite Terminator tu..huhu

      Padam
  2. Win... i like it... love u from moon to endromeda pluto mars n comeback to earth...

    Thank you kakak... thank you... mmmmuaaaahhhh

    BalasPadam
    Balasan
    1. My pleasure. E-mailed you a larger version. Pandai2 lah nak godek letak watermark ke apa :)

      Padam
  3. indeed kak... nice quotes... salam hujung minggu... :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah abis dah hujung minggu kita huhuhu selamat memulakan minggu baru, Ikhwan :)

      Padam
    2. hihihi... tunggu weekend minggu baru pulak sis.... Apa2 pon selamat menempuhi hari bekerja.. :D

      Padam
  4. Paling tak suka, segala benda yang kita buat, ada je nak dikondem... at least bagi la kata2 semangat.. uhuks

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju. Kalau pun tak sempurna kerja kita di mata dia, jangan kondem sampai buat kita down :)

      Padam
  5. rajinnyer layan permintaan., ;p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Permintaan Wak pun akan dilayan kalau reasonable..

      Padam
    2. Yes, Wak. PA saya dah tolong jawabkan tu. Asal munasabah :)

      Padam
  6. belajar terima pendapat orang lain pulak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju. Kena ambil kira pendapat dan pandangan orang lain juga :)

      Padam
  7. patutlah sis JM tgk tajuk entri korang berdua SAMA

    BalasPadam
  8. Balasan
    1. Ingatkan kita tentang cara interaksi sesama manusia :)

      Padam
  9. Balasan
    1. Tumpang suka heheheh tak ada masalah :)

      Padam
    2. tumpang gak lah..muat lagi tak?hehe

      Padam
    3. Muat,..muat lagi. Tapi akak kena tarik nafas bagi kempis perut sikit hihihih

      Padam
  10. menyampah kdg tu dgn org yg anggap org lain mcm mesin. huhhhh =P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Orang begini tak tahu nak consider orang lain...

      Padam
  11. kdg kita ni lupa....kita berurusan dgn manusia...dah nama pun manusia...ada jer kelemahannya....bertimbang rasa itu penting....baru laa kita salign memahami....hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yg penting tolak ansur dan kita kena belajar faham keadaan orang lain. Jangan ikut sedap diri kita je.

      Padam
  12. asalam..kita kena bertimbang rasa, hak kita untuk menyatakan apa yang rasional...tetapi untuk memaksa buka perkara yang kita suka kan...tak apa buat pilihan yg tepat...teruskan usaha hidup kena teruskan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. W/salam. Betul tu, Etuza. Tak seronok bila dipaksa-paksa kan. Hubungan sesama manusia perlu dijaga dengan baik.

      Padam
  13. sangant bererti bagi insan yg memahami..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kita kena belajar utk mengerti dan memahami.

      Padam
  14. Balasan
    1. Nice kan,.. Saya pun suka :)

      Padam
    2. simple words tapi mendalam.. tak perlu guna perkataan hebat pun..

      Padam
  15. Kan bagus kalau semua orang consider pasal orang lain. Takdelah stress kan?
    Janganlah asik nak hentam orang lain jerr..

    BalasPadam
  16. Tak stress, tak gaduh, tak kecil hati,...aman dunia :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. betoi.. tapi macam tak boleh nak escape je dari semua tu..

      Padam
  17. Nak convince kan org tu yg susah sekali. Wuwuwuwuw

    BalasPadam
  18. suka quote ni.. Cik Mimie paling tak suka orang yang dok paksa2 then bagi arahan yang sama berulang kali...boleh meletus gunung berapi..hohoho

    BalasPadam
  19. baguslah quote ni
    suka sangat
    nak ambik boleh dak

    BalasPadam
  20. kita berurusan dgn manusia...so convince convince convince

    BalasPadam
  21. Quata di atas tu kalau kena distuasi ekin memey angin la..

    BalasPadam
  22. Hihihi.... comel lah korang... macam2 respond ...

    Macih sis farah... memenuhi permintaan kita...

    Btw ... quote tu sgt general dan meaningful.

    Sy berasakan ... bila kita / korang / majority yg baca ... first dlm mind mesti "terbayangkan seseorang "yang buat korang mcm machine dan robot ...

    Tapi kadang2 kita lupa sebagai manusia or mungkin staff bawahan ... kita ni rebel ... nk" buat perangai " ... sbb nak ckp kt boss "lu ingat wa sapa? Lu punya kuli ka" ...

    Huhuhu...

    Sama2 renungkan...

    Bagi saya ... yg berada di "barisan tengah" ni .. quote ni sgt meaningful sebagai check and balance...

    As boss... kna fikir perasaan org bawah.
    As staff ... kna letak kn juga diri kita d tempat boss... bukan senang nak buat keputusan sebenarnya...
    So the right word is .... jangan gaduh... jangan paksa ... sebalik nya bincang elok2... dan cuba YAKIN kan dan pengaruhi mereka in a positive way ...

    After all ... chill lah ... Allah kan ada...

    Put ur trust on Allah ... :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. haaaaaaa gitu skali haaaaa.. peloh i baca tau.. okay Kak Huda.. gurau je..

      Padam
  23. well.. mendalam and yes indeed true..
    Kak Huda memang suka eh benda2 dalam2 ni.. jenuh nak digest haha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan ct...
      hahahah benda2 yang sgt tersurat dan tersirat

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...