Ahad, 20 September 2015

Jom Cuba Nasib bersama Huda nhhas

Assalamu'alaikum.

Baca betul-betul. Ini bukan entri Jom Cuba Nasib seperti biasa. This is an effort to spread awareness. Kesedaran tentang apa? OBAT,...err maksud saya UBAT. Lebih jelas lagi - Cara Penyimpanan Ubat. Adakah selama ini kita mempraktikkan amalan penyimpanan ubat yang betul?

Haa,...sambil-sambil duduk rehat santai hujung minggu ni, apa kata kita cuba nasib jawab soalan cepu emas di blog Huda.

Apa yang perlu dilakukan?
Mudah sahaja.

  1. Sila klik pautan ini --> Jom Berkenalan
  2. Perhatikan dengan teliti 9 gambar yang Huda kongsikan.
  3. Jawab soalan yang dikemukakan. Sudah tentulah soalannya mengenai ubat dan cara simpan ubat. 

Betul ke cara simpan ubat begini?

Bagaimana pula dengan yang ini?

Tunggu apa lagi? Jom terjah blog Huda ramai-ramai. Sambil beri sokongan, sambil pupuk kesedaran. Kadang-kadang kita ingat apa yang kita buat tu dah betul,...rupa-rupanya salah teknik. Kebiasaannya, perkara-perkara beginilah yang kita terlepas pandang. Oh, don't worry! She got something for you :)

Selamat Mencuba!


Psst! Alang-alang dah jengah tu, jangan lupa follow blog Huda sekali. Trust me. Tak akan rugi punya!


50 ulasan:

  1. Tengs sister... may Allah rewards u ...
    #medicine awareness...

    Lets get to KNOW your medicine ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. My pleasure :)
      Thanks for your du'a.
      #medicineawareness

      Padam
  2. jap nanti blh terjah.. hihihhihihi.... selamat berhujung minggu sis! :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat berhujung minggu, Ikhwan. Jangan lupa rehat :)

      Padam
  3. dah selamat terjah.. hehe

    akak buat ape tu? wawa keje ni..")

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak santai-santai je kat rumah ni. Selamat bekerja dengan ceria, Wawa :)

      Padam
  4. SS dah try jawap... Tapi yg No 3 tu... Biasa kita buat...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yessss,....No 3 tu dah kira sistematikla kan ;)

      Padam
    2. nak tiru lah jawapan SS..hehe

      Padam
  5. Balasan
    1. Silakan. Silakan. Jangan malu-malu :)

      Padam
  6. okey ~ jap lagi Firah singgah...

    Happy weekend kak ~

    BalasPadam
  7. Balasan
    1. Silakan, Yaya. Jangan lupa cuba jawab soalan2 tu :)

      Padam
  8. dah jawab tadi...berpeluh...dah rasa cam jawab soalan exam final plak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hikhikhik exam final subjek apa tuh?

      Padam
    2. Eh... Bukan ke jawapan meniru tu? Keh keh keh...

      Padam
    3. kalau berpeluh bukaklah kipas, kak JM..hehe

      Padam
    4. Hikhik jawapan meniru pun boleh diterima. Cik Manisah Lesing baik hati :)

      Padam
  9. oo tu cara idea nak simpan ubat banyak2... gitu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang kat atas tu antara gambar yang kita kena jawab betul ke tidak cara penyimpanannya, Lenny. Kadang-kala kita simpan ubat dah rasa betul dah,...rupa-rupanya salah :)

      Padam
  10. nice.. selalunya, kalau ubat bentuk cecair, letak dlm peti sejuk je.. tmbh pengetahuan cara utk menyimpan ubat

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama-sama kita pupuk #medicine awareness dalam kalangan kita ye :)

      Padam
  11. Mummy pun dah jawab.. Tp mummy jawab mummy parking dulu xdan nak jawab panjang2... Hehehehhe aci tak jawab lagi tu... :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eh, boleh ye main parking2 macam tu? :)

      Padam
  12. Menarik dan lain dr lain segmen ni kan kak..Semoga berjaya..

    BalasPadam
  13. Kekadang benda yg sgt penting Mcm ni pun kita lupa letak dmna..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul. Bila nak makan baru gelabah cari ubat :)

      Padam
  14. mamamyja guna kaedah yang kedua tu jer. sebab belum start makan apa2 ubat lagi melainkan demam, selsema dan lain2. heheheh

    BalasPadam
  15. kaedah yg nmbor 3 slalu la buat hehehe

    BalasPadam
  16. belom kesempatan nk terjah blog huda...jap lg sy terjah...hihihi

    BalasPadam
  17. Ubat ada rasa pahit...ada jg yang manis. Simpan di tempat yang berhawa dingin dan selamat..

    BalasPadam
  18. bagus entry tu.. saya langsung tak ada system simpan ubat.. main taram je semua dalam 1 bekas.. hahaha

    BalasPadam
  19. nanti nak kene organize simpan ubat ni

    BalasPadam
  20. Hehehe..Cik Mimie jarang makan ubat..hehehe...

    BalasPadam
  21. heheheeh mmg x tahu sbb mmg x de simpanan ubat...

    BalasPadam
  22. Ok nanti ekin g join gak hihihi

    BalasPadam
  23. lama tak jenguk Kak Huda.. nanti pegi sana plak..
    nak kena attack sini dlu.. smpai nampak nama kat tetamu hebat =( nak nangis ni..

    BalasPadam
  24. ooo ni y kak huda buat segmen tu..
    tp alhmdullilah
    ayu dpt belajar sesuatu

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...