Sabtu, 5 September 2015

Panduan Berguna untuk Kraf Kertas

Entri throwback kali ini, saya nak share kembali beberapa tips berguna untuk kraf. Klik pada gambar untuk ke entri yang dimaksudkan ye :)

Tips Memilih dan Membeli Cutting Mat
Cutting Mat
Cara Menjaga Rubber Stamps/Clear Stamps
Rubber Stamps

Cara Tajamkan Mata Craft Punch
Craft Punch

40 ulasan:

  1. First time wawa tengok rubber stamp ni kak farah..")

    BalasPadam
  2. Heee mana tau lepas ni berkenan nak buat kraf pula ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bila baca entry kreatif kak farrah terus rasa nak buat kraf. Tapi tak terbuat lagi. Hihuhu

      Padam
    2. Tak mengapa. Slow2 kumpul barang dulu. Nanti mood datang, dah boleh buat :)

      Padam
  3. tips yang sangat bermanfaat mba terimakasih sharing nya :)

    BalasPadam
  4. eh, nak beli cutting mat pun ada panduan ye...selama ni main beli je.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu lah.. tak sangka ada panduan.. men hantam je beli

      Padam
    2. Kena tau sikit2 sebab sometimes cutting mat ni ada yg mahal je lebih, tapi kualiti teruk, tak sesuai utk kita potong2 atas tu.

      Padam
  5. Diana pun first time tengok rubber stamp ni FM...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lepas ni klu minat, bolehlah Diana beli :)

      Padam
  6. Semua tips sangat berguna Utk jadikan panduan..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Moga2 bermanfaat bagi yg membaca :)

      Padam
  7. Comel betul tengok rubber stamp tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau pergi kedai kraf, lagilah rambang mata, Wana. Macam2 ada :)

      Padam
  8. Eh oooo....first time tengok alatan kraf begini wuwuwu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Apa yg akak ada ni pun basics je, Zarith :)

      Padam
  9. Jumpa dah bhn2 tu duit ditangan xde tunggu duit ekin kumpul ckp nk p borong la hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Takpe,..slow2. Buat to buy list dulu :)

      Padam
    2. Akak barang yg diperlukan untuk basic kraf apa... ekin nak list dulu hihihi

      Padam
    3. Nanti akak email pada ekin ye :)

      Padam
  10. thanks utk tip yang berguna.. semoga bermanfaat pada yg lain.. Kraf kertas I tak pandai.. hehe

    BalasPadam
  11. ini br kraf kertas...kalu kraf yg lain2 tu...lagi byk kan panduannya? ;-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi kraf lain, lagilah macam2 :)

      Padam
  12. nice sharing.. bila laa nak start projek kraf nih..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hujung tahun ni boleh. Ajak Kimie dgn Izzat sekali :)

      Padam
  13. tengok orang buat...rasa macam nak buat
    tapi bila diri sendiri buat...awat tak jadi rupa tu ye
    musykil betullah =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jadi rupa camner tu? Itulah seninya, YY. Apa yg kita buat eksklusif :)

      Padam
  14. suka lah saya baca entry Farrah pasal kraf2 ni,,,.. thanks Farrah sebab tak kedekut ilmu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks to you too, Intan sebab sudi baca entri kraf saya :)

      Padam
  15. suka yg bawah tu sebab boleh punch sana sini :)

    BalasPadam
  16. SS mesti suka entri mcm ni...dia tu pun x kurang nya kreatif

    BalasPadam
    Balasan
    1. SS lagi hebattt dan kretip berganda! SS pandai lukis, pandai kaler, pandai buat kitab busuk,... :)

      Padam
  17. Suka craft punch :) cantik n comel2 sgt corak2nya :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Macam2 boleh buat dgn craft punches ni :)

      Padam
  18. tq so much farrah.
    aida ada byk craft punch.
    utk anak-anak :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. My pleasure. Lepas ni bolehlah buat aktiviti dengan anak2 :)

      Padam
  19. 1 hari ayu nak study semua pasal kraf akk ni..
    geram btl rasa

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...