728 x 90

Sabtu, 12 September 2015

Projek Malam Minggu

Projek malam minggu.
...sambil tonton TV.
...sambil blogwalking.
...sambil kunyah-kunyah kerepek.

Rendam setem
Keringkan setem sebelum masuk dalam album
Setem-setem batch yang ini semuanya saya peroleh daripada kenalan blogger. Ada yang purposely hantar setem pada saya sebab tahu saya kumpul setem. Kenyit mata sikit pada CT Humairah dan Dorsett Pink. Selebihnya saya kumpul melalui kiriman-kiriman surat, gifts, kad ucapan dan kad raya. Banyak juga setem baru yang saya dapat. Thanks so much!

Enjoy the rest of the weekend!


57 ulasan:

  1. Balasan
    1. Yang ni tak yah jemur. Kalau yang besar-besar tak mau kering tu barulah kita boleh consider utk jemur ye :)

      Padam
    2. Nak tanggalkan setem dr sampul surat, Wawa. Kasi hilang gam dia :)

      Padam
    3. Basah dulu baru boleh kering.., hi hi hi...

      Padam
    4. hahaha...kita pun pernah buat semua step ni... ada lah seketul dua buku setem... ngn kakak...
      tapi seiring dengan perubahan zaman, dah tak ada dah minat tu...
      sampai saya tertanya-tanya ...kalau lah saya ni kena menduduki peperiksaan dan ditanya apakah HOBI SAYA ... memang kelaut lah termenung... apa ea hobi saya sekarang...

      hihihihi

      Padam
    5. Hobi terbaru... komen blog! keh keh keh

      Padam
    6. Betul tu, SS! Budak Huda ni lagi nak pikir. Hobi - blogging, blogwalking, komain blog2 :)

      Padam
  2. wahhh! setem! sangat rare nak jumpa nowadays:)

    Jom FOLO saya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hobi dari kecil ni Lia. Main sambung2 je :)

      Padam
  3. dulu saya pernah jugak try kumpul setem ni akak kononnya nak jadikan hobi... tapi kelaut..hihihih selamat berhujung minggu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kira tak kena dgn jiwa lah ni hihihi
      Selamat berhujung minggu, Ikhwan. Ni dah kat Gombak dah kan,...nape akak nak visit blog tetiba jadi private?

      Padam
    2. yup.. dah kat gombak kak.... Dah blh visit kak, hri tu ddk mengedit sakan, so saya privatekan sekejap..hihihihihi

      Padam
    3. Oh, rajinnya Ikhwan godek2 blog :)

      Padam
  4. Hobi wawa jadi blogger... Hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ohhu hobi yg bagus tu! Hihihi. :)

      Padam
    2. Hobi SS merapu di blog... He he he..

      Padam
    3. Rapuan SS ada nilai! Bukan calang-calang :)

      Padam
  5. wah..banyaknya setem akak dapat..bestnya..boleh penuhkan album setem ^_^

    BalasPadam
  6. Dulu wana rajin buat macam akak ni..rendam setem bagai..tapi skang ni sibuk sampai tak ada masa nak buat..huhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala wana mana nak sempat,...byk tempahan kek dan biskut.

      Padam
  7. Waaaa.... masih setia mngumpul stem...
    Hebat lh kak....

    Kak... tunjuk sket koleksi buku setem kak...

    Mcm mnarik ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Buku setem? Insya Allah one day akak share kat sini. Banyak setem tak abis susun lagi :)

      Padam
  8. teringat Etuza dahulu ada buat jg macam ni dahulu ada album setem ..tahnia pengisian masa yang berfaedah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Etuza. Seronok juga bila tengok setem2 dalam koleksi. Boleh jadikan terapi minda :)

      Padam
  9. Eh eh hobi saya dulu pun kumpul setem! Tapi sekarang dah jarang ada masa plus takde orang nak kasi surat haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dylla pun dah makin busy sekarang. Tapi cari baliklah setem2 tu. Nanti boleh sambung kumpul balik.

      Padam
  10. Dulu mummy ada gak hobi lagu ni, waktu bujang la. la ni xdan. Album setem ni pun mummy tak tau mummy letak mana. Act bagus hobi Farah ni, setem harga setem ni makin lama makin tggi nilainya. Trylah cari setem "One Penny" setem pertama didunia. Harga dia la ni dah mencapai puluhan ribu tau.. Hehehehe :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. One penny? Huh berpeluh keluar air mata darah nak cari mummy! Mummy nak setem SS tak? Setem SS lagi hebat. Priceless! Saya sayang nak simpan sekali dalam buku setem!

      @SS - Setem SS tak payah rendam begini kan,...

      Padam
  11. Kak Farrah jenis kumpul setem ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak delah serius sangat, sambung hobi dr kecil je, Farah :)

      Padam
  12. ehhh....farrah kumpul setem ehhh...jarang jumpa org suka kumpul setem skg ni...byk setem sy buang...kalau tau sy bg kat farrah....nnti kalau ada sy bgi yer....hehhehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haah sis, adalah kumpul sikit2. Yeayyyyyy! Kalau tak menyusahkan sis D, kecil tapak tangan, tower saya ni saya tadahkan :)

      Padam
  13. ooo cam tu prosesnyer... ingatkan koyak cam tu jer. hahaha banyak tul stem tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kira kita rendam tu nak tanggalkan dari sampul surat. Dah kering, cantiklah disusun dalam buku setem.

      Padam
  14. wah... susah dah nak jumpa orang kumpul setem sekarang... dulu2, setem ni mmg hobi saya... tapi sekarang takdah... sebab nak dpt surat/kad zaman sekarang dah susah dah... huhuhuh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi zaman sekarang ni memang susah nak dapat setem. Kena rajin2 utus surat ;)

      Padam
  15. waaahhh!! nama kite pun terselit jugakk.. hehhe.. tq Farrah sebab credit kite.. kite memang tahu Farrah suka kumpul setem. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks so much, Intan! Suka tau dapat setem China tu :)

      Padam
  16. Rindu pulak zaman bebudak... suka kumpul setem dalam buku nota... takde buku khas untuk setem... hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh simpan dalam buku nota je ye....mana pergi buku nota tu sekarang?

      Padam
  17. dah lama sy x buat kerja2 mcm ni... sbb da lama kot x dpt surat2 ni ;-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Meh kita berutus-utus surat. Nanti dapat setem :)

      Padam
  18. teringat zaman sekolah dulu rajin laa buat semua nih..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Zaman2 kita sekolah dulu, nilah antara hobi yg glamour ;)

      Padam
  19. lahh...akak ada byk setem tu Farrah...klau tahu farrah suka kumpul...leh pos ke farrah je

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi lepas ni nampak setem bolehlah sis ingat pada saya :)

      Padam
  20. Dulu2:hobi ekin suka kumpul setem hihihi buat caravmacam akak la.. sekarang tak dah hilang terus minat tu hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Laaaa,..awat jadi lagu tu? Sambung je la...

      Padam
    2. sebab buku setem ekin xtaw dekat mana dah hihihi

      Padam
  21. eh akak kumpul setem juga ye
    dulu inilah hobi yang menjadi kegilaan saya
    saya suka betul kumpul setem especially yang baru

    tu rendam setem pastu keringkan, dah lama tak buat
    hobi ni memerlukan komitmen...saya dah tak mampu buat
    saya ada banyak lagi setem belum masuk album

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul, YY. Akak pun selalu kumpul je dulu setem2 yg dapat. Bila dah banyak dan ada masa terluang barulah direndam & susun dalam buku setem :)

      Padam
  22. Tak ingat mana Cik Mimie letak buku setem dulu :( kena selongkar almari balik semula..hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat selongkar geledah almari, Cik Mimie :)

      Padam
  23. igt dulu mase zaman kecik dulu ade je yang hobinye pengumpul setem
    dulu xape la berbalas2 surat
    tp skg sgt susah kan kak farrah
    sgt berharga klu dpt setem ni

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...