728 x 90

Isnin, 26 Oktober 2015

Happy Graduation Muffin Gift Set

Seawal pagi Sabtu, saya dah menyibukkan diri di bilik kraf. Buat mortar board. Ala topi empat segi untuk convocation tu :)

Mortar board siappppp!
Untuk hasilkan mortar board, hanya perlukan kad hitam (saya guna kad hitam pemberian sitiroro a.k.a Siti Yang Menaip, boleh baca di sini), benang hitam dan dimentional tape.

Malam sebelumnya, habis kelas terus buat mufin. Saya buat satu adunan kecil mufin coklat. Kemudian bahagi dua. Satu buat double chocolate muffin with extra chocolate chips. Satu lagi saya tambah coffee flavour, hirisan kacang badam dan coffee chips. Dapatlah dua perasa =)

Rupa macam sama, tetapi rasanya beda ya :)

Sembilan biji mufin dimasukkan ke dalam kotak kek. Tiba masanya untuk touch up kotak supaya ada tema graduation. Saya gunakan black and white polka dots washi tape, mortar board with 'Congratulations' sentiment and inspirational quote sticker.




Hasilnya...

Graduation Muffin Gift Set

Tuan punya diri konvo on the 16th kalau tak silap. Petang Sabtu dapat bagi hadiah. Hope you enjoy your day with these celebratory muffins. Best served with a cup of coffee ;)



55 ulasan:

  1. Bertuahla yg dpt tu..simple but nice..mesti sedap..nyumm2 :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bolehlah, Rus. Mufin coklat kita letak extra chocolate chips,.. memang tak boleh tolak hihihi

      Padam
  2. KAK farah nanti yana konvo mohon beri macam ni jugak. Ehek. Gurau je.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau nak akak bagi untuk konvo kena bagi notis sebulan awal. Akak ni 'sifat pelupa' tu dah macam hobi dah...nanti tahu2 terlepas!

      Padam
    2. wah , lambat lagi kak farah . tahun depan hah. entah entah yana pun lupa nak gtau akak

      Padam
  3. Balasan
    1. Hikhikhi alaa nak muffin datang jelah sini. Tak yah susah2 nak convo lagi :)

      Padam
  4. wah comelnya gift yg akak bagi :D seronok tuan yg berconvo tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihihi asyik dapat bunga ngan soft toy je kan,..kita bagi muffin biar dia kenyang :)

      Padam
  5. Simple yet nice. Kreatif sangat sangat.. Untung laa si penerima.. Buat sendiri menjadikan ia lebih bermakna... ^^ - KTC

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheheh akak tahu buat yang simple2 je, KTC. Yang cantik decor hebat gempak memang tak reti :)

      Padam
    2. Takpe kak.. Yang penting keihklasan... Kan kan .. :D - KTC

      Padam
  6. Balasan
    1. Muffin coklat memang dap dap dap :)

      Padam
  7. muffin! mummy suka tapi malas masak..hahahahaha :P

    BalasPadam
  8. Wow nampak sedap mufin dan cantik box tu dihias..sgt sesuai bt gift..suka suka suka..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bwana..kak Farrah ko tu mmg kreatif..ada je idea tu

      Padam
  9. tema black n white...suka chocolate muffin..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau kak Nohas nak Konvo..leh request hihih

      Padam
  10. Ya Allah...vertuahnya sapa dapat tu....

    Anyway tahniah kpd anda yg bergraduasi....

    BalasPadam
  11. kreatif,,suka tgok mortar board tu :)

    BalasPadam
  12. rajinnyer... bertuah siapa yang dapat. hehe

    BalasPadam
  13. Bertuah la orang yang dapat

    BalasPadam
  14. Comelnya mortar board tu! :D

    BalasPadam
  15. ala bestnya kalau dpt set ni time convo. berangan je lah sbb dah convo bertahun lps. hihi

    BalasPadam
  16. a great gift utk org yg graduate tu :)
    better than dpt bunga yg x mengenyangkan perut.

    BalasPadam
  17. Salam singgah sini Farah...wahh....bertuahnya siapa yang dapat tu...sedap tu coklat muffin..

    BalasPadam
  18. kreatipnyerr., hehe2 untunglarr 'p

    BalasPadam
  19. alahai... terliur pulak tengik muffin ni... cam sedappp je.. packaging pun cantek

    BalasPadam
  20. Farrah, nanti buatla tour bilik kraf Farrah. teringin nak tengok.. saya suka tengok bilik kraf orang, selalunya layan pinterest la...

    BalasPadam
  21. ohh.. patut ternampak komen pasal muffin ni tadi...

    thank you kak nak bagi kat kite... terharu tau... ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. eh eh eh..Firah..bukan ke untuk sis JM ;P

      Padam
    2. hahaha.. kita kongsi dua boleh tak sis JM ..??? ngee

      Padam
  22. bestnya dapat hadiah convo.. I convo xdapat apa2 pun.. hehe...

    BalasPadam
  23. ini klu dapat muffin ni confirm xnak share... hahaa...

    BalasPadam
  24. Wah, comel2 :) ala, kita dah graduate da..hehehe :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cik Mimie tggu hadiah 'kahwin' laks heee

      Padam
  25. bagus ni bagi muffin..biasa orang bagi munge ngan teddy bear je...hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. muffin hasil air tangan blogger tu...bukan dari kedai..

      Padam
  26. oh, ni lah dia yang anies mimpi-mimpi tu..confirm malam ni saya mimpi gak

    BalasPadam
  27. siapakah insan yang bertuah itu?

    BalasPadam
  28. siapa yag dapat tackle dak Farrah ni kan ...hari2 mkn sedap

    BalasPadam
  29. wahhh. bestnyaa siap da muffin lagi.. comell sgt (`・ω・´)ノ

    BalasPadam
  30. menarik gift set begini.. kreatif dan comel je..

    BalasPadam
  31. Nak resepi.... hihi... elok je kejadiam muffin tu kak...

    BalasPadam
  32. Kdg2 ena pelik dgn mf.

    Rajin update blog rajin BW juga tali masih ada masa buat kraft n masak2..

    Salute u!

    BalasPadam
  33. kak farrah
    muffin tu sgt sgt sgt coklaty laa
    ha tgk bahase ape ayu pakai tuu..
    nampak sgt muffi kecoklatan kt situu

    BalasPadam
  34. Tak sabar nak konvo :)) Dgr kata bln 7 ni. Lambatnyaaaaa

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...