728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Selasa, 20 Oktober 2015

Hiasan untuk Handmade Card - Bunga Hitam Putih

Projek malam minggu lepas. Saya perlu siapkan kad dengan tema hitam putih. Setelah difikir-fikir apa hiasan yang sesuai, saya putuskan untuk buat bunga hitam putih menggunakan craft punches yang ada. 

Dua saiz, bunga besar berukuran 7.5cm dan bunga kecil 1.8cm

Untuk bunga-bunga kecil ini, saya tekan sedikit di bahagian tengah. Biar kelopaknya timbul. Tak adalah flat sangat. Kemudian, hias dengan adhesive diamentes. Rujuk sini untuk ketahui cara-cara membuatnya dengan lebih lanjut.

Dah siap! Tinggal nak digunakan atas kad. Cuma bunga besar tu saya tak pasti nak lapiskan hitam putih atau guna secara berasingan.

Bersedia untuk ditepek atas kad.

Psstt!! Tag @faidamf di Instagram dengan sebarang hasil kreativiti yang anda buat berdasarkan tutorial-tutorial di blog ini. Gunakan hashtag #famftowercrafts. Anda mungkin layak memenangi hadiah istimewa daripada saya :) 

52 ulasan:

  1. terbaiklah D.I.Y kak Farah......berseni sungguh orgnyaaaa~~ *clap clap*

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak delah berseni mana, Aiman. Alat dan material semua dah ada. Tinggal punch dan tampal je :)

      Padam
    2. berseni jugak tuh..memanfaatkan apa yg ada dr buang begitu shaja.....good job!

      Padam
    3. Thanks for your compliments, Aiman :)

      Padam
  2. comelnye.. cute miut gitu..")

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tengah fikir nak tampal macam mana atas kad pula :)

      Padam
  3. Balasan
    1. apa yang santeeekkkkkk bunga ke yg tukang buat bunga tuh? kihkihkih

      Padam
  4. Suka sgt tengok hasil2 tangan seni farrah..:) cantik..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih, sis. Biasa2 aja. Semua orang boleh buat, janji ada bahan2nya :)

      Padam
  5. hitam denga putih berpisah tiada.. matching dua warna ni... ganu kite.. hihihihihih :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amboi, bukan main lagi! Ikhwan rindu kampung la tu!

      Padam
  6. Hanya di FAMF...

    Always de best...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alamak,..apa yang de best tu, Huda? Dah macam iklan dah :)

      Padam
  7. kreatif lah farah mcm2 dia buat cantikkk hitam putih kehidupan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak Noor lagilah dahsyat,..siap tafsir hitam putih kehidupan lagi. Mendalam :)

      Padam
  8. Okey !tak sabar nak tunggu jasil last dia... mmm !

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah siap,..insya-Allah, nanti akak upload :)

      Padam
  9. cantik..walaupun warna basic hitam dan putih je!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tenkiu,..akak asal orang semua nampak tu bunga kira berjaya lah tu :)

      Padam
  10. Craf bunga tu kat MR DIY ada ke kak xjumpa pun...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yg saiz kecil tu ada. Klu tak de kat Mr. DIY, carik kat Daiso :)

      Padam
  11. Yg besar nmpk xcantik bertindihvdengan putih hihihi.. tu pandangan ekin jah kak jgn marah taw

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak marah langsung,..akak ikut saranan Ekin tau! Thanks so much! :)

      Padam
  12. lovely !
    teringat ari tu bantu nurin buat keje skola dia.
    guna puncher tu. aida beli kat daiso kot. byk juga ada, more than 3.
    mcm2 pattern.
    and nurin's dpt no 1 dlm kelas.
    bcoz different from others :) ha ha ha... alhamdulillah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah,..seronokkan! Mesti Nurin happy sangat! At the same time dapat tingkatkan daya kreativiti anak2. Buat something yg lain dr yg lain :)

      Padam
  13. Rajinnya Farah.. mummy masa muda2 dulu rajin gak buat..tapi sejak dah ada trolly bag ni..haduii jenuh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sekarang mummy makin muda... Hi hi hi...

      Padam
    2. Hihihi trolley bag tuh! Betul2, mummy makin muda! :)

      Padam
  14. black white, simple but ellegent.. hehe.. suka plak 2 kaler ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. U can never go wrong with black and white :)

      Padam
  15. Nak tekan kelopak jadi timbul cemana?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kita letak bunga tu atas span,..then kita tekan kat tengah2 bunga slow2. Bila tengah tu tertekan ke bawah, kelopak2 akan terjungkit ke atas. So, takdelah leper je rupa bunga tu :)

      Padam
  16. Simple yet cute... Kreatif aaa.... :)

    BalasPadam
  17. cantik combinasi hitam putih.. like it. haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Personally akak memang suka kombinasi dua warna ni :)

      Padam
  18. Cantik lah. Bestnya kalau tangan berseni macam ni ☺

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sis Fiza pun boleh buat,..janji barang2nya semua ada :)

      Padam
  19. Balasan
    1. Apalagi Eyda,..terus kumpul barang sikit2,..lepas ni kita buat sama2 ye :)

      Padam
  20. no other word...kombinasi warna yg sgt sesua..hitam putih...nampak simple dan cantik!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thank you, Sis JM. Tapi hitam gabung ngan putih memang cantik kan :)

      Padam
  21. hari ahad lepas masuk DAISO...ampun...byk tul barang kraft terus ingat ke Farrah then beli satu sbg hadiah...tak balut lagi :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaaaaa?! Ada something utk saya? Ngeee terujanya! Saya pun tengah siapkan hadiah-hadiah utk sis ni :D

      Padam
  22. Ekin tiap kali shopping tesco harus singgah mr diy masuk sana mesti ingat kak farah sokmo nampak tarikab kraf akak kuat buat ekin taw

    BalasPadam
  23. Hihihi ada juga something yg buat ekin teringat kat akak kan :)

    BalasPadam
  24. cantik la kak farah....
    tgn seni sungguh

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...