728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Isnin, 5 Oktober 2015

Party Theme - Breakfast at Tiffany's (Part 2)

Entri ini merupakan entri susulan untuk Party Theme - Breakfast at Tiffany's (Part 1)


Pada Bahagian 1, saya dah kongsi main decorations untuk tema BAT ni. Kita ada main frame, photo booth props, double-sided frames with quotes and mini banner. Selebihnya yang saya tunjukkkan ialah minor details untuk lengkapkan lagi majlis :)





Cake Toppers

Saya perlu sediakan cake toppers untuk majlis ini. Sesuatu yang kita nak cucuk-cucuk atas kek sebagai hiasan.
Cake Toppers
Saya gunakan lollipop sticks untuk buat cake toppers. Jika tiada, boleh je gunakan lidi sate. Kepanjangan batang lollipop tu biar berbeza-beza. Ada yang pendek, ada yang panjang. So, apabila dicucuk di atas kek, tidaklah semuanya kejung, sama tinggi dan tegak. 1 ucapan Happy Birthday (stamped greeting), 2 washi tapes mini flags, 1 loket 'D' (huruf pangkal nama yang diraikan - adalah elemen diamond bling-bling sedikit di situ) dan 1 imej watak utama filem tersebut.

Thumb Prints Guest Book

Thumb Prints Guest Book

Lebih merupakan thumb prints guest page sebenarnya. Sediakan pen hitam dan ink pad supaya tetamu yang hadir boleh tinggalkan mesej/ucapan + thumb prints mereka buat yang diraikan. Usai majlis, bolehlah kad ini disimpan sebagai kenang-kenangan. Oh, jangan lupa sediakan wet tissues. Nanti ada thumb prints kat dahi, kat baju atau dinding, susah pula!

Gift Tags

Breakfast at Tiffany's Gift Tags
Gift tags ini untuk diletakkan pada goodie bags. Memandangkan goodie bags menggunakan beg kertas berwarna hitam, untuk tag saya guna dua tona biru yang berbeza. Tetapi, maaf,..gambar goodie bags yang siap sepenuhnya tiada dalam simpanan saya. Bayangkan jelah ye ;)

Begitulah sedikit sebanyak party planning ideas untuk tema Breakfast at Tiffany's. Berminat dengan tema ini? Boleh cari gambar-gambar di internet untuk dapatkan idea. Macam-macam lagi yang kita boleh buat tau - kek/cupcakes, personalised chocolates and gifts,...semuanya bergantung pada peruntukan bajet dan kreativiti masing-masing :)



35 ulasan:

  1. cantiknya!!! cute je tengok... mesti yang dapat tu pun berbunga2 hatinya... hehehehe

    BalasPadam
  2. simple dan menarik kan.. baru nak start balik kerja kraf.. nanti boleh laa berkongsi kat blog..

    BalasPadam
  3. hai farra..khat singgah sini..lama benar tak jenguk umah farra..btw, khaty suka sangat hasil jari jemari farah nie, ringkas dan kreatif sangat..
    Jemput baca entry terbaru  DRAMA TV / MOVIE FEVERET | Cabaran7Hari

    BalasPadam
  4. kalau nak buat party theme Jurassic Park, kak Farrah boleh design tak..hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. bhahahaha ini rare ni.. amek kak offer ni..
      angkut pokok2 buat interior =P

      Padam
  5. Audrey Hepburn tengok ni pun bangga..

    BalasPadam
  6. Alaaaa.... comel nya.... kawen nnt akk kna bt kn props utk kita lh...


    Hihi.... kalau kawen lah ..... ayyakkkk

    BalasPadam
    Balasan
    1. blh jadi wedding planner kan...... Cas double kat SS ni kak Farrah..

      Padam
    2. Hamvoiiii dak ikhwan ni...

      Haha

      Padam
  7. Tgk hasilnya suka lah, klu nak membuatnya macam tak rajin.. hehek

    BalasPadam
  8. pergh guest book kak Farrah. kemain vogue :P

    BalasPadam
  9. Gift tag yang simple tapi cantik....suka tengok hasil kreativiti....

    BalasPadam
  10. Berbakat farah ni, plus rajin, benda yang kita minat mmg sungguh sungguh buat. keep it up :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg kak farrah terer buat kraf... Tangan seni tuuu.. :D

      Padam
    2. Nicelah kak.... slalu tgk bnde2 semua ni especially kat majlis wedding n birthday... :D

      Padam
  11. wahh chanteknyer gift tag.,

    ps. wak ada hntr emel psl top commentator ye., tq
    3lalat@gmail.com

    BalasPadam
  12. Alaaaaaaaaaaaaaaa semua comel T_T Macam mana nie T_T

    BalasPadam
  13. wah kreatiflah blogger kita ni Farrah..tahnia jimatlah ..

    BalasPadam
  14. cute n classy...suka bibir merah Marilyn Monroe tu..

    BalasPadam
  15. Haaaaa.... kita ada hadiah nk request....

    (Errrrr boleh ke main request2)...

    Haha... teringat dlm kete td while driving everyday 100km for this whole week....

    Tgh hujan lebat...

    Sempat lagi daku berangn "nk mntk kak farah buat kan lah"....

    Hahaha.... apakah ke benda nya itu....

    Jeng jeng jeng ....

    BalasPadam
  16. comel2 semua ni FMF.. kalo SB yg buatkan kompom kejung ntah apa-apa ka hasilnya.. btw, benda2 tu semua memang sangat comel

    BalasPadam
  17. Kalau saya ada apa-apa event, saya nak panggil kak Farrah la buat deko bagai ni. Boleh ka? hehehe.

    BalasPadam
  18. wah perfect o ar... hihik imagine sat. sure best nih.

    BalasPadam
  19. Akak buat tak utk org kahwin.. ? hehe

    BalasPadam
  20. Cantik sangat kak farah terbaik

    BalasPadam
  21. suka warna untuk tema ni..:)

    BalasPadam
  22. a great idea farrah.
    nowadays if ada majlis, byk buat tema, and ada cake toppers, etc.
    umah aida jarang buat majlis bertema.

    BalasPadam
  23. Bgus nyer.. nanti kita blh try buat main2 utk anak kat rumah huhuu.. :D

    BalasPadam
  24. kalo CT kawen nanti akak nak sign contract jadi designer tak ? huahua..
    kalo kawen la bahahaha..

    BalasPadam
  25. comel n kreatif! eee rs nk buat majlis skrg jg!

    BalasPadam
  26. yesss.. I got it.. thank u Farrah for the gift. hehe

    BalasPadam
  27. kreatif kak farrah..saya kalau bab ni memang fail

    BalasPadam
  28. sonok tgk hasil keatif farrah....rasa berkobar nk buat...tp xpernah menjadi...adehhhh...hahahah

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...